Reviews

Lees hier de reviews van de online training Jeugdtrauma

10 / 10
“Na 50 jaar heel veel geestelijke en lichamelijke ellende mag ik eindelijk innerlijke rust ervaren”
Aanbevelen?
Ja
Suus Vergooszen uit Maasbracht
29-06-2024
In januari 2024 ben ik begonnen met deze cursus. Ik ben pas bij les 18 van de 42 lessen, omdat als ik te snel ga ik "onderuit" ga. Ik voel nu al een gigantisch verschil. Naast deze trauma cursus ben ik sinds vier jaar bezig met gezonde voeding waardoor ik veel vooruitgang heb geboekt, maar dit is echt de kers op de taart! Die innerlijke rust die ik nooit gekend hebt is geweldig! De cursus heeft één nadeel: hij is slechts een jaar toegankelijk wat voor mij tekort zal zijn. Echter kun je tegen gereduceerd tarief een jaar bij kopen. Wat ben ik blij dat Jan op mijn pad is gekomen!
10 / 10
“Zeer uitgebreid, efficiënt en goed begeleid”
Aanbevelen?
Ja
Petra uit Bergschenhoek
20-06-2024
Ik vind de cursus heel duidelijk en handig met ontzettend veel handige oefeningen. Ik ben nu op 1/3 maar ik weet zeker dat ik hier heel veel mee ga helen. Jan is heel geduldig en brengt alles heel rustig en het is een vakman en door zijn eigen ervaringen heel praktijkgericht! Echt een aanrader!
10 / 10
“Groot cadeau”
Aanbevelen?
Ja
Annemieke uit Frankrijk
19-06-2024
De vele verschillende kleine oefeningen laten vastzittende energie weer vrijelijk stromen. Jan is daarbij een zeer aangename, rustige en charismatische ‘leraar’. Het volgen van deze cursus is een groot cadeau aan jezelf.
10 / 10
“Helend, transformerend en super inspirerend!”
Aanbevelen?
Ja
Serife uit Bergen op Zoom
28-05-2024
Beste Jan,

Ik wandel al jaren op het pad van zelfontwikkeling en heb onderweg al veel mogen leren over mezelf. Met mijn hoofd lukte het best aardig om mijn ongezonde patronen te herkennen en te begrijpen waar ze vandaan komen. Maar het lukte niet echt om ze te doorbreken en voor langere tijd rust en vertrouwen te voelen. En ik begreep nooit zo goed waarom. Met deze cursus viel alles op z’n plek. Ik ben nog maar op de helft van de cursus en ik voel al zo veel meer rust in mijn hoofd en in mijn lijf. Mijn dank ik ontzettend groot! Deze cursus is helend en transformerend en een echte aanrader voor iedereen die aan zich zelf wil werken en op zoek is naar praktische oefeningen die daar echt bij helpen. Liefs,
Serife
10 / 10
“Verhelderend, helend”
Aanbevelen?
Ja
Francine uit VELP
23-05-2024
Het effect van het jeugdtrauma op ons zenuwstelsel wordt inzichtelijk gemaakt. Er worden helpende oefeningen aangeboden. Door de oefeningen wordt de draagkracht vergroot waardoor het trauma geheeld kan worden. Mijns inziens is het heel waardevol deze lessen en oefeningen te combineren met een vorm van reguliere therapie.
9 / 10
“Geweldig”
Aanbevelen?
Ja
Jolanda uit Rijsbergen
21-05-2024
Het wordt zo duidelijk uitgelegd dat het daarom heel begrijpelijk is en vandaar dat ik het geweldig vind. Al jaren gezocht naar een oplossing hopelijk gaat die nu snel komen.
10 / 10
“m'n grootste geschenk ooit”
Aanbevelen?
Ja
AM uit Amsterdam
18-05-2024
Niet beter weten dat ik in alles trauma leefde, zachtjes en liefdevol weekt het los, rust in mij volgt, weer zin in het leven.
10 / 10
“Duidelijk uitgelegd”
Aanbevelen?
Ja
Inez uit Arnhem
18-05-2024
Ik doe het heel rustig aan, maar ben zeer tevreden met het resultaat.
10 / 10
“Als je deze training overweegt, doe hem dan!”
Aanbevelen?
Ja
Peter uit Gent
18-05-2024
Ik volg deze training nu ongeveer 4 maanden en het heeft me al veel opgeleverd. De oefeningen zijn heel bruikbaar en ik zie dat ik in kleine stapjes vooruitga. Ik heb inzichten gekregen die ik zonder deze training waarschijnlijk nooit zou hebben bereikt.

Het is geen quick fix, maar de eerste verbeteringen zijn al wel snel merkbaar.
10 / 10
“Dichterbij in mijn gevoel.”
Aanbevelen?
Ja
Marian uit Grevenbicht
18-05-2024
Na intensieve therapie kon ik heel veel vanuit mijn hoofd beredeneren door het volgen van jouw cursus kom ik stap voor stap dichter bij mijn gevoel. Ik vind het een intensieve training die veel losmaakt maar ook veel terug geeft. Bemoedigende woorden van jouw kan ik erg waarderen evenals het advies om te leren luisteren naar wat ik aankan op dit moment. Dankjewel hiervoor. Wat ik ervaar is dat je veel moed vertrouwen en geduld nodig hebt voor deze cursus en dat goede hulpbronnen heel belangrijk voor mij zijn .
10 / 10
“Onmiskenbaar ondervind ik een reactie in mijn systeem, zowel s'nachts als overdag”
Aanbevelen?
Ja
Vossen renee uit Zutendaal
17-05-2024
Ik ben nog maar tot les 20 geraakt. Toch reeds hevige, herkenbare dromen s'nachts, als overdag herkenbare triggers, die ik heel snel weet te ontladen.
Nog even rustig doorbijten !
10 / 10
“Precies dat wat ik zocht.”
Aanbevelen?
Ja
Adri Haring uit Werpin
17-05-2024
Ik maak dagelijks gebruik van deze cursus.
Het helpt mij enorm om in mijn lichaam te blijven. Door de heldere uitleg en de theorie er achter is er voor mij heel veel duidelijk geworden waar ik al jaren mee worstelde. Het werkt voor mij.
Bedankt Jan voor het delen .
Met vriendelijke groet,
Adri Haring
7 / 10
“De info is zeer boeiend”
Aanbevelen?
Ja
Anita uit Mussel
17-05-2024
Het nadeel vind ik alle kortingsacties nadat ik het al heb aangeschaft. En de continue herhaling van neem je tijd doe rustig aan. En dan opeens is m'n tijd verlopen al binnen een half jaar. Spijtig. Ik heb wel opnieuw betaald om toegang te houden want de info is zeer fijn en belangrijk
10 / 10
“Helder uitgelegd”
Aanbevelen?
Ja
Annick uit Kortessem
17-05-2024
Jan Bommerez gebruikt eenvoudige, heldere,zeer begrijpbare taal. Moedigt je ook regelmatig aan dat je goed bezig bent.
8 / 10
“Eindelijk innerlijke rust”
Aanbevelen?
Ja
Suus uit Maasbracht
17-05-2024
Ik (52) ben vijf maanden bezig met de cursus en ben pas bij les 16. Zoals Jan zegt: het is geen sprint, maar een marathon. Ik doe de lessen langzaam zodat ik de oefeningen goed kan integreren. Na mijn hele leven in de bevriezings/overlevingsstand te hebben geleefd en veel tevergeefse trauma hulpverlening voel ik nu steeds vaker innerlijk rust. Ongekend!

De stof die Jan aanbiedt krijgt van mij een dikke 9. Met het gebruik van de wensite heb ik wat moeite. Zo zou het fijn zijn dat als je verder wilt gaan je meteen bij de les zou komen waar je gebleven bent.
9 / 10
“Heel erg tevreden”
Aanbevelen?
Ja
CTM uit Stevensweert
15-05-2024
De oefeningen zijn gemakkelijk uit te voeren , het zijn er wel veel alles bij elkaar. Het heeft bij mij wel effect, ik voel me innerlijk rustiger. Dus ik blijf ze doen maar heb er een aantal geselecteerd. Het meest praktisch vind ik gelijk na het wakker worden of voor het slapen gaan.
10 / 10
“Rust en stabiliteit.”
Aanbevelen?
Ja
Ellen uit Axel
14-05-2024
Langzaam en stap voor stap heeft het mij rust en stabiliteit gebracht.Vooral in het begin vond ik het intens en was blij met de woorden van troost en aanmoediging van Jan. Dankjewel ❤️
10 / 10
“Ongelofelijk leerzaam en heilzaam”
Aanbevelen?
Ja
Pieter van Gennep uit Moordrecht
14-05-2024
Na jarenlang, trainingen, boeken, cursussen en zelfonderzoek vat deze training eigenlijk alles samen wat ik nodig had.

Heb bijzondere ervaringen mee gemaakt, eindelijk onafgemaakte reacties en blokkades van mijn autonome zenuwstelsel afgemaakt.
Tijdens hele heftige diepe angst en paniekaanvallen kon ik doormiddel van de oefeningen en volledige overgave hier uitkomen, en heling en transformatie ervaren.
Mijn armen trillen, schokken door mijn lijf en slaakte kreten uit, allemaal onbewust.
Daarna ervaarde ik diepe rust en veiligheid.

Heel dankbaar voor deze training.

Pieter
9 / 10
“Zeer waardevol”
Aanbevelen?
Ja
Odette Geuten uit Nieuwpoort
14-05-2024
Van onwetendheid naar begrip , vergeving
Omarming in dankbaarhed
8 / 10
“Fijne oefeningen, waarvan sommige echt verschil maken.”
Aanbevelen?
Ja
Maria uit lutjebroek
14-05-2024
Heb er veel aan, ga heel langzaam....ademhalingsoefeningen gaan vaak moeizaam, krijg het benauwd. Komt wel. Andere oefeningen voelen soms zelfs heel fijn, doen echt wat met me.
10 / 10
“De tools waar ik al 20 jaar naar opzoek was”
Aanbevelen?
Ja
Ed Knaap uit 's-Gravenhage
14-05-2024
Nadat ik tot de ontdekking kwam dat mijn zenuwstelsel op tilt stond
Had gern enkele therapeut daar een antwoord. Totdat ik in een intervieuw met jan hoorde wat deze training was. Ik ben direct begonnen en bij mij slog dit in als een bom. Ik ervaar meer ruimte in mijn systeem, voel me meer ontspannen, letterlijk alles verbeterd, spijsvertering, logfunctie,zelfs mijn zicht en tinnitus. Zijn beter.en het blijft verbeteren lijkt wel. Heel bijzonder
Fijn dat dit op mn pad is gekomen.
9 / 10
“Leer er veel van”
Aanbevelen?
Ja
Silvia uit Enschede
14-05-2024
Goede, duidelijke uitleg en prettige oefeningen. Heb hier veel van geleerd en ben nog bezig met de cursus. Voel dat er veel in mijn lichaam veranderd en voel meer ontspanning.
10 / 10
“eindelijk”
Aanbevelen?
Ja
Christina uit Buggenhout-België
13-05-2024
Eindelijk weet ik hoe ik ongeveer in mekaar zit, hoe ik mezelf vaak saboteer. Eindelijk kan ik daar verandering in brengen.
10 / 10
“Iedereen zou baat hebben bij deze cursus”
Aanbevelen?
Ja
Pieter uit Amsterdam
13-05-2024
Deze cursus heeft al heel veel voor mij betekent! Soms lastig te zeggen wat precies voor verlichting gezorgd heeft als je op meerdere fronten bezig bent met heling en gezonder worden. Hoe dan ook kan ik wel met enige zekerheid zeggen dat deze cursus aan de basis staat.

In eerste instantie vrij snel door de eerste 10 lessen gegaan. Toen doordat een oefening niet meer rust bracht weer helemaal teruggegaan en alles op een veel lager tempo gedaan. Dat werkte super goed! Nu bij les 17 en ga soms nog terug naar oefeningen uit de eerste lessen.

Werkt veel beter dan eens in de paar weken naar een therapeut gaan. Jan geeft je tools zodat je autonomie hebt over je eigen heling. Mijn dank is groot!
9 / 10
“Ballast afwerpen en terug naar mijn oorspronkelijke natuurlijke Zelf.”
Aanbevelen?
Ja
Katia uit Antwerpen
13-05-2024
Ik was verbaasd dat er nog zoveel onderdrukte boosheid, angst en zelfontkenning in mij zat. En dat dit door specifieke oefeningen los trilde, stap voor stap.

Het werd een hernieuwde ontdekkingstocht in mijn lichaam en geest, wat meer verbinding bracht. Plus een grotere openheid en meer kunnen staan voor mijn eigenheid.
10 / 10
“Fantastisch!”
Aanbevelen?
Ja
Angelique uit Enkhuizen
13-05-2024
Ik vind het super fijn dat het vooral praktijk gerichte oefeningen zijn Het werkt !
10 / 10
“levens veranderend”
Aanbevelen?
Ja
Eric uit Tilburg
13-05-2024
Laagdrempelig, helder verwoord en helend. Voor iedereen toepasbaar en daarmee levens veranderend over generaties heen. Grote dank aan Jan voor zijn trauma werk.
10 / 10
“Helen in mijn eigen tempo”
Aanbevelen?
Ja
Jeanette uit Santa Barbara
13-05-2024
Iedere dag een paar oefeningen, ‘s morgens en ‘s avonds hebben tot nu toe al het resultaat dat ik begin te “voelen”, verschillende sensaties. Ook begin ik beter te communiceren. Het is niet overdreven als ik zeg dat ontwaak in m’n lijf. Mijn dromen veranderen van heel oppervlakkig naar leerzame ervaringen, eye openers zelfs.
Ik ben pas bij les 14, maar ik ga heel langzaam. De adem oefeningen gebruik ik vaak gewoon gedurende dag, ook ben ik mij nu bewust dat ik vaak de adem in houd.

Ik ben zo dankbaar dat ik Jan Bommerez op mijn levensweg ben tegen gekomen.
En dat ik de stap heb genomen “je bent nooit te oud om te helen”!
10 / 10
“innerlijke ervaring rijker geworden”
Aanbevelen?
Ja
Roseline uit Kasterlee
13-05-2024
Door inderdaad mijn container te vergroten en vooral het toepassen van hart coherente ademhaling hebben bij mijn wonderen verricht.Ademhaling is de essentie om aan co regulatie te doen. Bij mijn heeft het veel effect ,ook de techniek van de hara toepassing om mijn energie centra volledig te open .Ik raad die cursus aan voor alle mensen . Het brengt veel inzicht en je wordt als mens meer empathisch en begrip vol en vooral je vergroot jezelf helend vermogen. Wat maakt dat jezelf te kracht hebt en krijgt om te helen van je trauma . Je hebt inderdaad alles in zich, je leert lichaamsbewust worden,en de signalen te herkennen.
10 / 10
“Beste cursus ooit!”
Aanbevelen?
Ja
Sonja uit Voerendaal
13-05-2024
Ik had al een lange weg afgelegd in het loslaten en helen van 'opgelopen trauma's doorheen mijn leven' toen de cursus Jeugdtrauma van Jan Bommerez op mijn pad kwam. Aangezien ik nog steeds pijnklachten had in mijn lijf die maar niet weg leken te willen gaan en er voor mij in de gratis oefenlessen zoveel herkenning was, besloot ik om deze cursus te gaan volgen om de 'laatste restjes' op te gaan ruimen. Ik ben nu pas op de helft maar al vanaf het begin viel ik van de ene verbazing in de andere. Ik heb nooit geweten dat ik nog steeds zóveel spanning meedroeg in mijn lijf en dat ik nog niet goed kon voelen. Door de lessen en oefeningen 'vaak en traag' te doen is er al zoveel omhoog gekomen uit mijn onderbewuste wat ik blijkbaar nog niet goed verwerkt had omdat ik het eerder niet goed kon voelen. Ik wist het allemaal wel maar 'voelde' het niet. Nu ik de laatste restjes 'oude pijn' aan het helen ben voel ik dat ik anders in het leven ga staan en meer zelfliefde begin te voelen en blijer word. Ik ga een meer 'open' en 'verbonden' benadering omarmen t.o.v. andere mensen i.p.v. altijd op afstand blijven en 'op mijn hoede zijn'. De oefeningen zijn leuk om te doen, Jan is een fijn mens en heeft een warme prettige stem. Ik begin nu steeds meer 'ten volle' te leven en probeer me, dankzij deze cursus 'zichtbaar' te laten zien aan mijn medemens, zowel in vreugde als in verdriet. Dankjewel Jan voor alles wat ik leer, waarvan ik me dankzij jou bewust begin te worden en dat ik van overleven naar 'echt leven' ga. Een geschenk! Lieve groetjes, Sonja.
10 / 10
“Breed informatief en een combi van theorie en praktische oefeningen”
Aanbevelen?
Ja
P.W. Els uit delden
13-05-2024
Prettig gebracht en goed te volgen.

Sluit goed aan bij mijn kennis en ervaring en helpt mij weer verder in mijn ontwikkeling.

Heel fijn is ook de betaalbaarheid van deze professionele cursus.

Dankjewel hiervoor Jan!
9 / 10
“Een effectieve manier om in het lichaam opgeslagen trauma met lichaamsoefeningen los te laten .”
Aanbevelen?
Ja
Liefka uit Eemnes
13-05-2024
Als transpersoonlijk therapeut was ik al bekend met lichaamswerk en ademhalingsoefeningen .
Maar door de theorie achter de oefeningen is mij nog meer duidelijk geworden hoe jeugdtrauma ontstaat , hoe ongeuite emoties zich vastzetten in je lichaam en hoe we die vastgezette pijn weer kunnen loslaten. Bij stress zijn de oefeningen ook heel behulpzaam om de verbinding tussen buik hoofd en hart open te houden . Craniosacraal therapie heeft bij mij daarnaast ook heel veel losgemaakt .

Zo fijn dat Jan zijn zelfhelingsmethode met anderen deelt.

Ik ben nog steeds op weg , en in mijn 80e levensjaar, mag ik nog steeds leren en me ontwikkelen . Ik ben dankbaar dat ik tijdens een periode waarin “mijn lichaam nee zei” en op zoek was , naar wat mijn lichaam me duidelijk wilde maken ,de podcasts van Jan Bommerez op mijn pad kwamen .

Lieve groet , Liefka
8 / 10
“steeds meer rust”
Aanbevelen?
Ja
Sarita uit Laren, NH
13-05-2024
Hoewel ik het echt lastig vind - het proces lijkt steeds te stagneren - geloof ik dat het wel een goede weg is!
10 / 10
“Zeer waardevolle cursus”
Aanbevelen?
Ja
Christine uit Eindhoven
13-05-2024
Vanaf de proeflessen voel ik gewoon dat Jan Bommerez op het juiste spoor zit en dat deze inzichten vele mensen kunnen gaan helpen om jeugdtrauma te kunnen helen. Ben pas bij de 6e video, dus kan verder nog niet mijn eigen ervaring erover delen.
10 / 10
“Zo helder verwoord”
Aanbevelen?
Ja
Marjanne Kruyswijk uit Uithoorn
13-05-2024
Zo mooi dat het lichaam de plaats is waar het trauma zich vast zet, en de mooie oefeningen om het lichaam te bevrijden van het trauma
10 / 10
“Topper”
Aanbevelen?
Ja
Monique uit Goedereede
13-05-2024
Wat trauma behandeling betreft heel treffende cursus, mooi opgezet, duidelijk en effectief!
10 / 10
“Lifechanging”
Aanbevelen?
Ja
Jacqueline uit Schiedam
13-05-2024
Ik had een openhartige toelichting geschreven, maar toen ik zag dat die op de reviewpagina terecht zou komen, heb ik hem opgeslagen en verwijderd van deze evaluatie. Er stonden elementen in, waardoor ik herkend zou kunnen worden.

Ik vind het niet nodig dat iedere Tom, Dick and Harry mijn verhaal kan lezen.

Desgewenst kan ik de beoordeling buiten de reviews opsturen.

groetjes
dank aan Jan Bommerez

Jacqueline
9 / 10
“Leerrijker dan verwacht”
Aanbevelen?
Ja
Joke uit Niel
13-05-2024
Ik voel nu, na 5 lessen, al meer dan de voorbije 6 jaar of zo. Wat het soms ook wel moeilijk maakt om daarmee om te gaan, maar ik moet erdoor om een betere versie te worden van mezelf. De oefening van te tappen over heel u lichaam werkt voor mij het meest. Ik ben dankbaar dat ik de cursus thuis kan doen op mijn tempo ipv elke week of zo ergens naartoe te moeten gaan.
9 / 10
“Fijne cursus die je bewust maakt van je lichaam”
Aanbevelen?
Ja
Janneke uit Westervoort
13-05-2024
Ik ben ongeveer op de helft van de cursus. Ik vind de oefeningen, gecombineerd met theorie, erg fijn. De oefeningen maken dat ik me steeds meer bewust wordt van mijn lichaam en mijn container kan vergroten. Daarnaast is Jan een fijne, vriendelijke man, die uit ervaring spreekt en je op een fijne manier aanmoedigt om je te verdiepen in dit onderwerp.
10 / 10
“Verbluffend. Ik ben helemaal opgefleurd.”
Aanbevelen?
Ja
Mik Annick uit België
13-05-2024
Wat een fijne mix van theorie en oefeningen. Puzzelstukjes waar ik nog geen besef van had, vallen nu stukje bij beetje op hun plek. Ik ben nog maar 20% ver en voel me al veel beter en vooral heel wat rustiger. Mijn omgeving reageert ook dat ik vrolijker ben en rust uitstraal.

Sommige delen heb ik al 2x gedaan om alles beter te kunnen absorberen. Ik weet nu al dat ik volgend jaar een verlenging ga vragen. Jammer dat ik pas op mijn leeftijd deze cursus mag beleven en tegelijk: het is nooit te laat om het roer te wenden. Hartelijk dank Jan!
10 / 10
“Eye-opener”
Aanbevelen?
Ja
Ans uit ‘sHertogenbosch
13-05-2024
Ik ben pas bij de 9e les maar de cursus heeft mij nu al veel inzichten gegeven. Door de duidelijke uitleg over wat trauma voor effecten op ons heeft leer je jezelf ook veel beter begrijpen. De lichaamsgerichte oefeningen hadden direct een voelbaar effect op mij waar ik erg van onder de indruk was. Ik ben heel dankbaar dat deze cursus op mijn pad is gekomen, het geeft mij veel vertrouwen dat het weer goed zal komen. Dankjewel Jan!
9 / 10
“Top cursus!”
Aanbevelen?
Ja
Karin uit Kapellen
13-05-2024
Veel geleerd en heel fijn dat je alles kan herbekijken. Jan Bommerez is een heel fijn mens en legt alles goed uit. Ik heb er als coach ook veel van geleerd dat ik nog niet wist. Ook de prijs is erg schappelijk t.o.v zoveel andere opleidingen die half de info bevatten. Ik ben FAN !
5 / 10
“Info goed. Presentatie niet prettig door vele hoesten.”
Aanbevelen?
Ja
N uit Utrecht
13-05-2024
Informatie is prima en zeer behulpzaam. Opzet van de cursus is ook goed.
Maar door het vele hoesten van Jan bommerez tijdens de ademhalingsoefeningen(waar ik niet naar kon luisteren, en wat heel ongezond klinkt)..kon ik de oefeningen niet meedoen. Zonde.
Daardoor zou ik de cursus niet aanraden.
10 / 10
“Zeer goed”
Aanbevelen?
Ja
Annemarie uit Amsterdam
13-05-2024
Doe nog steeds de oefeningen, vind Jan ook een integere coach!
9 / 10
“De cursus overtreft mijn verwachtingen op vele lagen: fysiek, emotioneel en mentaal..”
Aanbevelen?
Ja
Julia uit Baarn
12-05-2024
Ik begon de cursus met enige scepsis maar het klonk zo overtuigend rustig dat ik toch ben begonnen aan de lessen. Vooral het langzaamaan doen en steeds herhalen in eigen tempo sprak me aan, ik doe de oefeningen regelmatig tot vaak en pauzeer als het niet past; op wonderlijke wijze openen herinneringen in mn lijf soms met oude gebeurtenissen, de moed om door te gaan en meer toe te laten- zoals Jan steeds benadrukt- zelfs met flinke fysieke ongemakken maken dat ik verrast ben, meer lef heb om toe te laten, me vrijer voel en levendiger!
letterlijk lijkt t dus dat ik steeds meer uit de freeze stap en tot meer leven durf te komen. En dat terwijl ik nu bij les 22 ben... dus nog even te gaan. Dank je wel voor al deze kennis en vooral de oefeningen die 't m doen.
10 / 10
“Verrijkend”
Aanbevelen?
Ja
Karin uit Aartselaar
12-05-2024
Langzaam, diepgaand proces. Vooral 'het langzaam aan', is een verrijking voor mij. Vertragen in het leven is niet mijn sterkste punt. Terwijl net daar door 'de instructies' te volgen en dat proces te omarmen, de kracht ligt om in contact te komen met je kern.

De cursus kan ik enkel aanbevelen!
9 / 10
“Heel veel kunnen verwerken”
Aanbevelen?
Ja
Anoniem uit Noord Holland
11-05-2024
Ik heb echt heel veel aan deze cursus gehad! Ik dàcht altijd dat ik goed kon voelen. Maar eigenlijk voelde ik vooral ‘de ander’.

Deze cursus heeft mij - samen met een stembevrijdingsoefening - geholpen om heel veel oude pijn te kunnen doorvoelen.

Dat was niet altijd fijn. Maar ik merk dat ik dichter bij mezelf kan zijn en de emoties er kan laten zijn. In termen van de cursus; mijn container is groter geworden waardoor ik verdriet dat was weggestopt nu kan dragen.

En nu … nu ben ik een beetje leeg. Op zoek naar mijn levensvreugde. Dat lukt nog niet zo best. Misschien een mooi onderwerp voor een vervolg cursus?
10 / 10
“5 sterren om de volgende redens;”
Aanbevelen?
Ja
Lucia uit 's-Hertogenbosch
11-05-2024
- De mogelijkheid om de lessen zonder muziek te volgen.
- Ik leer alleen schrijvend, dus ik kan regelmatig de video stil zetten en de tekst overschrijven. Hierdoor dringt deze stof goed tot me door, waardoor de oefeningen dieper en bewuster integreren.
- Het is een verademing een cursus te volgen van iemand die zelf ook trauma heeft gehad en hetzelfde heeft ervaren.
- De lessen zijn kort en duidelijk. De foto's en andere beelden verhelderen enorm. Begin met een herhaling en eindig met een samenvatting.
- Er is een goede opbouw in de gehele jaarcursus en alles gaat stap voor stap.
- De bevestiging en uitleg dat we/ik moeilijk bij mijn boosheid kan komen.
- Vaak worden we eraan herinnert om de oefeningen heel langzaam, kort en regelmatig toe te passen. Zo kom ik beter in mijn gevoel en in mijn lichaam.
- Daardoor leer ik o.a. beter mijn eigen grenzen en hierdoor kan ik beter mijn grenzen aan een ander aangeven.
- Ik ben dankbaar dat ik de kans krijg om deze cursus op mijn 75ste jaar te volgen.
8 / 10
“Fijne en snelle oplossing voor ook latere trauma”
Aanbevelen?
Ja
Ellen uit van Battum
10-05-2024
Fijne cursus om ook latere trauma op te lossen en tevens de dingen die nog resten, na jaren aan mijzelf te hebben gewerkt op te lossen.
Het gaf mij al na enkele weken oefenen veel verlichting en ik ben nu op de helft van de cursus. Veel oefeningen ken ik al van yoga en qi gong, maar dit is een echte aanvulling.
Het is lastig om een passende cursus te vinden als je al veel gedaan hebt. Deze is echt passend en verdiepend voor mij. Ik ben er blij mee.
10 / 10
“Het werkt voordat je het beseft.. Ruimte om te kunnen zijn wie je bent.”
Aanbevelen?
Ja
Petra uit Lanaken, België
10-05-2024
Dank u Jan,

ik ging ervan uit dat het zeker een jaar zou duren, en was bereid om vol geduld de weg te gaan. Maar na een maand besefte ik dat ik veel stabieler, sterker en zeer gegrond in het leven stond. Problemen en moeilijke mensen.. ik neem het niet meer persoonlijk en kan er nu mee omgaan zonder verzwaring. Veel herkenbare oefeningen en ook uitleg, ben intens bezig geweest met TCM, Tai Chi en yoga, hoe je die wijsheid uitlegt en samenvat vind ik geweldig! Het enige waar ik het moeilijk mee had, waren de Jin Shin Jyutsu oefeningen, die heb ik overgeslagen omdat voor mij de meridianen in de vingers volgens TCM aangeleerd zijn (duim long, wijsvinger dikke darm..) en dat conflicteerde met mijn werkelijkheid. Ik ga zeker weer opnieuw beginnen met de lessen, maar omdat ik me zo goed en stabiel voel is de nood hiervoor wat weg.

Nogmaals dank..
Lieve groet,
Petra
10 / 10
“Ik vind het een praktische cursus in zijn eenvoud goed begeleid en met een goed resultaat”
Aanbevelen?
Ja
Maria uit Breda
09-05-2024
De cursus is door Jan zeer goed uitgelegd, begrijpelijke taal voor iedereen, vol moed sprekend en zeker geen egogoeroe.
Zeer prettig ook om naar zijn stem te luisteren en zijn fysieke aanwezigheid te zien.

Een cursus waar ik heel blij van wordt.
Dus Jan, dank je wel, ik ben blij dat je in deze wereld bent 🙂
9 / 10
“Dankbaar”
Aanbevelen?
Ja
Alexandra uit Hilversum
09-05-2024
Dankbaar voor alle informatie, oefeningen etc.. van dit programma!!
Heel duidelijk en rustig uitgelegd en herhaling ook fijn!

Lekker in eigen tempo te doen!
7 / 10
“Uitstelrealisatie”
Aanbevelen?
Ja
Marcel uit Munstergeleen
09-05-2024
Beste Jan,

Dus, eh, ik moet je iets bekennen. Die hele cursus van jou over jeugdtrauma? Yeah, ik ben er nog niet aan toe gekomen. Het spijt me. Het voelt alsof ik nog steeds vastzit in het voorportaal van psychologische zelfontdekking, snap je? Mijn innerlijke kompas is nog steeds in de war, zeg maar.

Maar maak je geen zorgen, ik houd mijn snorkel en zwembandjes binnen handbereik voor het geval ik ooit besluit me in die diepe wateren van traumatische zelfreflectie te storten. Tot die tijd zal ik gewoon rustig dobberen op de oppervlakte van mijn eigen gedachten, hopend dat ik niet verdrink in mijn eigen neuroses... nog niet tenminste.

Groet
Marcel
10 / 10
“Bevestigend, herkenbaar, zeer helpend.”
Aanbevelen?
Ja
Tineke uit Culemborg
09-05-2024
Mooie korte, goed te volgen lessen.
Jan legt alles goed uit, herhaalt, met een plezierige rustige stem. De erkenning en de rust die vanuit deze cursus komt is om te beginnen al helend.
8 / 10
“rustgevend”
Aanbevelen?
Ja
Theo uit Trieme
09-05-2024
Praktisch toepasbare tools..
10 / 10
“Eindelijk ga ik rust ervaren in mijn lijf.”
Aanbevelen?
Ja
Maartje uit Boxtel
09-05-2024
Relatief makkelijke oefeningen die een wereld van verschil maken.
Mijn lijf gaat snappen wat mijn hoofd al wist. Hierdoor lukt het mij nu pas, op mijn 50e, om mezelf te zien en te voelen waardoor ik liever kan zijn voor mezelf en een ander.
Grote dank voor dit programma
9 / 10
“Zeer grondig en informatief, in zowel de voorbereiding alsook de uitvoering”
Aanbevelen?
Ja
Ton uit Nijmegen
09-05-2024
Beste Jan, aangezien ik je eigenlijk bijna alleen maar positiefs kan teruggeven, geef ik je één dingetje wat mij een beetje 'stoorde'. Ik begrijp hoe belangrijk het oefenen is, maar om dat bij iedere 'les' zowat minstens 5 keer te zeggen: "Het is zéér belangrijk, dat...", verliest het op een gegeven moment z'n kracht...
Daarnaast... heb vertrouwen in de - eventuele - toewijding van degene die het volgt. Het is als met mediteren: je weet van jezelf dat het belangrijk is om iedere dag te doen. En toch doe je het dan soms niet. Daar mag dan ook mildheid omheen zitten: we zijn allemaal mens.
NB: Ik geef jouw cursus regelmatig door aan anderen. Dank voor je wijsheid en alle energie die je erin hebt gestopt om het te delen. Dat moet immens veel werk zijn geweest.

Met hartelijke groet,
Ton Kurstjens - Nijmegen
10 / 10
“De beste cursus over ontwikkelingstrauma.”
Aanbevelen?
Ja
Diana uit Middelburg
09-05-2024
Ik ben nog steeds bezig de cursus te volgen en vaak herhaal ik bepaalde onderdelen. De oefeningen blijf ik doen. Ik heb er al veel van geleerd en stapje voor stapje ga ik vooruit!
10 / 10
“Helend vanaf les één”
Aanbevelen?
Ja
Femke Dane uit Waalwijk
09-05-2024
Dit is een prachtige cursus volop direct inzetbare informatie en tools. De combinatie van het luisteren en kijken naar Jan met de teksten en plaatjes, zorgt er bij mij voor dat het goed binnenkomt.
10 / 10
“Een absolute aanrader!!!”
Aanbevelen?
Ja
Carine uit B9300 Aalst
09-05-2024
Jan spreekt vanuit eigen ervaring en dat voel je gewoon aan gans de training, heel geleidelijke opbouw en super uitgelegd met nadruk om de nodige tijd te nemen. De oefeningen vergen niet te veel tijd en een aantal kan je makkelijk doorheen de dag tussendoor eens doen.
Fantastische cursus en het kost me geen enkele moeite om er mee bezig te blijven. Je wordt je veel bewuster van je lijf, je zakt in je lijf en komt weer bij het voelen; uit je hoofd en in je lichaam/hart/buik.
Mooie balans tussen theorie en oefeningen.
Super blij dat ik mezelf de cursus cadeau gedaan heb en een grote dank je wel aan Jan!!
10 / 10
“Wat een waardevol geschenk aan mezelf!”
Aanbevelen?
Ja
José uit Koewacht
09-05-2024
Heel blij met deze cursus. De eenvoudige lichaamsgerichte oefeningen hebben effect en zoveel herkenning en inzichten gevonden in de theorielessen. Ik heb nog niet afgerond, wel alle vertrouwen dat het goed komt. Je doet het alleen, maar zo voelt het zeker niet. Een mooie aanvulling hiervoor is de besloten Fb groep. Je vindt hier steun, troost en de warmte van alle lieve mensen daar. Ook Jan is hier zeer betrokken. Jaaa, het is zijn missie, zó mooi, zó waardevol! Dankjewel Jan!
9 / 10
“verhelderend - bemoedigend - eindelijk iets dat echt werkt”
Aanbevelen?
Ja
Viviane uit Leuven
04-05-2024
zo blij dat ik de lessen heb aangekocht ! Jan geeft een heldere uitleg die zo logisch voor me klinkt en me soms ontroert. Dit is het dus...
Je hoeft geen trauma met de grote T te hebben meegemaakt om je onveilig te voelen.

De oefeningen helpen me, dat voel ik, en de bemoedigende woorden van Jan maken dat ik het volhoudt. Nog nooit in mijn leven zoveel gegeeuwd en geboerd.

Wat een geschenk ! Dank !!!
10 / 10
“Ik heb veel geleerd om te groeien”
Aanbevelen?
Ja
Isabel uit Geel
02-05-2024
Beste Jan,

Ik heb veel geleerd om te helen, al is de cursus zwaar voor mij... Er zijn vele filmkes en ik ben nog niet tot het einde geraakt, ben even gestopt. Ik ga het zeker nog afmaken. Als het korter kon zou je gemakkelijker kunnen herhalen.

De inhoud is top en vernoem je naam bij anderen.

Groetjes Isabel
10 / 10
“Toegankelijk, veilig en helend”
Aanbevelen?
Ja
Els uit Maastricht
29-04-2024
Beste Jan,

Hartelijk dank voor dit bijzondere (levens)werk. Ik heb de training gelijktijdig met een goede vriendin aangekocht, zodat we ervaringen kunnen delen. Zo kunnen we elkaar ook aanmoedigen en dat werkt heel fijn. Ik neem heel veel tijd voor de oefeningen en heb losgelaten dat ik binnen een jaar "klaar" moet zijn. Er dient zich al zoveel moois aan in mijn leven, niet altijd makkelijk maar wel heel bijzonder.
Dit wens ik iedereen toe.
10 / 10
“Ik had dit jaren eerder willen weten”
Aanbevelen?
Ja
Marianne uit Goes
29-04-2024
Alle trainingen die ik heb gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling halen het bij lange na niet bij deze online training Jeugdtrauma!
Al in de eerste lessen zitten oefeningen waardoor ik me een ander mens voel. Veel rustiger i.p.v. altijd stress en onrust.
Ook alle theorie is enorm interessant en helpt heel erg bij het begrijpen hoe ik zelf in elkaar zit

Nogmaals: ik had deze training graag jaren eerder willen kunnen volgen!
10 / 10
“Eindelijk iets wat me WEL verder helpt”
Aanbevelen?
Ja
Petra uit Vlaardingen
28-04-2024
Ik ben zo blij dat ik deze training ben gaan doen. Ik krijg hier antwoord op zoveel vragen waar geen therapeut (regulier en alternatief) mij bij kon helpen. De lessen zijn heel duidelijk en goed te volgen. De oefeningen zijn eenvoudig, maar enorm effectief. Ik ben op de helft van de training en nu al veel rustiger. Je leert weer naar je lichaam luisteren en dat leer je in de praktijk. Vragen worden snel beantwoord. Het is heel fijn dat je 4 proeflessen mag proberen. Ik heb heel veel soorten therapie gehad voor burnout, paniekaanvallen, straatvrees en vermoeidheid. Het gaat nu best aardig voor mijn doen, maar ik kom al jaren niet verder. Ergens voelde ik wel dat er toch IETS moet zijn wat me met dat laatste stukje kan helpen. Ik heb er nu zeker weer vertrouwen in dat het echt goed komt, want ik begrijp nu waarom ik niet verder kwam. Als je ook twijfelt: doe de proeflessen, probeer het gewoon.
10 / 10
“Zelf helend”
Aanbevelen?
Ja
Angélique uit Oegstgeest
28-04-2024
Wat een fijne manier om zelf aan mijn heling te kunnen werken. Jan legt alles duidelijk uit, doet het voor en herhaalt steeds. Allemaal helpend om zelf de oefeningen te doen in een tempo dat bij mij past en vooral waarbij ik goed voelen wat het doet. Voor mij brengt Jan alles samen wat nodig is voor vooruitgang. Dus dankjewel!
10 / 10
“Geweldig”
Aanbevelen?
Ja
Marion uit Stramproy
27-04-2024
Jan Bommerez is voor mij helemaal geweldig. Ik hang aan zijn lippen. Zeer leerzaam, mooie interessante stof. De oefeningen die hij mee geeft. Echt een vette aanrader. Ik ben blij dat ik zijn cursus per toeval ben tegengekomen.
Of toch niet per toeval!
Bedankt Jan, hopelijk mogen we nog jaren van je leren.
10 / 10
“Heel bijzonder”
Aanbevelen?
Ja
Minke uit Naarden
24-04-2024
Deze cursus geeft mij de hoop dat ik hier door mijn levens opdracht zou kunnen voltooien ,daar ben ik dankbaar voor .lieve groet
10 / 10
“Op weg naar bevrijding.”
Aanbevelen?
Ja
Véronique Van Lokeren uit STEKENE Oost-Vlaanderen België
17-04-2024
Het is confronterend hoe de cursus me raakt, alsof die mij al heel lang kende en aanvoelde wat er zat. Bevrijdend, verwerken, loslaten en helend. EEN ECHTE OPENER VOOR MIJN LEVEN.
10 / 10
“Super reeks”
Aanbevelen?
Ja
Suzy uit Maasmechelen
11-04-2024
Telkens als ik niet goed in mijn vel zit beluister ik weer eens een video of 2. De duidelijke uitleg en de bemoedigende woorden geven mij vertrouwen en rust, zo kom ik weer terug in mijn buikgevoel en kan ik vol goede moed weer verder. Ben blij dat ik je heb ontdekt en dat jij je kennis met velen wilt delen.
10 / 10
“Inspirerend en helend”
Aanbevelen?
Ja
Amber uit Eindhoven
09-04-2024
Deze cursus gaat in op ontwikkelingstrauma met behulp van oefeningen. Mooie uitleg door Jan en zijn betrokkenheid voel je. Een aanrader voor ieder die meer in zijn lichaam en bij haar gevoel wil komen.
10 / 10
“Er gaat een wereld voor me open!”
Aanbevelen?
Ja
Manon uit Castricum
09-04-2024
Ik ben nu bij filmpje 27 maar ik voel langzaam veranderingen. Ik kan gewoon beter voelen en dat is heel prettig. Ik vind de oefeningen fijn. De manier van begeleiden door Jan is heel inlevend en sympathiek. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd zodat je begrijpt wat je doet met de oefeningen. Er komt best wat los en ik droom heel intensief. Ik merk het vooral aan mijn buik. Die voelt echt zoveel beter. Ik voel me ook rustiger en vrolijker. Ik vind het een aanrader. Gun jezelf dit mooie cadeau.
10 / 10
“Bijzonder verhelderend!”
Aanbevelen?
Ja
Joanne uit Hengelo
09-04-2024
Eindelijk leer ik mezelf begrijpen. Na gesprekken met psychologen en andere hulpverleners en het lezen van veel zelfhulpboeken leer ik nu pas na het volgen van de cursus 'leren loslaten' en het volgen van de cursus 'jeugdtrauma' hoe het werkt in mijn lijf en waar bepaalde problemen vandaan komen. En bovenal dat ik er iets aan kan doen!
De cursussen zijn prettig te volgen, duidelijke uitleg en zeer interessant!
10 / 10
“Levensverbetering”
Aanbevelen?
Ja
Tanja uit Lievegem
09-04-2024
Mijn lichaam is veel meer ontspannen, minder spierpijn, lichaamshouding verbeterd. Ik kan veel beter bij mezelf blijven, kan de gebeurtenissen van de dag van me afzetten en ontspannen de slaap vatten. En ik ben nog niet eens halfweg de oefeningen.
Bedankt
10 / 10
“Zeer boeiend”
Aanbevelen?
Ja
Gaston De Smet uit GENT
08-04-2024
Mooi dat ook het lichaam wordt betrokken en dat er veel praktische oefeningen zijn, ik ben benieuwd naar het resultaat.
10 / 10
“Korte heldere oefeningen”
Aanbevelen?
Ja
Corina uit Dordtecht
08-04-2024
Goede begeleiding. Bij een vraag krijg je antwoord en support.
9 / 10
“Duidelijk uitgelegd en voelbaar doorleefd”
Aanbevelen?
Ja
Hedwig uit Leiden
08-04-2024
Het is fijn om zo duidelijk uitgelegd te krijgen hoe het zenuwstelsel werkt en hoe het overuren draait door trauma vanaf de basis van het leven. En daarnaast te voelen dat Jan deze ‘stof’ zelf doorleeft.

Grappig genoeg heb ik nog lang niet alle lessen gedaan. Ik heb behoorlijk genoeg aan de eerste 10 lessen…en die in herhaling te zien en de oefeningen te doen.

Natuurlijk ga ik op een later moment de rest ook bekijken
10 / 10
“Hele fijne training, makkelijk te volgen en niet te lang!”
Aanbevelen?
Ja
Marie-José uit Utrecht
07-04-2024
Ik heb heel veel aan de training en doe vaak de oefeningen. Juist omdat je ze zo kort en lang kan maken als je uitkomt. Geeft veel ontspanning.
10 / 10
“Helder, steeds de essentie herhalen, niet te snel willen”
Aanbevelen?
Ja
Maria Van Duijnhoven uit Beek en Donk
07-04-2024
De combinatie theorie met de basisoefeningen is heel fijn, duidelijke uitleg, praktisch ook goed te doen buiten huis
Het werkt voor mij goed. Dankjewel
10 / 10
“Door Jan's lessen begrijp ik waarom ik mijzelf nooit begreep..........”
Aanbevelen?
Ja
Cisca uit Purmerend
07-04-2024
Na de cursus "Leren Loslaten" besloot ik ook deze cursus te volgen.
Ik ben 77 jaar en ik merk dat ik veel tijd nodig heb. Ik volg Jan's advies letterlijk op, niets overhaasten. Ik laat alles heel rustig op mij inwerken. Door dagelijks één van de oefeningen uit de eerste lessen toe te passen voel ik mij langzaam maar zeker rustiger worden, het is een leerzaam proces waarbij ik mij steeds beter ga voelen. Was ik dit maar eerder tegengekomen in mijn leven.
9 / 10
“Eenvoudig uitgelegd en heel nuttig.”
Aanbevelen?
Ja
Hilde uit 9030 Mariakerke
07-04-2024
Ik ben nog lang niet klaar met de cursus maar ondervind nu al een zekere vorm van rust. Ik ben steeds blij als ik tijd heb voor de volgende sessie. Bedankt !
8 / 10
“Geweldig nuttig voor mij.”
Aanbevelen?
Ja
Ronnie uit Bocholt
05-04-2024
Ik heb er veel aan gehad, en nog steeds.
9 / 10
“Eindelijk iets dat lijkt te werken!”
Aanbevelen?
Ja
Misha uit Geldrop
05-04-2024
Ik heb veel geprobeerd en niets maakt het verschil. Ben pas 2 maanden bezig met de lessen en oefeningen. Maar ik merk dat ze effect hebben. Ik voel mijn lijf en kan mezelf emotioneel calmeren als ik stress ervaar.
10 / 10
“Aanrader voor iedereen die trauma heeft ervaren in zijn of haar leven”
Aanbevelen?
Ja
Heidy uit Hardinxveld
04-04-2024
Eindelijk het gevoel dat ik zelf grip krijg op het verwerken van mijn trauma’s. Door de lessen te volgen snap ik nu veel beter wat de gevolgen van trauma zijn, en nog belangrijker wat ik er zelf aan kan doen. Jan, bedankt voor al je inzet! Ik denk dat je hier heel veel mensen mee helpt!
9 / 10
“leerrijk, en veelzijdig!”
Aanbevelen?
Ja
Marjan uit Antwerpen
04-04-2024
Een boeiende weg om te gaan...
10 / 10
“Fijn om eindelijk te snappen hoe het zit met trauma en wat je eraan kunt doen.”
Aanbevelen?
Ja
Marian Stroet-Hauwert uit Wervershoof
04-04-2024
Ik ervaar de lessen van Jan als zeer prettig, en enorm interessant. Wat fijn dat je dit zo met de wereld kunt en wilt delen.
10 / 10
“Heel leerzaam en behulpzaam”
Aanbevelen?
Ja
Karin uit Delfgauw
04-04-2024
Deze cursus geeft zoveel nuttige informatie en inzichten. Aanrader voor iedereen die zichzelf op persoonlijk vlak wil ontwikkelen om meer van het leven en alles om ons heen te kunnen genieten.
10 / 10
“Ik begrijp mezelf beter”
Aanbevelen?
Ja
Liesbeth uit Vlaardingen
04-04-2024
Het werd duidelijk verteld
8 / 10
“zeer zinvol”
Aanbevelen?
Ja
Roza uit Meerkerk
04-04-2024
zinvol, praktische en onderbouwd middels kennis. Korte en krachtige filmpjes met een goede opbouw.
10 / 10
“Duidelijke en goed te volgen lessen”
Aanbevelen?
Ja
Margo uit Vlaardingen
04-04-2024
Het wordt door Jan begrijpelijpelijk voor iedereen uitgelegd.
De lessen zijn niet te lang, zodat ik er goed met mijn aandacht bij kan blijven.
10 / 10
“Een zeer compact pakket inzichten en effectieve oefeningen”
Aanbevelen?
Ja
Ingrid uit Alken
03-04-2024
Dit is de enige online training die ik ooit van begin tot einde heb gevolgd én toegepast! Zeer goeie achtergrondinformatie over het zenuwstelsel en eenvoudige, maar effectieve opbouw van oefeningen om het zenuwstelsel te resetten.
9 / 10
“Geweldig”
Aanbevelen?
Ja
Anja uit Vlijmen
03-04-2024
Mooie heldere uitleg, ik herken alles. De oefeningen brengen me dicht bij mezelf en ik merk steeds vaker dat ik mijn emoties kan reguliere en in contact kan blijven met mezelf en mijn omgeving.

Ik raad het iedereen aan.
9 / 10
“Het inzicht is zo verduidelijkend maar ook confronterend en de oefeningen overweldigend.”
Aanbevelen?
Ja
Monique uit Haarlem
03-04-2024
De lessen zijn heel duidelijk opgezet. Ik word persoonlijk meegenomen op deze reis. Het geeft mij duidelijke inzichten waar ik iets mee kan. Ik ervaar het soms als confronterend omdat ik antwoorden krijg op vragen die ik had. Het geeft me daarbij de taal om mijn levenservaringen aan familie en vrienden over te brengen.

De oefeningen zijn het meest belangrijk maar net als homeopathie en acupunctuur ervaar ik dat mijn systeem eerst wordt getriggerd en de symptomen dus verergeren en hoop dat dit gedurende de verdieping zal gaan veranderen. Dank Jan voor deze opzet!
10 / 10
“Meerwaarde”
Aanbevelen?
Ja
Dorette uit Zwolle
03-04-2024
Heldere uitleg en praktisch toe te passen oefeningen die veel positieve impact hebben.
10 / 10
“Sweet memories”
Aanbevelen?
Ja
Helena uit Scherpenheuvel
03-04-2024
Heel wat info was gekend, maar op de achtergrond geraakt.

Deze reeks maakt mijn herinneringen terug levend. De info krijgt hierdoor een verdieping en soms zelfs een nieuw inzicht.
Dankjewel
10 / 10
“Toppp”
Aanbevelen?
Ja
Laura uit Alphen aan de Rijn
03-04-2024
Heel duidelijk en ik vind het heel prettig dat het korte lessen zijn. Daardoor is het goed te behappen naast een baan.

Vernieuwend hoe de materie wordt gebracht, het geeft echt handvatten hoe met ervaringen om te gaan. Het geeft veel inzicht in jezelf. Bevrijdend en verrijkend.
9 / 10
“Een verdiepende en waardevolle training met voor mij belangrijke informatie.”
Aanbevelen?
Ja
Agnes uit Hattemerbroek
03-04-2024
Erg interessant vond ik om deze training te volgen. Om met eenvoudige oefeningen je zenuwstelsel zelf te kunnen reguleren. En ik denk dan tegelijkertijd, voor wie is die niet geschikt...?

Het zou een hele andere kijk op de maatschappij krijgen, denk ik als veel meer mensen inzicht krijgen in dit alles. Hoe belangrijk het menselijke zenuwstelsel is. Erg waardevol en de training zit mooi in elkaar, begrijpelijk en handige omgeving waar het bekeken kan worden. Ga vooral zo door!
10 / 10
“Een verademing”
Aanbevelen?
Ja
Georgine uit Rotterdam
03-04-2024
Een diepe zucht van verlichting na de eerst paar lessen. Eindelijk iets wat resoneerde, waar ik iets mee had. Wat iets aanraakte. En wat ik zelf kon doseren.
10 / 10
“Verhelderend”
Aanbevelen?
Ja
Linda uit Cause de Clerans
03-04-2024
Mooi en rustig weer gegeven .

Uitgebreide kennis waar je blij van wordt .

Fijn om zo mogen leren.

Geeft een goed vertrouwen om met mijn eigen cliënten ook zo te kunnen werken .
9 / 10
“Confronterend en intens geeft duidelijkheid daardoor ontspanning”
Aanbevelen?
Ja
Annet uit koedijk
03-04-2024
Ben over de helft met de cursus, neem steeds de tijd.
Blij met de duidelijke informatie.
Mooie leerschool. Je gaat anders naar de dingen kijken meer van een afstand, zo voelt het.

Oefening goed uit te voeren.
Ben nieuwsgierig wat er nog meer komt.
10 / 10
“Prachtige cursus”
Aanbevelen?
Ja
Annet uit Kwintsheul
03-04-2024
Wat een mooie, inspirerende cursus.

Overtreft al mijn verwachtingen
10 / 10
“Zeer waardevol”
Aanbevelen?
Ja
Anna uit Wageningen
03-04-2024
Ik ben dankbaar voor deze waardevolle tools
8 / 10
“Geweldige ervaring”
Aanbevelen?
Ja
Meija uit Gouda, Nederland
03-04-2024
Het is een geweldige therapie! Ik heb veel therapie gehad, ben 69 jaar, ik had deze therapie niet willen missen. De oefeningen geven me een "thuisbijmezelfgevoel".

Wat Jan zegt...alleen praten is niet voldoende om te veranderen.
De theorie wordt duidelijk uitgelegd door Jan, die ook gevoelens van zichzelf laat zien en vertelt over zijn ervaringen. Heel waardevol!

Ik voel me bij vlagen heerlijk ontspannen, ik kan bewuster met mijn lichaam luisteren. Niet altijd hoor! Het vereist al met al veel oefenen, dat ik er beslist voor over heb, om me goed/beter te voelen.. c.q. te veranderen.
Hartelijk dank Jan! Liefs!!
10 / 10
“helemaal top!”
Aanbevelen?
Ja
Sandra Wierenga-Joosten uit Nieuwe Pekela
03-04-2024
heldere uitleg en ontzettend praktisch
10 / 10
“bevrijdend, verlossend en aardend”
Aanbevelen?
Ja
Inge uit TURNHOUT
03-04-2024
Door de oefeningen zak ik meer in mijn lichaam, kan ik spanningen weghalen die opgebouwd zijn tijdens de dag en mijn lichaam weer resetten.
Het geeft me een gelukzalig gevoel als ik de oefeningen dagelijks doe. Er zijn periodes waarin onrust, nervositeit en verdriet naar boven komen maar deze worden opgevangen of toch gekaderd waardoor er rust kan komen.
10 / 10
“Deze cursus heeft me meer gebracht dan ik had verwacht!”
Aanbevelen?
Ja
Inez uit Zeist
03-04-2024
Heel prettig, in mijn eigen tempo, laagdrempelig. Ik heb er ontzettend veel aan! Dank!!
10 / 10
“Gevoel in de praktijk”
Aanbevelen?
Ja
Angelique uit Poeldijk
03-04-2024
Deze online training geeft veel waardevolle informatie over ontwikkelingstrauma qua theorie met daarbij praktische oefeningen tussendoor. Gaande weg ervaar je steeds meer ruimte in jezelf waardoor het voelen in de diepte steeds gemakkelijker wordt.
Deze training is van harte aanbevolen!
9 / 10
“Mooie duidelijke manier om inzicht te krijgen in hoe je lichaam werkt en hoe je het kan helen.”
Aanbevelen?
Ja
Geertje uit Amsterdam
03-04-2024
Ik vond het heel fijn om uitleg te krijgen over hoe het brein en je zenuwstelsel werkt en wat er is mis gegaan bij jeugdtrauma. Hierdoor lukte het mij beter om het te helen.Jan heeft een fijne stem en hij legt alles heel helder en in begrijpelijke taal uit.
Ik heb veel aan de video’s gehad. Ik gebruik sommige oefeningen nog regelmatig.
9 / 10
“fijn”
Aanbevelen?
Ja
Eva uit Soest
02-04-2024
fijne filmpjes, langzaam, maar duurzaam resultaat

Alleen soms haperen de filmpjes bij het opstarten en stoppen
10 / 10
“Transformerend & helend!”
Aanbevelen?
Ja
Margo uit Utrecht
02-04-2024
Het diepe begrip van Jan op dit onderwerp alleen al werkt transformerend. Nooit eerder heeft iemand het zo goed aan mij uitgelegd hoe mijn zenuwstelsel werkt in combinatie met trauma. Na jarenlang in therapie te zijn geweest zijn deze lichamelijke oefeningen rondom jeugdtrauma echt het ontbrekende puzzelstuk voor mijn welzijn. Tijdens de oefeningen komt veel oud verdriet los en kom ik steeds meer uit mijn dorsale/bevroren staat. Sinds de cursus voel ik mij meer verbonden, in contact met mijn lichaam en komen stukken omhoog die lang hebben vastgezeten. Dit geeft innerlijk veel ruimte, rust en heling. Ik voel mij lichter en ben de cursus voor de tweede keer aan het volgen. Daarnaast is Jan een fijn mens om naar te luisteren en werkt het inspirerend om zijn wijsheden tot je te nemen. Een absolute aanrader dus!
9 / 10
“Er begint iets te roeren.”
Aanbevelen?
Ja
Gerretje uit Lent/Nijmegen
02-04-2024
Ik zit nog vrij aan het begin maar er begint al iets te roeren. Prettige stem en persoon om te volgen.

Misschien later nog eens vragen voor een uitgebreid verslag.
10 / 10
“Beste investering in jezelf ooit”
Aanbevelen?
Ja
Monique uit Haarlem
02-04-2024
Geweldige prijs/kwaliteit verhouding. Ik ben al therapeut en dit is een fantastische aanvulling op mijn kennis. Raad het al mijn cliënten ook aan. Bedankt!
10 / 10
“Hele fijne cursus!”
Aanbevelen?
Ja
Katja uit Winterswijk
02-04-2024
Ik kan deze cursus iedereen aanraden. Jan Bommerez vertelt het heel duidelijk en rustig!

De lessen zijn kort en daardoor goed in te passen in je dagelijkse leven. Ook de oefeningen zijn makkelijk te doen.

Eén klein minpuntje vind ik, is dat de cursus maar 1 jaar beschikbaar is. Dat is bij de meeste andere cursussen onbeperkt.
10 / 10
“Heel waardevol, werkbaar en stap voor stap duidelijk uitgelegd.”
Aanbevelen?
Ja
Jessica uit Grou
02-04-2024
Erg leerzaam
10 / 10
“100 % ervaringsdeskundigheid!”
Aanbevelen?
Ja
Ilse uit Mierlo
02-04-2024
Door heel de cursus heen proef je ervaring en liefde voor de mens in zijn waarheid.

Verrijkend en helend zijn de woorden en oefeningen. Hartelijk dank om dit in deze vorm met velen te delen!
10 / 10
“Indrukwekkend!”
Aanbevelen?
Ja
Corrie uit Brummen
02-04-2024
Een prachtige aanvulling op de therapie die ik al mag volgen en die me al veel gebracht heeft. (GGNet)
De herkenning van wat ik tegenkom in de cursus emotioneert me vaak en ik rouw om een niet geleefd leven.

Maar er is ook hoop en vertrouwen. Hard werken en de adviezen opvolgen zowel van "mijn"hulpverleners als van Jan.( sluit naadloos aan) De oefeningen en wat ik leer over het zenuwstelsel zijn nieuw voor mij. Een openbaring. Fascinerend!
Kleine stapjes.( soms achteruit) Heel veel herhalen. Ik ben bij les 16 en grijp vaak terug op de vorige lessen. Traag gaan is de boodschap ........en ....het klopt!!
Dankjewel Jan!
10 / 10
“Zeer toegankelijk”
Aanbevelen?
Ja
Hans uit Gasteren
01-04-2024
De training van Jan is zeer toegankelijk, plezierig om naar Jan te luisteren, met makkelijke en effectieve oefeningen. Heel effectief om het stressniveau te verlagen maar ook om je zelf beter te begrijpen.
10 / 10
“Heldere uitleg, goede oefeningen”
Aanbevelen?
Ja
Joyce uit Terheijden
31-03-2024
Ik ben pas bij les 10 na 3 maanden. Langzaam is de taal van het zenuwstelsel en Jan Bommerez raad aan niet te snel te gaan, dus ik denk dat ik goed bezig ben 🙂
Zeker de moeite waard en tot zover al veel aan gehad en ik ben nog niet eens op de helft.
8 / 10
“Heel goed onderbouwd”
Aanbevelen?
Ja
Inge D'Hooge uit Sint-Amandsberg
31-03-2024
De theorie was heel goed onderbouwd, helder en duidelijk met veel zorg samengesteld. Ik begrijp nu dingen die daarvoor nog een blinde vlek waren. Ik voelde mij ook gezien door de herkenning die ik ervoer. De oefeningen vond ik soms wat ingewikkeld en vergen veel vertrouwen aangezien het zeker geen quick fix is, waardoor ik het moeilijk vond om ze te blijven volhouden. Toch spijt het mij niet dat ik het programma aanschafte. Het is zijn geld waard, en heeft me zeker wat bijgebracht.
10 / 10
“Heel leerzaam en heel goed uitgelegd”
Aanbevelen?
Ja
Corry uit Eindhoven
31-03-2024
Ik geniet er enorm van en kan het ook meteen toepassen!
10 / 10
“Wauww”
Aanbevelen?
Ja
Cindy Brands uit Anna Paulowna
31-03-2024
Ik voel me kalmer, minder gehaast en gejaagd, mijn paniek voor autorijden is nagenoeg verdwenen en het herkennen en respecteren van mijn eigen grens gaat zoveel meer vanzelf.

Oprecht een training die echt wat blijvends doet in het menselijk systeem. Ik ben er heel blij mee!
10 / 10
“Een cursus die je een echt handvat tot heling brengt.”
Aanbevelen?
Ja
Ann uit Ronse
30-03-2024
Ontzettend dankbaar dat Jan zoveel kennis deelt. Deze cursus is goud waard.
7 / 10
“Nog te weinig kunnen doen door omstandigheden”
Aanbevelen?
Ja
Annnemieke uit Zeeland
30-03-2024
Het ziet er gedegen uit en zit goed in elkaar, denk dat uiteindelijke score wel hoger uit zal vallen maar kan het in alle eerlijkheid nu nog niet goed inschatten.
Ik kan het je wel aanbevelen ivm de eenvoud van oefeningen en goede niet te lange uitleg.
Maar kan nu nog niet zeggen wat het lange termijn effect is.
10 / 10
“De ene na de andere eyeopener.”
Aanbevelen?
Ja
Peggy uit Helmond
29-03-2024
Wat een geweldig goed in elkaar gezette training. Zowel de theorie als de oefeningen zijn goed onderbouwd. Je leert om oorzaken te begrijpen en aan te pakken, ipv symptomen te bestrijden.

De training geeft rust en biedt veiligheid. Deze info zou een must moeten zijn voor alle artsen en therapeuten. Het zou de wereld een stuk zachter maken.
10 / 10
“Zeer interessante cursus, heel veel aan gehad.”
Aanbevelen?
Ja
Anouschka uit Monnickendam
29-03-2024
Mijn gehele kijk op klachten zijn totaal veranderd door deze cursus maar ook door de vele podcasts die ik geluisterd heb.

Ik ben nog niet waar ik zou willen zijn maar heb vertrouwen dat dat me ooit gaat lukken en ik kan bijdragen aan de heling van mijn eigen patiënten.
6 / 10
“Weinig realistisch op langere termijn”
Aanbevelen?
Ja
Sam uit Oostende
29-03-2024
Na een vliegende start met veel vooruitgang werd het me ineens teveel. De oefeningen zijn geweldig maar niet realistisch op langere duur. Wie heeft de energie en de motivatie om dat elke dag vol te houden.. ik alvast niet. Waardoor het uiteindelijk een falen wordt, omdat je de oefeningen niet kan doen, of niet doet.
Misschien was het beter een korter, meer ondersteund project aan te bieden.
Waarbij af en toe teruggekoppeld wordt naar de klanten die tenslotte betaald hebben.
Maar dat is natuurlijk een persoonlijke ervaring en voor iedereen verschillend.
Sommige theorieën zijn ook niet helemaal correct, behapbaar ja, maar vaak is er meer aan de hand dan de korte theoretische uitleg die gebracht wordt, al klinkt het meestal allemaal erg voor de hand liggend.
Dus ik denk dat de motivatie eerder zou werken in een persoonlijke begeleiding dan door allerhande theorieën.
En ja ik heb ondertussen hulp gezocht bij professionals.
10 / 10
“Deze cursus bezorgt mij een voortdurende "Aha erlebnis" met zeer waardevolle inzichten !”
Aanbevelen?
Ja
Guy uit Bienne-lez-happart
29-03-2024
Ben je dankbaar om eindelijk meer inzicht te krijgen in de "mechaniek" van lichaam en geest en de invloed van jeugdtrauma (met naar alle waarschijnlijkheid een transgenerationeel karakter) hierop, mooi verwoord, de losse puzzelstukjes vallen letterlijk op hun plaats, voor mij nog net op tijd, voor ouders (WO II kinderen) en grootouders ( WO I kinderen) helaas te laat...
Beste Jan, je hebt je talenten niet in de grond gestopt, nogmaals dank voor het delen van jouw kennis, de vrucht van je eigen zoektocht, je helpt hiermee de wereld een stuk vooruit ! Van harte, Guy.
7 / 10
“Duidelijke uitleg, korte sessies! Prima”
Aanbevelen?
Ja
Danielle uit Limburg
29-03-2024
Ik werk af en toe aan het programma. Ik ben zelf therapeut en vind het een mooie tool voor mijn cliënten. Ook ruim ik zelf steeds nog stukjes op. Het enige nadeel vind ik dat je maar een jaar toegang hebt tot de cursus. Als je zo nu en dan iets wilt doornemen of nakijken dan zou het fijn zijn om onbeperkt toegang te hebben tot de stof.
7 / 10
“Verhelderend”
Aanbevelen?
Ja
Jellie uit Zaanstad
29-03-2024
Door het te begrijpen is het beter in perspectief te zetten.

Heb er al veelvuldig reclame voor gemaakt in een veilige Facebookgroep “Samen opstaan tegen Pesten”, hopelijk hebben meer mensen er zoveel mogelijk aan.
10 / 10
“Met dit traject krijg je stapje voor stapje inzichten en geduld en liefde met jezelf.”
Aanbevelen?
Ja
Veerle Van Rie uit Zemst
29-03-2024
Begrijpen hoe trauma werkt is één ding, daarbij ook nog met warmte, geduld en begrip begeleid worden is hartverwarmend. Met dit traject krijg je stapje voor stapje inzichten en geduld en liefde met jezelf. Een prachtig traject waar ieder wat aan heeft. Hartelijk dank, Jan.
10 / 10
“Super”
Aanbevelen?
Ja
Maya uit Maarssen
29-03-2024
Ik ben ernog mee bezig
9 / 10
“Precies wat ik nodig heb”
Aanbevelen?
Ja
Susanne Nijssen uit Baarlo
29-03-2024
Deze cursus slaat in als een bom. Ik kan hier op mijn eigen tempo mee aan de slag en het werkt. Hopelijk red ik deze 52 video's binnen een jaar, 1 per week is best veel.
10 / 10
“Precies wat op dit moment bij me past om verder te helen.”
Aanbevelen?
Ja
Anoniem uit Friesland
29-03-2024
Het is een ongelofelijk waardevolle ervaring/training, met duidelijke opbouw en oefeningen om weer/meer te gaan voelen en in contact te komen met jezelf.
Af en toe overweldigend wat naar boven komt. Dit treft diepere lagen waar ik met mbv de psycholoog op cognitief niveau niet bijkwam.

Voor nu een aantal weken pauze, het voelen, ervaren neemt ook energie. Tijd aan mezelf geven om straks weer verder te bouwen.
10 / 10
“Ben met de cursus bezig”
Aanbevelen?
Ja
Olga uit de Rijp
29-03-2024
Ik leer er veel van ,kijk steeds terug naar lessen het is een langzaam proces maar ik ga gestaag door.
10 / 10
“Alles wat ik ooit leerde over trauma, komt hier samen!”
Aanbevelen?
Ja
Lut Voeten uit Mortsel
29-03-2024
Ik heb de cursus nog niet helemaal door gesparteld. Maar wat ik er al van zag, gaf mij hoop.
De ademhaling in een vierkant is nu mijn Anker geworden bij stress en als ik 's nachts wakker wordt.

Jan, je hebt een zachte en aangename stem en uitstraling. Het feit dat je zelf geheeld bent, geeft extra vertrouwen!
10 / 10
“Zeer duidelijke en behapbare cursus!”
Aanbevelen?
Ja
Marieke uit Leeuwarden
29-03-2024
Wat een fijne training, de informatie is goed te begrijpen en ook toe te passen in de oefeningen, lekker thuis in mijn eigen veilige omgeving en in mijn eigen tempo.

Ik ben nog niet eens halverwege de training maar gebruik de tools nu al dagelijks en omdat ik nu ook begrijp waarom ik het doe en welk effect het heeft, lukt het mij ook goed om de kennis en oefeningen toe te passen.
10 / 10
“Fantastisch om in eigen tempo deze helende reis te ervaren”
Aanbevelen?
Ja
Ilse uit Eindhoven
29-03-2024
Het is erg fijn om deze training te volgen. Jan geeft een gevoel van veiligheid en geruststelling. Goede uitleg over de werking van het zenuwstelsel en de oefeningen. Bij vragen goed contact via de mail. In eigen tempo de oefeningen doen is heel prettig. Jan heeft mij positief inzicht gegeven dat er heling mogelijk is, wat een verademing om dit te begrijpen en nu ook te voelen! Het is voor mij motiverend om aan de gang te blijven en de ontdekkingstocht voort te zetten. Sinds lange tijd ervaar ik blijdschap en enthousiasme om de weg van heling te betreden.
10 / 10
“Het enige wat echt werkt!”
Aanbevelen?
Ja
F. uit Amsterdam
29-03-2024
Ik wist niet hoe een gereguleerd persoon in de wereld stond. Nu zie en voel ik het verschil. Had ik het maar eerder geweten. Ik was sceptisch, mensen veranderen toch niet, dacht ik. Maar deze online training is magisch. Ik ben een ander mens geworden. Iedereen die onverklaarbare spanningen, angsten en stress heeft bij persoonlijk contact, en wellicht zoals ik, niet direct de verband ziet, of geen herinnering of beelden heeft van een vroegkinderlijke trauma's zou ik deze training van harte aanbevelen. In plaats van het vermijden van contacten, krijg ik nu energie van het hebben van contact. Ik voel me weer veilig en ben aanwezig
10 / 10
“Ga er opnieuw aan beginnen”
Aanbevelen?
Ja
Régine uit Colijnsplaat
29-03-2024
Vind de training heel goed, maar ben met de training moeten stoppen om diverse redenen.
Onze 88- jarige moeder had gedurende 3 weken veel hulp nodig, omdat ze na een ziekenhuisopname weigerde om naar een revalidatie-oord te gaan.

Ik ben een reltaiebreuk met een verborgen narcist aan het verwerken, woon terug alleen en steek al mijn energie in het rouwproces en het herstellen van een toxische relatie.

Ik hoop er terug aan te kunnen beginnen als ik meer energie heb!
Ik besef heel goed dat ik in mijn jeugd met parentificatie te maken had ( die trouwens nog doorloopt, ondanks therapie!) en dat ik de nervus vagus terug in balans moet brengen.
10 / 10
“Grondig en toe de point”
Aanbevelen?
Ja
Paul uit Cool
29-03-2024
Jan krijgt van mij een standbeeld, maar dat weet hij al!
10 / 10
“Zachte heling”
Aanbevelen?
Ja
Marijke uit N
29-03-2024
Zeer prettige oefeningen, zeer goede uitleg in begrijpelijke taal.

Heel bijzonder, dat ik me begeleid en gesteund voel door de warme geruststellende aanwezigheid van Jan Bomerez. De klank van zijn stem doet wonderen, terwijl hij je begeleidt tot zelfheling.
9 / 10
“Goud”
Aanbevelen?
Ja
Heleen uit Heemstede
28-03-2024
Ik ben heel positief over de cursus Jeugdtrauma.

De heer Bommerez heeft zowel theorie als praktijk op inzichtelijke en bruikbare manier verweven. Eindelijk begrijp ik de oorzaak van al mijn klachten en krijg ik de juiste oefeningen aangereikt om mijn zenuwstelsel te herprogrammeren. Ik merk veel meer ontspanning en lichtheid in mijn lichaam en geest.
Heel veel dank voor dit baanbrekende werk!
10 / 10
“Eindelijk iets wat écht werkt en wat je ook nog eens zélf kunt doen!”
Aanbevelen?
Ja
Annemarie uit Borculo
28-03-2024
Wat zou ik (71) deze praktische kennis en effectieve oefeningen zielsgraag eerder in mijn leven zijn tegengekomen. Zéér aan te bevelen!
9 / 10
“Helend en duidelijk”
Aanbevelen?
Ja
Leny uit Groningen
26-03-2024
Heb inmiddels een half jaar bezig De uitleg alleen al is helend omdat ik eindelijk begrijp hoe ik me al jaren voel en functioneer De oefeningen maken dat ik steeds meer handvaten krijg om ermee om te gaan en beter in mijn lijf te komen
10 / 10
“Helder en effectief”
Aanbevelen?
Ja
Tatiana uit Lelystad
24-03-2024
Duidelijke uitleg, overzichtelijke lessen, eenvoudige toepassing. Effectief en geel herkenbaar
9 / 10
“Heldere en praktische uitleg!”
Aanbevelen?
Ja
Els uit Heerlen
23-03-2024
Deze stof zouden kinderen al op school moeten leren. Van deze cursus wordt iedereen beter. Jan legt het op een bijzonder prettige wijze uit. Fijne en rustige stem. De oefeningen zijn eenvoudig toe te passen.
9 / 10
“Verplichte leerstof :)”
Aanbevelen?
Ja
Petra uit Oudsbergen
23-03-2024
No-nonsense, eenvoudig en helder. Jan's oefeningen zouden in de lagere school aangeleerd moeten worden.
10 / 10
“Een hele fijne, goed opgebouwde, waarachtige pure training!!”
Aanbevelen?
Ja
Ilse uit ilse.werdler@hetnet.nl
23-03-2024
Oprecht niet zomaar vijf sterren. Ik vind de training heel veilig, goed opgebouwd en van heel hoge kwaliteit. De waarden die ik zelf heb in het leven komen helemaal overeen en het helpt enorm de eigen verantwoordelijkheid voor je leven en je trauma's te nemen op een liefdevolle manier. Heel erg bedankt hiervoor!!!! Lieve groet, Ilse
10 / 10
“Ik ben erg blij met de cursus”
Aanbevelen?
Ja
Jeroen uit Amersfoort
23-03-2024
Zowel qua inhoud als vormgeving, het aan/uit kunnen zetten van de muziek...de verschillende inputs: beeld tekst en audio. Alles van hoge kwaliteit en goed doordacht, ook prettig en vooral betrokken gepresenteerd. Je bent enorm gegroeid Jan! (Sinds de cursus Loslaten). Ik stel me ook voor dat je met een team hier aan gewerkt hebt. Hulde aan het team!

De cursus geeft mij nieuwe inzichten, meer begrip over hoe een jeugdtrauma werkt, hoe het zich vastzet in mijn lichaam en hoe ik daar contact mee kan maken.

Dank!!
10 / 10
“Gedegen”
Aanbevelen?
Ja
Lianne uit Culemborg
22-03-2024
Het is een uitdaging om elke dag de discipline op te brengen, maar een mooie, inspirerende cursus waar je echt de tijd voor mag nemen!!
10 / 10
“Verhelderend”
Aanbevelen?
Ja
Berlinde uit Sint-Gillis-Waas
22-03-2024
Ik kocht de cursus al in oktober vorig jaar.
Door een zwaar persoonlijk proces dat in mijn leven kwam en nog steeds duurt, kon ik er niet aan beginnen.
Sinds kort ben ik gestart.

Ik kan momenteel maar heel traag vooruit gaan.
Toch dient het me in positieve zin.

Ik zag en luisterde ook alle podcasts.

Inderdaad, herhaling is heel zinvol
Dankjewel!!!
10 / 10
“Wat een hoop aha momenten.....dikke aanrader!”
Aanbevelen?
Ja
Iris uit Asperen
22-03-2024
Kennismaken met het zenuwstelsel en de werking hiervan zorgde er bij mij voor dat ik eindelijk voelde "godzijdank, ik ben niet gek, maar het is mijn zenuwstelsel dat mega ontregelt is...." wat een opluchting!

En ja, het werkt écht om hiermee onder begeleiding aan te werken. Súper fijne cursus!

Van overleven naar leven!
10 / 10
“Erg overzichtelijk gemaakte cursus”
Aanbevelen?
Ja
Eveline uit De Bilt
22-03-2024
Jan verzamelt overal moeilijke materie over ons brein en trauma vandaan en maakt er een overzichtelijke samenvatting van, die ook voor leken goed te volgen is.

De combinatie van theorie en oefeningen is uitnodigend en goed te begrijpen

Ik raad het dikwijls aan mijn cliënten aan.
10 / 10
“Gedegen cursus”
Aanbevelen?
Ja
Annemieke uit Amersfoort
22-03-2024
Goede uitleg over trauma, rustig, veel oefeningen, mooie opbouw. De stem van Jan Bommerez alleen word ik al rustig van.
10 / 10
“Zinvolle nieuwe inzichten die ik nog niet eerder had gehoord.”
Aanbevelen?
Ja
Marlies uit Berkel en Rodenrijs
22-03-2024
Dit zou iedereen mogen ervaren.
10 / 10
“Met kleine stapjes naar meer veiligheid en vastere grond”
Aanbevelen?
Ja
Kris uit Dilsen
06-02-2024
De video's van Jan, in combinaties met sessies bij een haptonoom, zorgen ervoor dat ik langzaam, met kleine stapjes aan het groeien ben. Lange tijd ben ik wanhopig geweest omdat ik werkelijk dacht dat ik de laatste zou zijn op deze wereld die zou kunnen groeien. Dit mede door een diepe angst opgelopen bij een vroegere therapeut. Ik weet nu dat er hier sprake was van hertraumatisering.

De video's van Jan zijn duidelijk. De manier waarop hij het brengt is heel bemoedigend en steunend.

Het verschil wat ik opmerk is soms duidelijk, soms maar heel subtiel en daardoor moeilijk onder woorden te brengen. Een paar voorbeelden: ik kan duidelijker aangeven wat ik nodig heb om te kunnen functioneren op mijn werk bijvoorbeeld, met mijn partner communiceer ik meer open, ik voel met momenten een rust die ik nog niet dikwijls ervaarde, Met andere woorden, er is al meer eigen bodem, meer veiligheid ook.

Mijn dankbaarheid kent geen grenzen!
10 / 10
“Liefdevolle bedding voor heling”
Aanbevelen?
Ja
Annemieke Caroline uit Voorschoten
29-01-2024
Jan Bommerez biedt met deze online training een liefdevolle bedding voor heling. Ook al doe je de oefeningen zelf in je eigen omgeving, toch ervaar ik zeker support van Jan. Hij legt de theorie zeer begrijpelijk uit, dat vind ik ook echt de kracht van Jan om complexe materie te vereenvoudigen. En doordat Jan zelf ook deze helingsreis heeft gemaakt en misschien nog wel steeds maakt, is de training in praktische zin ook heel fijn en behulpzaam. Ik ben blij dat ik na enige aarzeling, ik had tenslotte al zo veel gedaan, toch ben ‘ingestapt’. Dank Jan!
10 / 10
“Grootste cadeau dat ik mijzelf heb kunnen geven”
Aanbevelen?
Ja
Mirjam uit Utrecht
23-01-2024
Heel fijn om zoveel oefeningen te krijgen die zo voelbaar verandering geven. En door ook uitleg te krijgen waarom de oefeningen doen wat ze doen, maakt het ook begrijpbaar. Aan iedereen aan te raden.
10 / 10
“Een heel nieuw leven.”
Aanbevelen?
Ja
Marcel uit Wempe
18-01-2024
Dit is voor mij een levens veranderende ervaring.
Na een heel leven (63 Jaar) van mezelf niet begrijpen gaat de wereld

nu voor me open.
Jan, alle lof voor jou voor al je onderzoek dat je nu aan ons uitdraagt.
Dit is wat de wereld nodig heeft.
De liefdevolle manier van lesgeven ontroerd mij iedere keer weer.
Wat ik ook heel belangrijk vind is de logische en begrijpelijke lesstof.
Verder zou ik iedereen willen adviseren luister goed en neem het advies van Jan ter harte (rustig aan het heeft tijd nodig).
9 / 10
“Praktisch en makkelijk toepasbaar met de theorie als ruggesteun”
Aanbevelen?
Ja
Simone uit Buren
17-01-2024
In mijn werk met baby's en kinderen rondom geboortetrauma, is het lichaam de grootste wegwijzer. Ik zocht nog naar een manier om ouders handvaten te geven voor hun eigen proces wat altijd samengaat met dat van hun kind. De oefeningen zijn eenvoudig toe te voegen wat een voorwaarde is als er veel speelt in een gezin, zo is het beter vol te houden. Ook omdat het resultaat vrij snel voelbaar is. Dankbaar dat Jan de polyvagaal theorie in een behapbaar jasje heeft gestoken.
10 / 10
“Onderweg”
Aanbevelen?
Ja
Marijke uit Amstelveen
15-01-2024
Tot nu ben ik blij met de lessen. Ik ga heel rustig op advies van Jan. Het voelt heel goed
10 / 10
“Korte krachtige lessen”
Aanbevelen?
Ja
Ellen uit Amsterdam
12-01-2024
In elke les is een oefening verwerkt die direct effect heeft op je zenuwstelsel en meer balans te ervaren.
10 / 10
“Door deze cursus te volgen ontketen je je zelf voor een groot deel in je bewustwordingsproces.”
Aanbevelen?
Ja
Kelsey uit Limburg
12-01-2024
Ik dacht altijd al wel heel bewust te zijn. Maar door deze cursus mochten er bij mij nog meer puzzelstukjes op z,n plaats vallen. Heel dankbaar voor deze cursus die dit proces in werking stelt en heel dankbaar voor Jan die deze ervaringen en kennis met ons wilt delen.
10 / 10
“Er gebeurt veel met mij door de cursus”
Aanbevelen?
Ja
Elian uit Bergen
11-01-2024
Bij het doen van de oefeningen moet ik zoveel gapen en huilen, zodat het lijkt of ik aan een grote schoonmaak bezig ben. Later hoop ik meer te gaan voelen, of misschien meer gevoel te herkennen.

Ik ben erg blij met en dankbaar voor de cursus.
10 / 10
“Hele heldere uitleg en praktische oefeningen”
Aanbevelen?
Ja
Saskia uit Arnhem
10-01-2024
Ik ben de uiterst simpele oefeningen gaan toepassen en merk dat het werkt. Heel erg leerzaam, deze cursus en zeker aan te raden!
10 / 10
“Veel nuttige informatie”
Aanbevelen?
Ja
Margo uit Geldrop
10-01-2024
Ik heb de course nog niet helemaal doorlopen maar ik ben erg enthousiast.
9 / 10
“Aanradee”
Aanbevelen?
Ja
Amm uit Brunssum
09-01-2024
Mooie aanvulling op eerdere opleiding traumaverwerking en duidelijke uitleg bij de video's. Theorie in combinatie met practische oefeningen.
10 / 10
“Zeker 5 sterren! Echt heel geweldig dat dit er is. Dank!!”
Aanbevelen?
Ja
Simone uit Eindhoven
09-01-2024
Ik ben echt dankbaar voor deze cursus. Ik wil mijn waardering uitspreken voor de plezierige en zorgzame manier waarop de stof wordt gepresenteerd. Ik heb al veel dingen geprobeerd, maar deze cursus spreekt me aan op een manier die me echt bij me past. Ik besef dat ik nog een lange weg te gaan heb, maar ik heb besloten om door te gaan, te herstellen en te genezen. Ik geloof dat ik met deze cursus zal slagen. Heel erg bedankt daarvoor!!
10 / 10
“Fantastisch, ik ben er erg blij mee”
Aanbevelen?
Ja
Marjolein uit Groningen
09-01-2024
Geweldige online training met veel praktische oefeningen. Uit het hoofd en in het lijf. Fijn ook dat de gehele cursus zonder achtergrond muziek te volgen is.
10 / 10
“heel goed”
Aanbevelen?
Ja
Trijntje van Werven uit Oldebroek
09-01-2024
nvt
9 / 10
“Een zeer leerzame cursus, helder uitgelegd met fijne oefeningen”
Aanbevelen?
Ja
Sonja uit Nieuwerkerk a/d IJssel
09-01-2024
Een voor mij zeer leerzame, uitgebreide cursus met eenvoudig toepasbare oefeningen. Dit alles op een prettige manier en helder uitgelegd door Jan.
10 / 10
“Supper”
Aanbevelen?
Ja
Julienne uit Berchem
09-01-2024
De oefeningen ervaar ik als zeer fijn. Dankjewel en alle liefs
8 / 10
“Erg informatief, duidelijk en goed opgebouwd. En vriendelijk.”
Aanbevelen?
Ja
Simone uit Amsterdam
09-01-2024
Na het bijna dagelijks doen van de oefeningen voelde ik mij na twee weken vrijer en blijer. En ik doe nu nog steeds dagelijks oefeningen. En ik hervind steeds meer mijzelf.
Ook mijzelf informeren door het lezen van boeken over ontwikklingstrauma en het bekijken van informatieve films hebben mij zeer geholpen.
Dat zou ik meer benadrukken in de serie. Zelfeducatie helpt enorm om mezelf en het gevolg van ontwikkelingstrauma voor mezelf goed te doorgronden.
10 / 10
“Door deze cursus snap ik wat ik kan doen om mijn zenuwstelsel tot rust te brengen.”
Aanbevelen?
Ja
Paulien uit Delft
09-01-2024
Jan legt in korte overzichtelijk en verhelderende filmpjes uit hoe ons zenuwstelsel reageert als we ons niet veilig voelen en wat we kunnen doen om het weer tot rust te brengen. De oefeningen helpen om weer verbinding te krijgen met je lijf.

Het is fijn om een jaar toegang te hebben tot het cursusmateriaal. Het geeft zoveel informatie dat ik met regelmaat een les weer even terug kijk.
10 / 10
“TOPPPP”
Aanbevelen?
Ja
Veronique uit Wellen
09-01-2024
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
10 / 10
“Defrost”
Aanbevelen?
Ja
Anna uit Gronigen
09-01-2024
Gestaag in rustg thempo verbinden met mijn lijf
10 / 10
“Het ontdekken wat er is gebeurd en hoe je jezelf kan helen.”
Aanbevelen?
Ja
Patricia uit Den haag
09-01-2024
De videoos van Jan zijn zeer helder, nuchter en moedgevend. Ik ben nu bij les 11 en heb al zoveel eraan gehad. Zoals Jan zegt: het zenuwstelsel is langzaam dus neem je tijd. Wel, dat doe ik. geen idee wanneer ik de cursus af zal hebben, en dat is OK. Dank je wel Jan.
9 / 10
“Ik ben op de helft en merk al verbetering in gemoedstoestand”
Aanbevelen?
Ja
Michel uit Malden
09-01-2024
De cursus is goed opgedeeld in behapbare delen die ook goed te herhalen zijn. Veel herkenning in de beschreven symptomen
10 / 10
“Dit zou iedereen mogen weten”
Aanbevelen?
Ja
Lieselot uit Meldert (België)
09-01-2024
Deze training is ongeloofelijk goed opgebouwd. Heeft super veel waardevolle informatie en praktische oefeningen. Jan legt de informatie heel goed uit waardoor het begrijpbaar is. Deze training is zo waardevol dat iedereen het zou mogen weten. Een echte aanrader!
9 / 10
“praktisch en degelijk wetenschappelijk onderbouwd”
Aanbevelen?
Ja
Michel uit Bekkevoort
09-01-2024
Ik heb deze cursus de eerste keer doorgenomen en start vandaag de herhaling. Ik hou van de wetenschappelijke ondersteuning met prima beeldmateriaal, verwijzing naar belangrijke boeken, filmmateriaal... . Geen ellenlang gezeur over dingen die er niet echt toe doen maar 'to the point'. Proficiat met dit werk.
6 / 10
“goed”
Aanbevelen?
Ja
José uit kortenaken
09-01-2024
veel fysieke pijnen na deze oefeningen veel emoties die naar boven komen
10 / 10
“inzichten”
Aanbevelen?
Ja
Mirjam uit Nijmegen
09-01-2024
De training is fijn opgebouwd en je krijgt veel oefeningen die goed te doen zijn en er wordt veel uitgelegd waardoor ik veel inzichten heb gekregen in mijzelf.
Het enige jammere is dat je maar een jaar gebruik kan maken van deze training, het is veel en voel wel een tijdsdruk, ookal wordt gezegd dat je het rustig aan moet doen. Ik had liever extra tijd gekregen.

Jan Bommerez heeft een hele prettige stem en uitstraling.
10 / 10
“Enorm kostbare informatie”
Aanbevelen?
Ja
Katrin uit Pijpelheide
09-01-2024
Het is momenteel mijn houvast naar herstel. Dankbaar.
8 / 10
“tot zover goed”
Aanbevelen?
Ja
Christina uit Eindhoven
08-01-2024
Ik ben erg nog mee aan de slag, zeker ook omdat Jan zegt dat je er niet te snel doorheen moet gaan.
Het is voor mij verhelderend maar ook wel confronterend dat ik zo geconditioneerd ben
10 / 10
“Rust in mijn lijf”
Aanbevelen?
Ja
An uit Antwerpen
08-01-2024
Eindelijk heb ik tools gevonden om rust in mijn lijf te ervaren. Ik was altijd in stress-modus en wist niet hoe daar uit te komen.
Ik ben blij dat ik nu leer om 'oud materiaal' los te laten. Had ik 20 jaar geleden al maar geweten dat er jeugdtrauma zit onder chronische vermoeidheid....
Ik ben heel blij met de oefeningen die ik in deze cursus leer. Ik ben bijna 2 maanden bezig en voel al verschil. Minder spanning in nek in en schouders en geen lage rugpijn meer als ik langer moet staan. En ook makkelijker rustig blijven in emotionele situaties.
10 / 10
“Alles valt op z'n plaats”
Aanbevelen?
Ja
Ellen uit Breda
08-01-2024
Tot mijn 56e geen idee gehad wat er aan de hand was met mij. Het verleden was weggemoffeld, ik mocht er van mezelf niet echt mee bezig zijn. Terugkerende angst- en paniek- en woede-aanvallen, periodes met depressiviteit. En maar blijven vechten tegen mezelf, mezelf raar vinden, mezelf haten zelfs soms. Tot deze training van Jan Bomeresz in mijn leven kwam. Ik ben nu bij de 20e les, en ik voel me nu al zoveel beter dan ooit. Ik voel me zachter, rustiger, voel me (voor het eerst) in verbinding met mezelf, ik kan vreugde voelen zonder dat ik daarvan in een hyper schiet. Er is nog wel een weg te gaan en niet altijd is het even makkelijk. Maar het werkt echt, Jan neemt je (virtueel) bij de hand en leidt je door alle fasen heen. Ik heb er alle vertrouwen in (ook voor het eerst) dat ik hiermee alles los ga laten wat mij belemmert een gelukkig en mentaal gezond leven te leven.
10 / 10
“een grote herkenning”
Aanbevelen?
Ja
Ann uit castricum
08-01-2024
dit had ik jaren geleden willen tegenkomen
10 / 10
“allesomvattend..”
Aanbevelen?
Ja
Katleen De Buyser uit Kortrijk
08-01-2024
En dat op zo'n ongedwongen en zachte manier, op eigen tempo. En met de nodige zachte ondersteuning van Jan en zijn gedragen stem en Zijn.
10 / 10
“eindelijk échte hulp.”
Aanbevelen?
Ja
Gudrun uit Wichelen
07-01-2024
deze cursus is een zegen op mijn pad.

ben nog maar door een deel ervan geploeterd maar weet wel dat dit voor mij de juiste manier is om eindelijk van mijn jeugdtrauma verlost te raken en aan eindelijk aan het leven kan beginnen.
heb nog een heel eind te gaan maar heb er nu wel vertrouwen in dat het gaat lukken.
Bedankt Jan om van jouw ervaring dit te verwezenlijken en te delen met ons.
8 / 10
“Zeer moeite waard en goed onderbouwd”
Aanbevelen?
Ja
Linda uit Maastricht
07-01-2024
Goede psycho educatie en goed opgebouwd de oefeningen.
Ik doe ze iedere dag en verheug me erop steeds meer. In Je hele lichaam voel je de warmte en energie weer stromen.
9 / 10
“Super, eenvoudig verstaanbare taal en uitleg.ondanks zijn eenvoud,”
Aanbevelen?
Ja
Diane uit Frankrijk
07-01-2024
Ondanks de eenvoud en goede uitleg, wel verast door de werking van de oefeningen en de inpak ervan. Maar zoals Jan zegt. Doe het rustig aan, neem je tijd.
Dank jullie wel. Heb zelfs nog 2 vriendinnen kunnen overtuigen om mee te doen.
10 / 10
“Praktische informatie en oefeningen.”
Aanbevelen?
Ja
Jan Jaap uit Velp
07-01-2024
..
8 / 10
“Goed”
Aanbevelen?
Ja
S uit N
06-01-2024
Informatief maar vooral praktisch, de missing link! Top!
Als ik nog een tip voor verbetering van de aangeboden lesstof mag geven zou ik

zeggen dat de informatie die word gedeeld soms lastig leesbaar is omdat de letters te klein zijn in de kaders van de aangeboden filmpjes, het zou prettig zijn als je er de teksten ervan bv. zou kunnen printen.
10 / 10
“heel interessant en helend”
Aanbevelen?
Ja
Veerle Morez uit Nieuwpoort
06-01-2024
Zolang ben ik nog niet bezig met de online-cursus, maar ik vind het heel boeiend, zowel de uitleg als de oefeningen... En het is zo gemakkelijk te begrijpen. Ik doe de oefeningen al regelmatig, ik heb er een gewoonte van gemaakt, om ze te doen na mijn transcedente meditatie, 's morgens en 's avonds... super bedankt om dit te kunnen/mogen doen. Veerle
9 / 10
“Zeer duidelijk en praktisch”
Aanbevelen?
Ja
Bernadet Dekker uit Thorn
06-01-2024
De cursus geeft veel duidelijkheid, maakt de problematiek beheersbaar zonder dat je je een patiënt gaat voelen. De oefeningen zijn duidelijk en makelijk uitvoerbaar.
10 / 10
“De weg naar mezelf”
Aanbevelen?
Ja
Mieke uit Kortrijk
06-01-2024
Als je deze weg begint te bewandelen, wordt het pad vanzelf geleidelijk aan duidelijk. Deze trip heeft van mij een ander mens gemaakt met veel meer zelfrespect en weerbaarder tegen wat het leven brengt. Mensen kunnen mij niet meer kraken. Bedankt Jan!
10 / 10
“Hoopvol”
Aanbevelen?
Ja
Ineke uit Tilburg
06-01-2024
Door de cursus van Jan kreeg ik weer hoop om me beter te gaan voelen na 50 jaar (praat) therapie.
Jan legt het goed uit en is niet zweverig.
Hij geeft mensen nieuwe kansen.
Zelf moet ik helaas de cursus tijdelijk stoppen omdat mijn fysieke gevoel het af laat weten door 35 jaar antidepressiva en oxazepam.
Dus eerst afbouwen.
Ik heb met plezier naar de lessen geluisterd en ook de oefeningen zijn fijn om te doen.
10 / 10
“Heel mooie en duidelijke uitleg”
Aanbevelen?
Ja
Marleen uit Aalter
06-01-2024
Ik ben ondertussen ook de aangekochte opleiding aan het volgen.

Eindelijk een opleiding in gewone mensentaal.
En dat aan betaalbare prijs voor we het nodig heeft.ik ben Jan heel dankbaar
10 / 10
“duidelijke uitleg, prettige stem en fijn zulke praktische oefeningen”
Aanbevelen?
Ja
Suzanne Gerlach uit Abbekerk
06-01-2024
in dit najaar gestart, daarna aantal weken gestopt, maar ga het weer oppakken in de komende weken.
fijn dat je het tempo waarin je de lessen online volgt zelf kunt bepalen, daar houd ik van
10 / 10
“Life-changing!”
Aanbevelen?
Ja
Marga uit Lagoa, Portugal
06-01-2024
Duidelijke uitleg over het ontstaan van jeugd-trauma. Dingen benoemen en begrijpen maakt plaats voor aanvaarding en acceptatie. De oefeningen zijn zeer effectief. Ik ben nog niet aan het eind, maar geniet van de cursus.
10 / 10
“Geeft veel rust en steun”
Aanbevelen?
Ja
Cor uit Gorredijk
06-01-2024
Geef het de tijd!

Tis wel kwestie van lange adem
10 / 10
“Goed”
Aanbevelen?
Ja
Mariëtte uit Maastricht
06-01-2024
Een puik stukje ervaring in een behapbaar jasje gestoken. Chapeau!
10 / 10
“Perfecte cursus”
Aanbevelen?
Ja
Brigitte uit Alkmaar
06-01-2024
De complexe materie van ons zenuwstelsel is voor mij nog nooit zo helder en duidelijk uitgelegd. Ik adviseer deze cursus zelfs aan mijn cliënten zodat ze de theorie van de oefeningen nog beter begrijpen. Dank je wel Jan, voor deze mooie cursus.

Brigitte Rijmers

Zelfvertrouwenscoach | Holistisch trauma therapeut.
10 / 10
“Beste investering ooit op mijn pad van zelfheling en transformatie”
Aanbevelen?
Ja
Zarrea Plaisier uit Tilburg
06-01-2024
Deze cursus bevat voor mij de gouden combinatie van een duidelijke en concrete toelichting op wat ontwikkelingstrauma is (en hoe dit inwerkt op het zenuwstelsel) en een schat aan makkelijk toepasbare, lichaamsgerichte oefeningen die meteen resultaat opleveren. Ik ben pas halverwege de cursus, maar ervaar nu al meer innerlijke rust, meer inzicht in mijn triggers en meer vertrouwen in het zelfhelende vermogen van mijn lichaam. Ik word dit jaar 50, maar voor het eerst n mijn leven begin ik erin te geloven dat het ervaren van echte veiligheid in mijn eigen lichaam voor mij geen utopie meer is, maar een haalbaar doel. Het is soms best pittig om dit proces aan te gaan. Ik val nog regelmatig terug in mijn wanhoop en diep gevoeld verdriet, maar krabbel door de kracht en eenvoud van de oefeningen sneller op dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Mijn grootste leermeester en motivator is mijn zoon van 13. Ik doe dit voor hem. Hoe meer ik aan mijn eigen heling werk, hoe vrijer hij op kan groeien en deze gedachte helpt me door mijn donkerste perioden heen.
10 / 10
“Diepgang”
Aanbevelen?
Ja
Maria (Mieke) Pauwels uit 2350 VOSSELAAR
06-01-2024
Daar ik de cursus nog niet helemaal heb afgerond. Kan ik geen totaal beoordeling geven.
10 / 10
“Heel duidelijke en transparante uitleg”
Aanbevelen?
Ja
Gita uit Kapellen
06-01-2024
Jan legt alles heel duidelijk en laagdrempelige uit.

Hij eindigt ook elke les met een overzicht van wat we die les moeten onthouden en start elke volgende les steeds met het herhalen van die punten. De video's zijn ook niet te lang zodat je met volle concentratie ze kunt volgen en je in een druk schema ook tijd voor hebt.

Dankjewel Jan!
10 / 10
“Compete methode voor herstel!”
Aanbevelen?
Ja
Johan uit Amersfoort
06-01-2024
De methode die hier wordt aangeboden is zeer compleet. Er is een duidelijke uitleg over het ontstaan van trauma, het wordt goed onderbouwd met voorbeelden en verwijzingen naar therapeuten en auteurs die ook onderzoek deden naar eventueel opgelopen trauma.
De oefeningen, waarmee weer contact gemaakt kan worden met het lichaam, worden duidelijk uitgelegd. Kortom een methode die zich al heeft bewezen en hopelijk nog veel mensen weer gelukkiger zal kunnen maken! Zelfs op mijn leeftijd (76 jaar) zijn er nog verbeteringen mogelijk!
8 / 10
“Heel interessant.”
Aanbevelen?
Ja
Joke Leehuis uit Stadskanaal
06-01-2024
Door deze cursus krijg ik veel helder en inzicht in mijn persoonlijk gedrag.

Ik begrijp steeds meer naar mate ik verder kom in de cursus wat de gevolgen zijn van trauma's vooral in je baby en kindertijd.

Ik heb nog wel een lange weg te

gaan. Deze cursus pakt mij. Voor mijn gevoel was dit precies wat ik nodig heb. Heb al veel geprobeerd aan therapieen.

Tot nog toe dus niet helemaal geheeld.

.Complimenten aan Jan voor de prettige en duidelijke manier van uitleg . Dankbaar dat deze cursus op mijn pad is gekomen.
10 / 10
“Begrijpelijk en behulpzaam bij trauma release”
Aanbevelen?
Ja
John uit Tilburg
06-01-2024
Prsoonlijk ook al is het webbased. Diepe doorleefde eigen ervaring goed verteld door Jan. Jan is een autoriteit én erbaringsdeskundige in traumaverwerking.
Aanrader!
9 / 10
“Ontzettend leerzaam”
Aanbevelen?
Ja
Monique uit Egmond
06-01-2024
Ik vind de theorie over het centraal zenuwstelsel best moeilijk maar Jan legt het rustig uit. Zijn hoofdstukken zijn kort waardoor je stukjes makkelijk opnieuw kan bekijken en ik maak er een samenvatting van. Jan herhaalt veel wat heel goed is en hamert op het vaak doen van de oefeningen omdat dat echt belangrijk is. Pak je alleen de theorie dan is de cursus interessant maar zal je niet tot weinig helpen.
Ik heb een chronisch pijnsyndroom, ben "pas" bij les 11 omdat ik veel tijd besteed aan de oefeningen. Ik bemerk (nog) geen vermindering van pijn maar wel veel meer rust in mijn lichaam en hoofd.

De cursus zal in zijn geheel denk ik 6 mnd duren.
10 / 10
“Eindelijk een antwoord en een oplossing. Zo dankbaar!”
Aanbevelen?
Ja
Jenne uit Erps-Kwerps
06-01-2024
Eindelijk gevonden wat ik nodig heb. Ik voelde ook onmiddellijk de verandering in mijn dromen, in mijn lichaam, mijn emoties, … Ik voel mijn grenzen en kan zeggen dat het voor mij niet juist aanvoelt. Aangename stem. Samenvatting gemaakt van het theoretische gedeelte om beter inzicht te krijgen. Duidelijke uitleg. Dit vak zou ik graag in het onderwijs zien. Zeer aanvaardbare prijs, als je bekijkt wat je ervoor terugkrijgt. Je gezondheid is onbetaalbaar.
10 / 10
“Goede lesstof”
Aanbevelen?
Ja
Charissa Kruisenga uit Zevenaar
06-01-2024
Ik vindt de lessen echt goed uitgelegd, duidelijk. Het geeft veel helderheid over het thema jeugdtrauma.
10 / 10
“Ervaar t als een enorme ondersteuning en geeft ruimte in mijn systeem”
Aanbevelen?
Ja
Emma uit Den Hoorn
06-01-2024
In het begin was de uitleg van Jan al helend. Na 60 jaar zoeken en ploeteren wat is er met mij aan de hand … vooral in de relatiesfeer heb ik dat ondervonden . Veel verdriet van gehad Waarom lukt mij dat nou nooit een stabiele langdurige relatie?

En altijd het gevoel van haast stress onveiligheid altijd bezig zijn wijn drinken om van die onrust af te komen

Nu begrip kennis heb over wat trauma is geeft dat al meer rust en veel inzicht in m’n eigengedrag

De oefeningen tot nu toe ervaar ik als ruimte gevend en ja er komt veel naar boven

Ik doe het rustig aan
Herken klachten en gedrag in m’n eigen omgeving nu veel beter
10 / 10
“Duidelijk”
Aanbevelen?
Ja
Gerda uit St brug
06-01-2024
Goed te volgen.
10 / 10
“Met kleine, simpele oefeningen ervaren hoe een ontspannen lichaam voelt.”
Aanbevelen?
Ja
Susy uit Belgie
06-01-2024
Ik ben nog niet zo héél lang bezig met de oefeningen, zit nu aan les 24. De oefeningen vind ik helemaal niet moeilijk en het is ook fijn dat je tijd kan nemen om de oefeningen te oefenen.
Al vrij snel kon ik momenten van ontspanning ervaren. Ik kan mijn lichaam beter detecteren op spanning en krijg handvaten aangereikt om die spanning weg te ademen. Ik ben heel blij met de aankoop van de online begeleiding.
10 / 10
“Blij met deze training!”
Aanbevelen?
Ja
Petra uit Klundert
05-01-2024
Ik ben nog niet zo heel erg ver maar ik merk al verschil. De filmpjes zijn duidelijk en Jan legt alles zeer goed uit. Het is fijn dat je dit in je eigen tempo kunt volgen.
10 / 10
“Top cursus.”
Aanbevelen?
Ja
Karen uit Wilrijk
05-01-2024
Ben er nog niet helemaal door maar ik vind het echt een goede cursus. Opbouw, duur video's, voldoende herhaling, duidelijke info en achtergrond, haalbare oefeningen etc.
Enige investering is zelf de cursus in handen nemen en de tijd pakken om alles te integreren.
8 / 10
“Ik voel het verschil!”
Aanbevelen?
Ja
Carla uit Rotterdam
05-01-2024
Los van het deuntje, kan ik nauwelijks wachten wat de volgende les brengt.

Ik doe toch rustig aan.
Ik zou graag mee kunnen lezen en terug kunnen lezen wat er verteld is. Dat mis ik. Tegelijkertijd weet ik ook dat zelf aantekeningen maken effectiever is. Die kan ik alleen niet altijd terugvinden...
10 / 10
“het is de gerichtheid op het lichaam dat me handvatten geeft.”
Aanbevelen?
Ja
Tania de bruycker uit Zulte
05-01-2024
Want met meditatie kan ik nog geen 2 minuten stilzitten, mindfulness lukte ook niet dus ik bleef maar zwalpen.
Dit is beste dat ik kon meemaken en nog meemaak.
Ik bekeek net de videos van James French over hoe omgaan met gekwetste dieren ... en het is exact hetzelfde .... wonderlijk. Ik wil heel goed worden in stil worden binnenin. En in flow leven ... nu kan ik soms zelfs al in flow zingen daar waar ik vroeger dwingend en directief zong ... een groot verschil in nuancering die uit de stem komt.
Het stil worden lukt al beter als ik alleen ben dus dat geeft hoop. Het blijft heel moeilijk totnutoe om ten volle te zakken en het lichaam te voelen: er blijft een rest waakzaamheid over, naast de ontspanning. Ook mijn lichaam voelen en laten stralen naar buiten toe is heel moeilijk maar ik ben blij dat ik voel dat er spanning zit, waar en er iets aan doen. Vroeger voelde ik helemaal niets.
Mijn dieren, 4 prachtige ganzen, leren het mij ook en vanaf nu zal het, wetende dat ik voor mensen, mezelf en dieren, dezelfde principes en technieken tellen ... nog beter gaan. prachtig om te zien war zich ontvouwt aan nuances in vertrouwen en stilte. Ook bij mensen (die ik ken) begint het nu en dan een beetje te lukken. Hopelijk lukt het straks ook bij vreemden om innerlijk stil te blijven.
Het is nog een lange weg maar er IS een weg.
Ook de professionele wijze waarop de videos zijn opgebouwd is dik ok. eenvoudig voor een leek als ik, op de gepaste tijd ondersteuning geven (alsof u in mijn hoofd kan kijken) en herhalen ....

Dank u !
9 / 10
“Life changing”
Aanbevelen?
Ja
Micky uit Beek Ubbergen
05-01-2024
Ik geloof in zelf doen. Niet steeds naar verschillende therapeuten lopen en je kracht laten afzwakken. Zelf doen. Met hulp van Jan.
Niet voor niks aan 5 mensen al aanbevolen die nu allemaal er mee bezig zijn.
10 / 10
“Heel dankbaar en heel verrijkend.”
Aanbevelen?
Ja
Angela uit Nijlen
05-01-2024
Ik vind de uitleg heel onderbouwend en motiverend om de oefeningen met bewustzijn toe te blijven passen, waardoor het echt effect heeft op mij en mijn gezondheid. Dank je wel om dit te maken.
9 / 10
“Zeer fijne uitleg met waardevolle oefeningen.”
Aanbevelen?
Ja
Mandy uit 's-Gravendeel
05-01-2024
Eindelijk iemand die de polyvagaaltheorie in jip en janneke taal uitlegd. Ik heb er als therapeut echt veel aan. De oefeningen zijn ook heel waardevol.

Hartelijke groet,
Mandy Verkerk
10 / 10
“Ik heb er heel veel aan”
Aanbevelen?
Ja
Carla uit Oude-Tonge
05-01-2024
Jan vertelt het heel duidelijk en rustig. De oefeningen zijn niet moeilijk en erg fijn. Heb al veel resultaat geboekt.
Ben heel blij dat Jan op mijn pad is gekomen.
9 / 10
“Praktisch en helder”
Aanbevelen?
Ja
Maartje uit Nootdorp
05-01-2024
Ik ben bij les 7 en vind de uitleg door Jan helder en fijn.
Oefenen tussendoor is belangrijk voor mij.
Dit programma komt voor mij op het goede moment.
10 / 10
“Deze cursus is de sleutel voor mij voor gezondheid, eindelijk!”
Aanbevelen?
Ja
Veronika uit Groenlo
05-01-2024
Nu begrijp ik pas de omvang en impact van mijn jeugdtrauma en trauma van latere momenten in mijn leven. En ik krijg door Jan de juiste handvaten en oefeningen om stap voor stap ervan te genezen. Ieder oefeningen is in zijn werking voelbaar en brengt me verder. Het is een lange weg en niet altijd makkelijk ook zijn het heel eenvoudige oefeningen. Maar het effect maakt me zo diep gelukkig, dat ik bijzonder gemotiveerd ben. Een aanrader!
10 / 10
“Een cursus die heel veel losmaakt”
Aanbevelen?
Ja
Doreen uit Maassluis
05-01-2024
Had al zoveel geprobeerd tijdens m'n burnout (therapieën, cursussen, boeken gelezen,haptonomie, acupunctuur, Chinese geneeskunde) toen ik een boek van Jan Bommerez ging lezen (Minder Moeten Meer Flow) en was zeer geïnteresseerd. Heb toen de cursus Jeugdtrauma aangeschaft en wat een eye-opener is dit! Niet alleen werken aan de geest maar vooral aan het lichaam. Geweldig en het werkt. De lessen zijn kort en de oefeningen eenvoudig dus heel goed vol te houden. Een aanrader!
10 / 10
“Ik heb meer begrip en kijk meer compassievol naar mijzelf”
Aanbevelen?
Ja
Els uit Herentals
05-01-2024
De lessen zijn duidelijk uitgelegd, met knap beeldmateriaal.
De oefeningen die ik tot nu toe heb gedaan, hebben mij al zeer veel bijgebracht. Ik herhaal ze dagelijks.
Mijn lichaam en geest hebben er echt baat bij.
Ik word er rustiger van en ervaar al wat minder pijn in mijn lichaam.
Ik voel mij emotioneel ook krachtiger worden.
De muziek is ook zeer fijn!
Een tip: de muziek online zetten bij het programma, zonder praten zodat we de oefeningen zelfstandig ermee kunnen uitvoeren.
Dank je wel voor dit waardevolle werk van je!
Els
10 / 10
“Zeer waardevol”
Aanbevelen?
Ja
Dirk uit Den Haag
05-01-2024
Fijn ruimte te ont-dekken waarvan je niet wist dat die in je zat. Ruimte waarin je de gevoelens die in bepaalde situaties directe reacties ontlokte ( in jezelf of naar buiten) nu met rust kunnen worden gevoeld, beoordeeld en er rustig of niet op te reageren. Door trauma is deze ruimte klein en volgt er direct reactie. Door het vergroten van deze ruimte in je ( door het oplossen van lichamelijk trauma) komt er meer ruimte om gevoelens en reacties hier eerst te voelen en te beoordelen voor er iets mee te doen…

Erg blij mee, dank Jan!
10 / 10
“Liefdevol leren luisteren naar jouw innerlijke waarheid”
Aanbevelen?
Ja
Emma uit Den Haag
05-01-2024
Na tal van sessies, opleidingen, trainingen, therapieën, energetisch, hypno, Ayahuasca, enz. Heb ik het gevoel dat ik nog nooit zo dicht bij heling ben gekomen als met deze cursus. Ik had niet door dat mijn aanpassingsvermogen zo sterk was dat ik eigenlijk alles wat ik geprobeerd heb, om de tuin heb geleid naar nog dieper het bos in. Deze cursus helpt mij voor het eerst na 35 jaar in contact te komen met mijn lichaam, en daarmee mijn omgeving positief te veranderen waarmee ik vanuit liefde rust en ruimte echt contact ervaar met mijn twee kleine kindjes. Hiervoor ervoer ik heel veel stress omdat ik het ‘goed wilde doen’ en hiermee mijn zenuwstelsel zwaar onder druk zette met twee dreumesen die op al mijn innerlijke trauma knoppen drukte.
9 / 10
“Wat een fijne uitleg.”
Aanbevelen?
Ja
Simone uit Hengelo
05-01-2024
De uitleg is goed te volgen. Fijn om te weten waarom je lijf reageerd zoals het reageert. En goed om te weten dat je er iets aan kunt doen. Niet het slachtoffer maar de stuurvrouw. Ik ben het nog aan het volgen, de oefeningen zijn goed te doen. Heb er veel vertrouwen in.
10 / 10
“Dankbaar !”
Aanbevelen?
Ja
Linde Vanderlinden uit bierbeek
05-01-2024
Héél tevreden over deze onlinecursus.
Jan Bommerez weet op een authentieke, behapbare manier deze interessante materie bezield over te brengen, aangevuld met

eenvoudige oefeningen, die het verschil maken !
10 / 10
“zeer gedegen methode om jeugdtrauma;s op te lossen”
Aanbevelen?
Ja
RM Vincent uit Zutphen
05-01-2024
De lessen zijn overzichtelijk, to the point, kennisrijk en goed geleid. Dit zorgt ervoor dat jeugdtrauma's , die hun weerslag hebben gelegd op het zenuwstelsel, ontzenuwt kunnen worden. De combinatie van kennis en lichaamsgerichte oefeningen maken dat deze methode werkt.
8 / 10
“Het begrijpen van wat er in me gebeurt, geeft veel meer houvast, en daardoor vermindert de angst.”
Aanbevelen?
Ja
Marlijn uit Utrecht
05-01-2024
Door steeds de lessen opnieuw te bekijken, en de oefeningen te herhalen, blijft de theorie hangen en vallen er kwartjes.

Ben nog niet voorbij les 10 gekomen…
9 / 10
“Verhelderend”
Aanbevelen?
Ja
Koen uit Belgie
05-01-2024
Interessant op als hulpverlener zelf een aantal technieken aan te leren.
9 / 10
“Aanrader! Zeer interessant en goed onderbouwde training.”
Aanbevelen?
Ja
Annet uit Denekamp
05-01-2024
Goed gedoseerd en passend voor brede doelgroep.
10 / 10
“Een aanrader!”
Aanbevelen?
Ja
Sara uit Brakel
05-01-2024
Ik ben heel dankbaar voor deze cursus. De complexe theorie wordt heel helder uitgelegd, de opbouw is goed en de oefeningen eenvoudig maar effectief. Bedankt Jan!
10 / 10
“Eindelijk iets wat mij echt helpt”
Aanbevelen?
Ja
Elisa uit Nederland
05-01-2024
Een fijne cursus met duidelijke uitleg en goede, effectieve oefeningen. Vooral de nadruk die Jan legt op niet te snel willen gaan helpt mij enorm. Het is niet zomaar iets wat je aan het helen bent. Voor het eerst heb ik het gevoel dat ik de kern aanpak. Heel fijn.
10 / 10
“Dankbaar dat dit op mijn pad gekomen is.”
Aanbevelen?
Ja
Veerle uit Knesselare
05-01-2024
Ik leer mezelf beter kennen en het leert me ook hoe ik mezelf kan helpen om me beter in mijn vel te voelen, om beter met het leven te kunnen omgaan.
10 / 10
“Verhelderend en hoopvol”
Aanbevelen?
Ja
Nathalie uit Ingolstadt
05-01-2024
Goed te volgenen verhelderend
10 / 10
“Aanrader”
Aanbevelen?
Ja
Sandra uit Nijmegen
05-01-2024
Ik ben pas op de helft, ik ga heel traag door de cursus, maar het heeft me al veel gebracht. En eindelijk iemand die me begrijpt en me precies kan vertellen wat er met me aan de hand is. Ik ben benieuwd naar mijn "eindresultaat" ☺️ iig al 5 sterren waard, dankjewel Jan
10 / 10
“Ik heb mezelf terug!”
Aanbevelen?
Ja
Ina uit Groningen
05-01-2024
Op een rustige en vriendelijke manier leer je jezelf te ontmoeten, te zien en te voelen. Niks ontkennen maar wat kan loslaten.
10 / 10
“Levensreddend”
Aanbevelen?
Ja
Monique uit ELLECOM
05-01-2024
Ik ben 64 jaar en heb altijd geworsteld met de gevolgen van vele traumatische ervaringen in mijn leven. Deze geweldige cursus kwam op mijn pad en het heeft mijn leven totaal veranderd. De lessen zitten zo goed in elkaar. Het is hard werken maar dat geeft troost. Zeker als je merkt hoe mooi alles om je heen gaat worden. Mijn hele leven therapieën en gezocht naar opluchting. En het was zo dichtbij.
Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben dat ik dit heb gevonden. En wat zo mooi is is dat het aan de buitenkant te zien is. Mijn kinderen die steeds weer met verwondering kijken . Zij kennen mij het beste en weten hoe het was.

Het is echt zo ontzettend de moeite waard.

Dank je wel Jan
10 / 10
“Hele betekenisvolle cursus”
Aanbevelen?
Ja
Anika uit Utrecht
26-12-2023
Deze cursus heeft veel voor mij betekent en doet het nog steeds
9 / 10
“Grote schoonmaak voor de ziel.”
Aanbevelen?
Ja
J. uit Maastricht
14-12-2023
Het zet processen in gang die je niet voorziet maar wel goed zijn.

Zeer intensief en diep doorwerkend. Het heeft tijd nodig om te verwerken...
10 / 10
“Eindelijk de weg naar heling gevonden!”
Aanbevelen?
Ja
Petra uit Molenhoek
28-11-2023
Dankzij de lessen van Jan zijn er al heel wat puzzelstukjes op haar plek gevallen. Eindelijk begrijp ik waarom ik een auto-immuunziekte heb, waarom mijn lichaam reageert zoals het reageert.

Door dit begrip en door allerlei oefeningen kom ik langzaam maar zeker steeds meer in mijn lichaam waardoor klachten beetje bij beetje minder worden. Mijn heling hoef ik niet meer buiten mezelf te vinden.

Zo blij met deze cursus, dankjewel Jan!
10 / 10
“Verhelderend”
Aanbevelen?
Ja
Wilma uit Boxtel
28-11-2023
Een hele mooie aanvullig voor mijn praktijk lichaamsgericht werk
10 / 10
“zeer duidelijk, behapbaar, inzichtverrijkend en praktisch”
Aanbevelen?
Ja
Annelies uit Blanden
26-11-2023
Heel goed onderbouwd, vanuit verschillende domeinen, duidelijk uitgelegd, fijn dat er begeleide oefeningen zijn die je ook makkelijk tussendoor kan doen. Ik voel me begrepen, gedragen, ... ook al is wat je te weten komt over je patronen soms schokkend. Jan is een echte ervaringsdeskundige
10 / 10
“Hele waardevolle cursus”
Aanbevelen?
Ja
Bianca uit Haarlem
23-11-2023
Heel leerzaam en waardevol.
10 / 10
“Duidelijke info”
Aanbevelen?
Ja
Marian uit Alkmaar
22-11-2023
Erg helpend en ingeleefd!
Volledig tevreden!
9 / 10
“Een keerpunt.”
Aanbevelen?
Ja
Grisjo uit Gent
22-11-2023
Na meer dan 25 jaar zoeken heb ik eindelijk een antwoord gevonden op wat er mis is met mij. Voor het eerst hoorde ik over ontwikkelingstrauma, geen enkele therapeut heeft hierover ooit een woord gerept. Honderden uren aan osteopathie, chiropraxie, accupunctuur, wekelijkse kinesitherapie tot zelfs een spierbiopsie brachten me geen stap verder. Enkel tijdens een Mayer vastenkuur voelde ik me een beetje normaal en had ik een normaal energiepeil... dankzij deze cursus begrijp ik nu dat ik al jaren in de dorsale freeze leef en hierin vastzit. De volgende stap is proberen helen, dat heeft veel tijd nodig maar de cursus is hierbij de perfecte leidraad, dankjewel Jan!
9 / 10
“Ik ben nog niet zo heel ver met de cursus maar tot nu toe vind ik het een hele boeiende cursus.”
Aanbevelen?
Ja
Margaret uit Alkmaar
21-11-2023
Er is veel afwisseling in kennis en oefeningen om de werking van het zenuwstelsel te leren kennen en te resetten. Ik kan er nog niet alles over zeggen omdat ik nog niet zo ver ben in de cursus. Ik merk dat het veel tijd vraagt om dingen uit te werken en verwerken.
9 / 10
“Ik haal er heel veel waardevols uit!”
Aanbevelen?
Ja
Marleen uit Barendrecht
21-11-2023
Ik voel zoveel meer ontspannenheid in mijn lichaam en geest. Het geeft mij erg veel vertrouwen in een gezonde toekomst. Jan legt het allemaal heel duidelijk uit waarbij je direct echt aan de slag kunt gaan met het uitvoeren van de oefeningen.
10 / 10
“Zoveel herkenning en erkenning in 1 therapie; een enorme steun en stimulering in 1 cursus.”
Aanbevelen?
Ja
Saskia uit Castricum
21-11-2023
Interessant en boeiend verwoord. Door de korte sessies goed inpasbaar in een werkweek.
8 / 10
“nog niet rond..”
Aanbevelen?
Ja
P uit G
20-11-2023
ik ben nog maar halverwege de lessen dus kan nog geen volledig oordeel geven 🙂
tot nu toe vind ik het zeer duidelijke lessen en goed geïllustreerde oefeningen. wel beetje frustrerend dat er bij Jan telkens van alles los komt, wat bij mij niet of toch een heel pak minder het geval is. Maar zoals Jan zelf zegt: blijven oefenen zeker?
Ik werk fulltime en ben echt wel meerdere keren per week bezig met de lessenreeks, maar het lijkt erop dat het nog wel even zal duren voor ik door de cursus ben. Hopelijk staat er geen einddatum op de toegang tot de lessen?
10 / 10
“Helder, liefdevol vertrouwen en stabiliserend”
Aanbevelen?
Ja
Maaike uit Groningen
20-11-2023
Ik heb de afgelopen jaren al heel wat geprobeerd om mijn lichamelijke en geestelijke ongemakken te verhelpen. Onlangs kwam ik mbv psychologisch onderzoek en psycholoog achter dat er sprake is van vroegkinderlijk trauma. Omdat ik cognitief sterk ben en veel begrijp lijkt dit me ook tegen te werken in het proces om te herstellen. De oefeningen zijn heel basaal, geven me een gevoel van rust, veiligheid en verbondenheid. Iets wat je niet op kunt roepen met anders denken. Het helpt me ook wanneer ik last begin te krijgen van derealisatie klachten. Ik kom beter en sneller terug in het hier en nu. Vertrouwen dat het goed gaat komen begint langzaam te groeien. Bedankt Jan!
9 / 10
“Mega inspirerend”
Aanbevelen?
Ja
Nanda van Londen uit Doetinchem
20-11-2023
Wat een waardevolle training. Het is makkelijk uitgelegd en het is fijn dat je alles gelijk in de praktijk kan brengen. Ik heb hem al een aantal keer aangeraden aan mensen om mij heen.
7 / 10
“Een verrijking voor mijn leven”
Aanbevelen?
Ja
Mia Tuip uit Doenrade
19-11-2023
Een super fijne cursus..... alleen wordt vaak erg veel en snel verteld in 1 les.
En jammer dat ik de cursus maar 1 jaar mag behouden...deze tijd vind ik te kort voor al deze lessen goed genoeg te herhalen en te laten integreren in mijn lijf .
Het fijnste zou zijn als ik de lessen voor altijd mocht behouden en beluisteren
10 / 10
“Duidelijk, praktisch en overzichtelijk”
Aanbevelen?
Ja
Danielle uit Soest
19-11-2023
Inhoudelijk goede informatie van de toonaangevende experts op dit gebied, gecombineerd tot een begrijpelijk verhaal.

De video’s zijn duidelijk, kort en overzichtelijk. Ook de oefeningen worden fijn uitgelegd en de mogelijke effecten ervan.

Echt een toptraining die zijn waarde meer dan waarmaakt. Dankbaar voor deze waardevolle training en ik ben nog bezig.
9 / 10
“Goede informatie betreft het functioneren van het CZS, mijns inziens het belangrijkste van de cursus”
Aanbevelen?
Ja
Franka uit Koningsbosch
19-11-2023
Het rustig opbouwen van de lessen is bevorderlijk voor het integreren van de oefeningen. De tijd nemen is noodzakelijk om vooruitgang te kunnen boeken. Er is vaak een opeenstapeling van gebeurtenissen opgeslagen in het systeem, dat heeft tijd nodig om er "uitgewerkt," getransformeerd en geheeld te worden, tenminste dat is mijn ervaring.
Voelbaar is dat Jan deze lessen heeft opgebouwd uit eigen ervaring en waar hij zelf tegen aan is gelopen. Zodoende is het een zachte en tevens een krachtige methode geworden voor het werken met traumawerk. Hartelijk dank hiervoor!
10 / 10
“Mega waardevol!”
Aanbevelen?
Ja
Chantalle uit Eindhoven
18-11-2023
Mooie opbouw met duidelijke uitleg en gemakkelijke oefeningen met groot resultaat.
9 / 10
“Inzicht en praktische oefeningen”
Aanbevelen?
Ja
Jacqueline uit Sinaai
18-11-2023
Ben nog niet zo ver, les 15, ook een voordeel dat het op eigen tempo kan.
10 / 10
“de herkenning/erkenning is geeft mij troost en steun!”
Aanbevelen?
Ja
Marianne uit bilzen
18-11-2023
de heldere uitleg en de " eenvoudige" oefeningen motiveren om te blijven oefenen.
10 / 10
“doeltreffend !”
Aanbevelen?
Ja
Ingried Alphonsine De Beul uit St-Kruis (Brugge)
18-11-2023
Met weinig woorden en eenvoudige oefeningen, een tast- en voelbaar resultaat.
10 / 10
“Heel goed, leerzaam en toepasbaar.”
Aanbevelen?
Ja
Anna uit Maarn
18-11-2023
Als Therapeut ontvang ik dagelijks mensen in mijn praktijk. Jong en oud. Mijn manier van werken is lichaamsgericht. Ontwikkelingstrauma is iets wat ik veel tegenkom bij mensen.

ook zelf in mijn eigen leven heb ik veel indrukwekkende ervaringen gehad zowel bij de start van mijn leven als later.

In mijn eigen ontwikkelingsweg ben ik mij gaan specialiseren in de thematiek rondom zwangerschap, geboorte en vroegkinderlijk trauma.
De lessen van Jan houden mij scherp.
8 / 10
“helpend”
Aanbevelen?
Ja
Griet uit Antwerpen
18-11-2023
Ik leerde veel bij over zelfregulatie
8 / 10
“fijne ervaring”
Aanbevelen?
Ja
Kristiaan uit brecht
18-11-2023
ben nog in de beginfase
10 / 10
“Heel positief”
Aanbevelen?
Ja
Rita uit Horebeke
18-11-2023
Goed uitgelegd.In korte lessen waardoor de les aangenaam is om te volgen.Ook dat Jan ons telkens aanmoedigt en stimuleert.Vooral vindt ik het belangrijk dat we persoonlijk vragen kunnen stellen
9 / 10
“Opende mijn ogen”
Aanbevelen?
Ja
Agniet uit Zaandam
18-11-2023
De benadering van dit trauma heeft mij op een goede manier geholpen. Na meerdere trajecten al gevolgd te hebben. Heb goede hoop ... ben nog bezig met de cursus
8 / 10
“Xxx”
Aanbevelen?
Ja
Nancy uit Xxx
18-11-2023
De cursus heb ik nog niet afgerond. Op een later moment wil ik het beoordelen.
10 / 10
“Uitstekend”
Aanbevelen?
Ja
Fen uit Zutphen
18-11-2023
Langzaam en nog langzamer schuifel ik als een schildpad door de cursus heen en dat bevalt opperbest. De liefde voor mezelf groeit haast ongemerkt. Zo nu en dan merk ik dat er iets is veranderd, dat ik anders reageer in een situatie dan vroeger, dat ik mezelf kan corrigeren en zo een oud patroon kan omzeilen. Het voelt goed. De stress die ik aanvankelijk voelde bij het idee van 'weer een cursus', 'oefeningen doen' en 'schools' is inmiddels bijna verdwenen en begint plaats te maken voor een weldadig gevoel van 'begeleid worden in het liefdevol zorgen voor mezelf'. Blij hiermee. Dank je wel, Jan.
10 / 10
“Fantastisch”
Aanbevelen?
Ja
Bart uit Zeist
18-11-2023
De cursus heeft mij maar ook mijn vrouw bijzonder goed geholpen. De oefeningen werken echt als je ze blijft volhouden. Zelf had vrij snel resultaat. Door de heldere uitleg hoe het lichaam en het zenuwstelsel werken hebben mij ook enorm geholpen.
10 / 10
“Inzichtelijk & praktisch, geeft hoop.”
Aanbevelen?
Ja
Sabine uit Horst
18-11-2023
Inzichten en theorie helpen me erg en geven hoop, maken de oefeningen ook duidelijker en waardevol. Ben soms zoekende in hoe dit alles toe te passen en overzicht behouden maar denk dat ieder voor zich hier een eigen proces in te lopen heeft. Heel dankbaar voor deze cursus!
10 / 10
“Beste curses die er is”
Aanbevelen?
Ja
An De Meyer uit Lille
18-11-2023
Massa's heel bruikbare info.
Hele praktische insteek.
Erg compassie en begripvol geɓracht
9 / 10
“Duidelijk en liefdevol”
Aanbevelen?
Ja
Agnes uit Leidschendam
18-11-2023
Een duidelijke en liefdevolle cursus. Zo anders als andere therapieen.
Ik kijk vol vertrouwen uit naar de volgende lessen. Ik ben nu bij les 20.
10 / 10
“Duidelijk en Boeiend”
Aanbevelen?
Ja
Enoa uit Selfkant Duitsland
17-11-2023
De online cursus Jeugdtrauma is heel duidelijk en goed te volgen.
9 / 10
“Zeer verhelderend”
Aanbevelen?
Ja
Liesbeth uit Booischot
16-11-2023
Ik ben bij elke les onder de indruk, zo goed. Ik heb van Jan Bommerez de laatste 2 jaar veel meer inzichten gekregen dan van al mijn 30 therapeuten de voorbije 25 jaar samen. Geen enkele therapeut heeft me ooit gezegd dat ik trauma had.
Wel ook lichtjes gefrustreerd omdat ik bij het dagelijks doen van de oefeningen eigenlijk niets opmerk. Ik denk owv heel veel freeze. Maakt me bang omdat ik er al zo lang mee bezig ben en het toch wel heel wat discipline vraagt. Het maakt me soms wat moedeloos.
10 / 10
“just to the point en onmiddelijk bruikbaar.”
Aanbevelen?
Ja
Rik claes uit 2590 Berlaar
16-11-2023
Ik voel me goed met de inhoud en oefeningen.
Het is wel een proces van lange duur maar ik begrijp dat dit de juiste weg is.
Misschien een boek ter begeleiding zou helemaal ok zijn.
10 / 10
“Een aanrader”
Aanbevelen?
Ja
Hild uit Berchem
15-11-2023
Trauma, met kleine of grote T, de cursus heeft impact - te volgen op eigen ritme zodat de veranderingen effectief kunnen 'indalen'. Mooie afwisseling theorie en praktijk, aangenaam om te beluisteren. Hoe mooi dat het eigen processen in beweging zet, ons doet nadenken en doorvoelen. De cursus is ook nuttig voor psychologische begeleiders, geeft inzicht en laat kennismaken met oefeningen. Het zet wat in beweging ! Zo fijn dat deze cursus bestaat, en door zovelen wordt gevolgd, wijzelf en de wereld wordt er beter van.
10 / 10
“Subliem”
Aanbevelen?
Ja
Willy uit Paulhiac
15-11-2023
Heel positief.
10 / 10
“Het werkt. Veebelovend!”
Aanbevelen?
Ja
Dieuwke uit Eindhoven
15-11-2023
Fijne oefeningen. Geen probleem om dagelijks even mee bezig te zijn.

Ik voel meer rust van binnen, soms ook meer comfort, vrede, behagelijkheid in mijn lijf. Blijer. Soms ook meer ruimte, lichtheid, openheid en kordaatheid. Meer in mijn kracht. Er verschuiven dingen. Er "ontdooien" stukjes. Meer energie, meer vertrouwen in mijzelf.

Ik ben aan het opbouwen. Ik ben goed bezig, zoals Jan zo vaak zegt!, maar nog lang niet klaar.

Ik ben enthousiast; het is heel hoopvol.

Dieuwke
10 / 10
“Hele fijne toegankelijke cursus.”
Aanbevelen?
Ja
Anneke uit Oudegem
15-11-2023
Hele mooi cursus, deskundige uitleg met aangepaste oefeningen om zelf aan het werk te gaan.
Ik had vrij snel resultaat.
Een echte aanrader.
10 / 10
“Heel”
Aanbevelen?
Ja
Gidian uit Venlo
15-11-2023
Heel duidelijk! Fijn deze kortere filmpjes om op deze manier even de info tot je te nemen en de oefeningen toe te passen.

Ook fijn dat iedere keer een korte samenvatting wordt gegeven van al het vorige.
10 / 10
“Geweldige cursus!”
Aanbevelen?
Ja
Carin uit Koekange
15-11-2023
Erg herkenbaar en ook erg fijn dat er praktische oefeningen worden aangereikt.

Ben blij dat ik dit tegengekomen ben. Ook het feit dat je lessen kunt herhalen is fijn. Zo kan alles beter beklijven.
Door het doen van de oefeningen en het herhalen van de theorie merk ik ook daadwerkelijk verandering.
Kortom: een echte aanwinst en een aanrader voor mensen met terugkerende klachten zoals spanningen, oververmoeidheid, slecht slapen enzovoort.
10 / 10
“fijn”
Aanbevelen?
Ja
Bert uit gorinchem
15-11-2023
goed
10 / 10
“bijzonder waardevol”
Aanbevelen?
Ja
Elisabeth uit Neerpelt
15-11-2023
ik stel het zeer op prijs dat elke les max. 20 min. duurt. Moest ik er één uur of langer voor gaan zitten, dan zou ik het steeds voor me uit schuiven. Nu zijn de lessen kort EN krachtig en ben ik meer geneigd om de oefeningen dagelijks toe te passen.

Jan zorgt voor een duidelijk en behapbare correcte uitleg, geeft zelf zijn eigen traumaproces als voorbeeld en dat schept een vorm van erkenning. Heel mooi, dank hiervoor.
10 / 10
“Helende ervaring”
Aanbevelen?
Ja
Wim uit AUSTERLITZ
15-11-2023
Mega veel ondersteunende informatie en de on-line training en oefeningen blijf ik met plezier volgen
10 / 10
“Helend en troostend”
Aanbevelen?
Ja
Karin uit Den Haag
15-11-2023
Ja, ik wil te snel helen omdat ik proef dat het kan. Het lukt me nu om gedoseerd de oefeningen te blijven doen en herhalen. Ik vind de korte sessies erg fijn en overzichtelijk.
10 / 10
“Aangesloten, helder en helend”
Aanbevelen?
Ja
Lisette Thans uit Heemstede
15-11-2023
In korte episodes neemt Jan Bommerez je mee in een logisch opgebouwde cursus. Niet méér uitleggen dan nodig is, begeleid door duidelijke beelden en effectieve oefeningen.
10 / 10
“Schot in de roos, goed gevoel erbij, zowel manier waarop Jan het geeft als inhoud vd cursus.”
Aanbevelen?
Ja
Antoinette uit Elst gld
15-11-2023
Na een paar weken merkte ik al verschil in gevoel. Meer geworteld in lijf, niet meer zoveel gedachten en heen-en-weer gevoelens, andere keuzes maken, meer zelfvertrouwen en tot acties komen. Steeds meer op mijn gemak voelen in het leven van alledag, minder op mijn hoede zijn. Ik ga wel vaak te snel en dan hoor ik Jan zeggen, niet veel en snel maar traag en zacht, herhaling. Jan straalt rust, begrip en vriendelijkheid uit. De manier waarop hij de cursus geeft vind ik heel fijn. Ook dat je het thuis kan doen, tot je beschikking wanneer je wil. Heel blij mee.
9 / 10
“Goede onderbouwing en hele praktische oefeningen”
Aanbevelen?
Ja
Alex uit Assen
14-11-2023
Ik ben nog bezig met de cursus,maar ik kan al wel zeggen dat het ontzettend belangrijk voor me was om te begrijpen wat er in mijn lichaam en geest gebeurt. Na zoveel jaren therapie is er eindelijk duidelijkheid. De oefeningen worden helder uitgelegd, en met veel compassie voor de moed die het van de deelnemers vergt. Wat ik niet helemaal zeker weet is of het format van een online cursus voor iedereen met complexe trauma achtergrond geschikt is. Er komt veel los, ik merk dat het voor mij goed werkt, maar ik weet al wel eea door eerdere ervaringen. Afgezien daarvan ben ik erg dankbaar en zeer tevreden . Ik heb het aan verschillende kennissen aanbevolen
10 / 10
“Prima”
Aanbevelen?
Ja
M scholten uit Hengelo
14-11-2023
Door de herhalingen en goed verwoorde werking van ons systeem, kom ik tot verwerking van mijn trauma
9 / 10
“Ik heb meer gevoel in mijn lichaam gekregen”
Aanbevelen?
Ja
Bertien uit Vorden
14-11-2023
Had ik eerder vaak een leeg gevoel dan is door deze cursus mijn gevoel in mijn lichaam teruggekomen. Door de verschillende oefeningen is het langzaamaan gaan stromen. Ik doe de oefeningen lekker liggendin bed en het geeft me een gelukzalig gevoel. Ze sluiten helemaal aan bij wat mijn lichaam vraagt en de oefeningen zorgen ervoor dat de opgeslagen stress uit mijn lijf komt.
10 / 10
“Diepgaande healing”
Aanbevelen?
Ja
MD uit Hasselt
14-11-2023
Ik kan deze cursus aanbevelen aan iedereen die diepgaand herstel wil realiseren. Ik ben al mijn hele levende zoekende en heb allerlei therapieën gedaan, maar deze is de "missing link" om tot herstel te komen.
10 / 10
“Superwaardevol, praktisch en helder”
Aanbevelen?
Ja
Anita uit Waddinxveen
14-11-2023
De uitleg geeft compassie, verdieping, begrip en geduld. Het raakt ook emotioneel. De oefeningen zijn zo helend en diepgaand. Ik heb al veel gedaan maar nu zie ik dat dat vooral op ‘acute trauma’s’ was en juist dit is een waardevolle aanvulling. Nog niet eerder had ik door hoe vormend en beschadigend de structurele laag van onveiligheid en continue miskenning en misbruik doorwerkte
10 / 10
“Fijne en leerzame training”
Aanbevelen?
Ja
Jolanda Staals uit Valkenswaard
14-11-2023
Ik heb tot op heden veel van de training geleerd over trauma, wat me helpt in het herstellen van een tweede burn out en geeft me veel inzicht.
10 / 10
“Mijn ervaring met de trauma cursus on line is heel positief .”
Aanbevelen?
Ja
Mary uit Arcen
14-11-2023
Heel positieve ervaring na paar maanden, de cursus is een houvast om door te gaan, om niet op te geven.

Voor mij moeilijk om al verandering te voelen, te zien, doordat ik dagelijks prednisonmedicatie nodig heb al 12 jaren lang ivm de pijnen en ontstekingen van reuma, fybromyalgie en artrose.
Deze cursus is mijn laatste hoop om verlichting van de pijnen te krijgen en hopelijk minder medicatie nodig te hebben.
Ik doe mijn best en ga ervoor, heb er vertrouwen in.
10 / 10
“Zeer interessant”
Aanbevelen?
Ja
Dominique uit Berlaar België
14-11-2023
Beste Jan
Heel duidelijk opgesteld met toepasbare oefeningen. Ben wel nog maar halverwege omdat het niet altijd makkelijk is om de tijd te vinden om een volgende les te volgen. Maar probeer zeker dagelijks de ademoefening te doen. Ik kan nog wel niet zeggen of ik het gevoel heb dat trauma verwerkt is maar heb dan ook nog wel wat oefeningen voor de boeg. Wanneer ik stress voel pas ik het wel toe.

Grt
Dominique
10 / 10
“Mooie cursus”
Aanbevelen?
Ja
Odette uit Elst
14-11-2023
Dit is een cursus die mij heel veel inzicht en handvatten geeft bij de problemen die ik al jaren ervaar in mn lijf.
Ik leer ook om in vertraging te gaan. Ik wil altijd alles snel klaar hebben. Dat lukt niet bij deze cursus. Dat is heel goed, trauma is niet snel weg te krijgen anders was me dat al jaren geleden gelukt en dat is niet zo.
8 / 10
“Fijn en betrokken”
Aanbevelen?
Ja
Marie-Louise uit Heusden
14-11-2023
Jan weet waar hij het over heeft.
8 / 10
“Informatief”
Aanbevelen?
Ja
Maria uit Lisserbroek
14-11-2023
Ik krijg veel nieuwe informatie waardoor ik een ander inzicht krijg en actief zelf verbeteringen kan bewerkstelligen.
10 / 10
“Geweldig!”
Aanbevelen?
Ja
Sabine uit Tilburg
14-11-2023
Wat een geweldige cursus, ik ben pas op de helft en heb nu al inzichten en begrip over mezelf, over waarom ik mezelf zo heb ervaren (grenzeloos, snel angstig etc)
Ik ben dan ook ontzettend dankbaar voor de tools om weer veiligheid te krijgen in mijn systeem. De korte filmpjes samen de tools (het doen) maakt het leuk en makkelijk om te volgen.
10 / 10
“Heel erg helpend”
Aanbevelen?
Ja
Tamara uit Uden
14-11-2023
Ik vind de training echt heel fijn.
Hij is duidelijk, in kleine lessen opgedeeld en Jan is heel lief en duidelijk.
Ik ben blij dat ik ermee gestart ben.
9 / 10
“Veelbelovend”
Aanbevelen?
Ja
Herman uit Vorden
14-11-2023
Staan aan het begin van de helingstherapie.

Verwacht er veel van.
10 / 10
“Zeer goede lessenserie”
Aanbevelen?
Ja
Saskia uit Wijchen
14-11-2023
De cursus gaat in korte lessen, waarbij ik inzicht krijg. Jan legt goed en rustig uit, heel prettig.
De oefeningen zijn goed te doen en helend.
Ik neem de tijd om alles rustig stap voor stap te voelen en te verwerken.
10 / 10
“Ongelooflijk interessant.”
Aanbevelen?
Ja
Caroline uit Waregem
14-11-2023
De cursus is niet alleen ongelooflijk interessant. Hij is ook zeer goed opgebouwd en heel hapbaar. Zowel de theorie als de oefeningen zijn zeer waardevol.
9 / 10
“Een prachtige ervaringsgerichte cursus”
Aanbevelen?
Ja
Jenny uit Maastricht
14-11-2023
behulpzaam, voor mezelf én mijn cliënten, in vertraging, geduldig!
9 / 10
“Verhelderende en leerzame training”
Aanbevelen?
Ja
Paul uit Limburg
14-11-2023
Mijn ervaring is zeer positief. Dit is een totaal nieuwe ervaring in mijn leven en geeft eindelijk de sleutel naar een nieuw en ontspannen leven. De training is pittig en vraagt enig doorzettingsvermogen. Ik ben mij er van bewust dat herstel nog lang op zich laat wachten maar het begin is gemaakt. Maar zoals Jan Bommerez zegt:haast je langzaam!
10 / 10
“Zeer boeiende, praktische cursus”
Aanbevelen?
Ja
Kaatje uit Leuven
14-11-2023
De cursus wordt zeer goed opgebouwd, Jan heeft een heel uitnodigende, rustige, duidelijke manier van spreken.

Erg boeiend en duidelijk beeldmateriaal.

Ik heb heel wat handvaten aangereikt gekregen om zowel dagdagelijkse oefeningen te doen als op moeilijke momenten rust te creëren in de chaos.

Hartelijk dank voor dit geschenk!
7 / 10
“Waardevol en hoopgevend”
Aanbevelen?
Ja
Ingrid Mook uit Voorschoten
14-11-2023
Ik was langzaamaan heel fijn bezig, totdat...................Jan in les 26 zei, dat als je niets voelde bij les 25 (wenkbrauwen en rondom ogen) je het nog niet goed genoeg zou hebben gedaan en dus terug moet. Oei oei, daardoor ben ik ineens erg teleurgesteld en ben nu dus al een week gestopt met de cursus. Ik ben in verwarring.
9 / 10
“Wat een openbaring en herkenning”
Aanbevelen?
Ja
Patricia uit Heerhugowaard
14-11-2023
Ik ben erg blij dat ik gestart ben met deze online cursus. Het geeft mij zoveel inzichten en ook praktische oefeningen. Fijn dat het korte video's zijn. En waar ik normaal alles in een keer achter elkaar zou bekijken. Doe ik de lessen nu echt in delen, iets wat Jan ook aanbeveelt.
8 / 10
“Bemoedigend en stimulerend”
Aanbevelen?
Ja
Eliyah uit Assen
14-11-2023
Fijne opbouw, rijk pakket aan zeer effectieve en bruikbare oefeningen. Wel onderbouwt voor de mond.

Dank je wel Jan voor jouw delen van je levenswerk en ervaringen.

Hartegroet

Eliyah
10 / 10
“Super ervaring”
Aanbevelen?
Ja
Roseann uit Brugge
14-11-2023
De cursus is een schat aan oefeningen voor een democratische prijs.
10 / 10
“Topcursus”
Aanbevelen?
Ja
Gerard uit Raalte
14-11-2023
Voldoet helemaal aan de problematiek
9 / 10
“Heel helder uitgelegd wat trauma is en met je doet”
Aanbevelen?
Ja
Monique uit Vlaardingen
14-11-2023
Heel fijn om de video’s te kijken uitleg is duidelijk. De video’s zijn niet te lang dus t is goed te volgen en de oefeningen zijn heilzaam
Kortom ik ben er blij mee
10 / 10
“GEWELDIG!”
Aanbevelen?
Ja
Angelique uit Eindhoven
14-11-2023
Op een duidelijke en persoonlijke manier legt Jan uit hoe ontwikkelingstrauma werkt. De oefeningen geven snel resultaat. Echt alles zit er -stap voor stap- in wat je nodig hebt om te helen! Een absolute aanrader.
10 / 10
“Dit is echt Top”
Aanbevelen?
Ja
Veerle uit Brugge
14-11-2023
Het is de beste cursus die ik ooit ben tegengekomen
over dit thema en ben er dan ook heel blij mee.
dit is kwaliteit ,heel boeiend ,oprecht en duidelijk uitgelegd.
Mooie opbouw alles in stapjes en een rustige stem.
Deze cursus kan ik iedereen aanraden die geïnteresseerd is
in deze thema’s.

Veerle C.
10 / 10
“De cursus is echt een eye-opener voor mij”
Aanbevelen?
Ja
Marga uit Almere
14-11-2023
Ik ben halverwege de cursus, maar merkt dat ik veel luchtiger met kleine tegenslagen omgaat.
10 / 10
“Perfecte leermeester!!”
Aanbevelen?
Ja
Hilde uit Odoorn
14-11-2023
Zo goed uitgelegd, zo goed stap voor stap meenemen om meer bewustzijn te creëren. Ik ben heel dankbaar dat ik deze training mag volgen!
8 / 10
“Heel gedegen.”
Aanbevelen?
Ja
Hieke uit Apeldoorn
14-11-2023
Ik geloof in Jan zijn aanpak, die aansluit bij de polyvagaaltheorie. Hij past die toe, terwijl het nog jaren zal duren voordat het in de officiële hulpverlening geïmplementeerd is.

Theoretisch is de cursus goed onderbouwd én zeer helder uitgelegd.

De begeleiding is motiverend en voelt heel persoonlijk, mede doordat Jan snel reageert op vragen. Het werk moet ik zelf doen, maar ik voel me daarbij zeer gesteund.

Knap hoe deze cursus in elkaar steekt.
10 / 10
“Geweldig online programma”
Aanbevelen?
Ja
Maria uit Oirschot
14-11-2023
Ik vind dit een heel goed programma voor traumaheling. Traumaheling wordt hier aangevlogen via het lichaam en het zenuwstelsel - en dat is waar trauma ook letterlijk in het lichaam zit opgeslagen. Hierdoor kom je met de oefeningen bij een dipere laag, waar je met gesprekstherapie niet zomaar bij komt.

Er is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een besloten facebookgroep waar je elkaar kunt steunen en waar Jan ook af en toe antwoord geeft, als hij dit nodig vindt (althans, zo interpreteer ik dat). Je kan hem ook per mail persoonlijke vragen sturen als je ergens tegenaan loopt.

Ik vind Jan ontzettend kundig. Ik denk dat hij echt goed weet waar hij het over heeft (en ik ben zelf psycholoog). Daarbij vind ik hem een hele prettige, rustige uitstraling hebben die voor mij ook geruststellend voelt.

Het is een programma voor wie echt gemotiveerd is om hier tijd en aandacht in te steken. Het gaat niet werken als je om de week af en toe eens een keertje gaat zitten om een oefening te doen.
8 / 10
“Nog maar klein stukje kunnen doen maar ben er blij mee !”
Aanbevelen?
Ja
Hannie uit Driebergen
14-11-2023
Door omstandigheden heb ik nog maar een klein deel van alle lessen kunnen doen. ( heb wel vrij veel van de oefeningen herhaald).
Dus er is nog niet veel ervaring. Maar wat er aan ervaring is, is zeker positief!
Met hartelijke groet,

Hannie Meijer

P.S. Is dus voorbarig om dit bij de reviews te plaatsen, lijkt me.
10 / 10
“Zo dankbaar”
Aanbevelen?
Ja
Stichting Noshit.nl uit Oss
14-11-2023
Soms moeilijk om vol te blijven houden de filmpjes te kijken, maar zelfs daarin support Jan je. Een groep op FB, helpt je zoeken van een Buddy.. Echt NoShit Jan! Shapooooooooo!!
10 / 10
“'De' aanpak om jeugdtrauma te helen.”
Aanbevelen?
Ja
Anneke uit Sint Jansteen NL
03-11-2023
Na de zoveelste therapie wat niet mocht baten, ben ik deze cursus gaan volgen, niet goed wetende wat ik verwachten kon, maar iets in mij had er ten volste vertrouwen in.

Deze cursus wordt niet alleen heel duidelijk verwoord door Jan maar samen met de oefeningen krijg ik voeling met wat veiligheid voor mezelf uiteindelijk betekent, terwijl ik hiervoor geen notie had wat verbinding inhield.

Mijn verdriet komt langzaam maar zeker los en ook tranen van geluk om deze wonderbaarlijke ervaring 'bij jezelf te komen' te mogen ervaren.

Ik ben pas begonnen met de cursus en ik ervaar nu al een verbinding met mezelf en tot de andere.

Ik ben zo ongelooflijk dankbaar dat deze cursus op mijn pad is gekomen.

Dank je wel Jan!

Warme groet Anneke
10 / 10
“heel dankbaar voor Jan zijn werk”
Aanbevelen?
Ja
Sharon uit Alkmaar
29-10-2023
Het is een heftig process om in je fysieke lichaam te komen als je dat niet kent. Dus de weg ernaar toe kan heftig zijn. Wel kan je met de diverse oefeningen die Jan aanbied zelf een fijne staat van ontspanning krijgen. Het is oefenen oefenen en nog een oefenen maar zo de moeite waard. Het lukt mij steeds makkelijker om paniek te herkennen en soms zelfs mezelf tot rust te krijgen als de stress hoog oploopt. Ik ben zo een klant die 25 jaar cognitief hard aan zichzelf heeft gewerkt, met als gevolg veel kennis waar je achteraf in een situatie alleen maar kan nadenken wat iedereens rol is en wat je de volgende keer anders kan doen. Nu ben ik op weg om het leven met al zijn aspecten te kunnen dragen en belichamen.
10 / 10
“Had ik deze cursus maar jaren eerder ontdekt!”
Aanbevelen?
Ja
Nadine somers uit koningshooikt
18-10-2023
Herkenning, ondersteuning, inzicht, bevestiging en vooral dankbaarheid voor deze cursus.
10 / 10
“Praktisch en treffend”
Aanbevelen?
Ja
Lucie uit Breda
12-10-2023
Heel fijn en behapbaar om in korte filmpjes uitleg te krijgen over de werking van ons zenuwstelsel. Kwartjes blijven vallen. Daarnaast praktisch om stapsgewijs verschillende oefeningen ‘samen’ te proberen. Het helpt mij om grote stappen te maken in m’n eigen heling en wellicht daarmee ook anderen. Erg dankbaar voor kennis en deze vorm van het volgen van een cursus.
10 / 10
“wanneer ik de nodige wilskracht inzet om dagelijks mijn oefeningen te doen word ik beter.”
Aanbevelen?
Ja
Gerda uit 8830 Hooglede Belgie
10-10-2023
Ik ben begonnen met de cursus in juni en we zijn nu oktober. In het begin veel luisterwerk en moeilijke woorden ( ik heb dyslexie ) maar toch doorgezet. De oefeningen vind ik niet zo moeilijk en doe ze dagelijks. Ik verlang er ook naar. Ik haal wel de gepaste ademoefeningen eruit die mij dienen. Oefeningen waar ik niet te veel bij voel laat ik achterwege. Door de cursus begin ik mezelf meer lief te hebben en te respecteren, ik ben veel zachter geworden en mijn wilskracht is toegenomen (was ook nodig) Ik kijk nu anders naar mijn leven in de positieve zin. Voordien was ik levensmoe. Doordat ik graag op mijn eentje ben met mijn huisdier blijft het wel moeilijk om gelijkgestemden te vinden, mensen begrijpen mij niet... en met oppervlakkigheid kan ik geen weg. Ik had dit vroeger ook al en toch al een stuk aanvaard. Mijn familie heb ik ook al voor een groot stuk losgelaten Ik kan wel terug vallen op mijn vrienden die mij wel begrijpen en steunen. Ik vind dit prima zo ! Volgens mijn aanvoelen is deze cursus (ik ben 64 jaar) om die verder te doen tot op het einde van mijn leven. Heel veel dank Jan en wens je alle goeds toe !
10 / 10
“De cursus is hoog niveau”
Aanbevelen?
Ja
Nedelina uit Oosterbeek
10-10-2023
De cursus heb ik nog niet afgerond omdat het niveau best hoog is. Ik ben gestopt bij les 8, maar ben van plan om later dit jaar weer vanaf het begin te beginnen.

De reden waarom ik ben gestopt is omdat er te veel andere dingen in mijn dagelijkse leven waren waardoor ik niet regelmatig de rust had om serieus met de cursus aan de slag te gaan.

Ondanks dat ik niet de hele cursus heb gevolgd, zie ik dat de kwaliteit goed is. Mijn therapeut heeft deze cursus aanbevolen.
10 / 10
“Ik ben erg blij met deze workshop”
Aanbevelen?
Ja
Peggy uit 's Hertogenbosch
10-10-2023
Deze workshop van Jan Bommerez komt precies op tijd in mijn leven. Heb al zoveel geprobeerd, maar de uitleg en oefeningen van Jan raken mij diep en voel echt verandering. Niet alleen is het verlichtend, maar mijn bewustzijn op mijn leven is er door verruimd. Daarvoor mij diepe hartelijke dank aan Jan! Fijn dat ik dat op deze manier kan doen.

Harte groet, Peggy
10 / 10
“Erkennend”
Aanbevelen?
Ja
Thea uit Tarragona Spanje
09-10-2023
Omdat ik pas bij hoofdstuk 10 ben kan Ik nog geen goed antwoord formuleren.
Het eerste deel was vrij bekend zowel de oefeningen als de uitleg. Alleen de uitleg van de nervus vagus was totaal nieuw.
10 / 10
“Eindelijk rust in mijn kop”
Aanbevelen?
Ja
Hendra uit Utrecht
09-10-2023
Deze cursus is echt een aanrader.

Ik herkende mezelf in alle 5 de indicaties. Zoveel therapieën geprobeerd al..

Jan geeft je echt het gevoel dat je normaal bent. Dat je de tijd hebt en moet nemen voor jezelf. En dat het wel goedkomt als je jezelf aandacht geeft. Dat voelde echt goed voor mij.

Hij geeft ook veel info zodat je weet wat je voelt of wat je kan voelen en wat dat betekent.

Die eerste keer dat ik echt kon doorademen: magisch en verslavend. Ik neem nu meer tijd gedurende dag voor mezelf om even te ontspannen en tot rust te komen van alle indrukken / emoties. Dat voelt echt goed. En ik heb veel minder behoefte aan vermijding / emoties onderdrukken. Dat is voor mij het belangrijkste pluspunt. Daardoor heb ik meer energie en tijd over om leuke dingen te doen 🙂

Ik heb het wel echt rustig aan gedaan. Ik ben nu, na ongeveer 2 maanden, bij les 23. Maar volgens Jan heb ik geen haast. Ik geniet van de cursus en van de groei die ik voel.

Echt een topper dus! Zeker het uitproberen waard.
10 / 10
“Levens veranderend en gek genoeg zeg ik al jaren het is iets met het zenuwstelsel.”
Aanbevelen?
Ja
Jacqueline uit Opperdoes
09-10-2023
Het werkt heel langzaam maar op zo'n diepe laag dat je ondanks de kleine stapjes al gelijk een groots verschil voelt.

Natuurlijk is niet alles in 5 lessen opgelost maar er wordt iets groots aangeraakt met een hele zachte benadering.
10 / 10
“Langzaam is sneller”
Aanbevelen?
Ja
Hannah uit L'dorf
09-10-2023
Ik ben nog niet ver in de cursus, omdat ik echt MIJN tijd neem en ik merk, wat Jan ook zegt, dat langzaam sneller is.

Alles wordt goed uitgelegd en ik vind het een goede zaak, dat aan het begin van iedere video, een herhaling van de vorige besproken wordt. Kleine kinderen laten immers ook zien, dat herhaling er voor zorgt, dat iets 'zit'

Dat de cursus geen wondermiddel is, die ervoor zorgt, dat je trauma('s) verdwijnt (verdwijnen), moge duidelijk zijn. Maar het is een hulpmiddel, om te kunnen omgaan met diverse moeilijkheden.
10 / 10
“Stap voor stap krijg ik meer rust in mijn lichaam”
Aanbevelen?
Ja
Els uit Brielle
09-10-2023
De lessen zijn kort maar vol informatie en vooral véél oefeningen. Wat ik super fijn vind. Jan legt de oefeningen heel eenvoudig en duidelijk uit én doet ze voor. Ik merk door dagelijks oefeningen te doen dat ik beter in contact kom met mijn lichaam en dat er meer rust in mijn lichaam komt. Ik ben natuurlijk nog niet klaar met de cursus maar ben nu al erg enthousiast en raad de cursus zeker aan!
9 / 10
“Prettige korte lessen met heel veel boeiende informatie”
Aanbevelen?
Ja
Ank uit Gouda
09-10-2023
Wat veel informatie duidelijk uitgelegd en simpele maar doeltreffende oefeningen heb ik in de 8 lessen die ik inmiddels gekeken heb en oefeningen die ik regelmatig doe en waarvan ik merk dat ze helpen.

De regelmatige ademhaling en de basisoefening met de salamanderoefening voelt fijn om te doen. Ben benieuwd wat er allemaal nog gaat volgen. Dank je wel voor deze mooie mogelijkheid om op eigen tijd dit te kunnen volgen.
8 / 10
“Diepere herkenning van eigen gedrag”
Aanbevelen?
Ja
Hannelore - Puur Hannelore Vandenameele uit BESELARE
09-10-2023
De oefeningen zijn heel toegankelijk. Ik begrijp nu waarom ik altijd het onveilige gevoel had. Ik heb zelf al heel veel innerlijk werk gedaan en toch had ik steeds het gevoel dat ik iets over het hoofd zag. Door deze cursus heb ik veel meer begrip voor mezelf en de innerlijke onrust die ik steeds ervaar(de). Door het toepassen van de oefening kan ik op een nog diepere laag voelen.

In het dagelijkse leven ben ik holistisch therapeut en ik heb ervaring met het doorvoelen van oude pijn in het heden. (Zowel bij mezelf als bij mijn cliënten) Wanneer er voor de eerste keer oude emoties door het lichaam komen, dan kan dit een heftige ervaring zijn.

Misschien is het belangrijk om mensen (met zware trauma's) en zonder voorkennis toch even te informeren over de heftigheid van oude emoties. Zodat iedereen voorbereid aan de slag kan.

Dankjewel voor deze cursus, het is voor mij een grote meerwaarde!
10 / 10
“Deze training heeft mij herkenning, inzicht en verandering gegeven . Een aanrader!”
Aanbevelen?
Ja
Marlies uit Haren
09-10-2023
De eerste lessen gaven veel inzicht en herkenning en ik heb steeds de oefeningen gedaan. Soms ging ik te snel en was de reactie teveel. Ook omdat ik dit naast mijn werk doe. Nu ben ik bij les 16 en voel mij al veel beter. Ik kan meer aan en voel ik mij veel beter. Wat heerlijk! Ik hoop dat deze stijgende lijn zich verder doorzet, ben nu nog niet eens halverwege.
8 / 10
“Het brengt me ontspanning en inzicht.”
Aanbevelen?
Ja
Engelina uit Goes
09-10-2023
Heel fijne manier van les volgen, omdat de filmpjes kort zijn. Het onthouden van de stof lukt niet, maar ik begrijp de werking en zo. Ook de herhaling is daarom fijn. De oefeningen helpen me echt en ik doe ze dan ook regelmatig. Ben nieuwe dingen aangegaan en mede door de oefeningen vind ik daarin sneller ontspanning waardoor ik betere beslissingen kan nemen door naar m'n gevoel te luisteren.

Kortom fijn om mee bezig te zijn in eigen tijd.
10 / 10
“Life changer”
Aanbevelen?
Ja
Ivon uit De bilt
09-10-2023
Wat een ongelofelijk inzicht Zooo dankbaar
10 / 10
“mijn ervaring is dat ik helaas nog heel weinig kan uitvoeren!”
Aanbevelen?
Ja
Clasien uit Delft
09-10-2023
Mijn ervaring is dat ik door veel pijn ivm tintelingen en middenrif skelet steeds minder kan. Ben wel 73 dus dat zal wellicht meespelen. Doe enkele oefeningen vaak liggend. Jan heeft voor gesteld naar een sacrale therapeut te gaan. Ik ga dat dan toch maar doen maar al zoveel geprobeerd ook op een verkeerde manier begeleid. Dat was een ramp en maar doorzetten alsof ik niks durfde maar daar heeft het niks mee te maken. Ja ik hoop echt dat veel mensen door Jan weer meer in het leven te komen staan. Ik zit nu thuis maar gelukkig heb ik veel bezig heden doordat ik veel teken. Dank jullie wel en hoop later nog meer te kunnen volgen van de lessen van Jan Bommerez!
10 / 10
“Bevrijdend.”
Aanbevelen?
Ja
Mieke uit Lopik
09-10-2023
Ik heb geen grote trauma’s, zover ik weet, maar loop toch tegen blokkades op.
Op mijn gemak volg ik de cursus, het was in het begin heftig, kwam tot les 9. Ik heb een pauze genomen en weer overnieuw begonnen, nu gaat het prima en het doet me goed met de oefeningen. Ik ben benieuwd hoe de cursus verder verloopt!
10 / 10
“Fantastische cursus”
Aanbevelen?
Ja
Merel uit West-Graftdijk
09-10-2023
Zo dankbaar dat deze cursus op mijn pad is gekomen!
Ik ben nog niet super ver omdat Jan in de cursus er steeds op hamert het langzaam aan te doen. Dus ik neem er alle tijd voor.

Vind het vooral heel geweldig dat de cursus een mix is van theoretische kennis, gecombineerd met oefeningen, zodat je leert en weet wat je doet.

Ik heb echt het gevoel dat deze cursus me helpt om mijn lichaam weer te gaan bewonen en dat had ik van te voren absoluut niet verwacht.

Dus heel erg bedankt Jan voor al je betekenisvolle werk!
10 / 10
“Deze cursus geeft me veel steun en erkenning die ik bij niemand anders vind”
Aanbevelen?
Ja
Fanny uit Astene
09-10-2023
Verhelderend, ondersteunend
10 / 10
“Verhelderend”
Aanbevelen?
Ja
Marko uit Emmen
09-10-2023
De cursus zorgt voor mij voor verheldering. Ik begrijp meer hoe het in mij werkt en door de oefeningen komt daar eindelijk verandering in. Jan legt alles goed uit en ik voel me erg op mijn gemak tijdens zijn filmpjes. Een aanrader!
6 / 10
“Matig”
Aanbevelen?
Ja
Gertie uit HERSELT
09-10-2023
Het theoretisch gedeelte geeft teveel aandacht aan het hoofd....ik was met enthousiasme begonnen en viel stil na de 8 ste les of zo..
10 / 10
“Theorie en oefeningen, nu begrijp ik, het waarom”
Aanbevelen?
Ja
Marianne uit --
09-10-2023
Ik vond het enorm interessant fijn al die korte filmpjes. En de oefeningen
9 / 10
“Het helpt echt”
Aanbevelen?
Ja
Els uit Hoofddorp
08-10-2023
Na jaren van therapie en zoeken eindelijk een cursus die echt werkt.
Het lichaam was voor mij lange tijd onbelangrijk, dit werd ook in sommige spirituele leringen verkondigd, tenminste zo begreep ik dat.

Nu weet ik dat het lichaam onze vriend is en ons ondersteunt. De cursus is heel mooi opgezet, vooral steeds het herhalen van Jan dat we niet te snel moeten gaan is voor mij belangrijk. Ik merk het aan mijn dromen, ik heb minder behoefte aan eten, snoep, alcohol. En dat is geweldig!

Ik raad het iedereen aan die net als ik al jaren zoekende is.
10 / 10
“Fantástisch!”
Aanbevelen?
Ja
Anne uit Volendam
07-10-2023
Jan heeft de gave om kort en bondig uit te leggen wat ontwikkelingstrauma is en wat er aan te doen is. De rust die hij uitstraalt en hoe hij deze cursus in elkaar heeft gezet vind ik écht geweldig. Ik ben heel blij dat ik deze cursus gevonden heb. Zoveel herkenning na zoveel jaar zoeken. Dank Jan, vanuit de bodem van mijn hart.
10 / 10
“Het doen van de opdrachten werkt”
Aanbevelen?
Ja
Annette de Wit uit Schijndel
07-10-2023
Ik ben begonnen met hoop. Gelukkig blijven bij mij heftige emoties uit zodat ik rustig verder kan gaan in dit traject. Ik ga wel heel langzaam. Op een gegeven moment krijg ik het gevoel dat ik weer verder kan/mag en dat doe ik dan. Het bevalt me prima zo.
Voel me al een paar weken aan één stuk redelijk stabiel. Soort van wondertje voor mij.
Thanks!!
10 / 10
“Diepe transformatie”
Aanbevelen?
Ja
Annemarie uit Eindhoven
07-10-2023
Ondanks dat ik (60 jaar) al vele trajecten heb gevolgd (lichaamsgerichte therapie, familieopstellingen, haptotherapie) zaten er nog laagjes die maar niet oplosten. Waaronder; een diep gevoel van niet de moeite waard zijn, woede aanvallen bij geluidsoverlast, snoep-
verslaving, druk hoofd. Deze cursus heeft mij een diepe transformatie gebracht waardoor ik innerlijke rust voel, in het moment leef, niet meer ontplof bij geluidsoverlast, dieper slaap, minder eet en snoep en mijzelf meer dan de moeite waard voel, op diep zielsniveau. Het voelt alsof ik opnieuw geboren ben en dat gun ik iedereen van harte.
10 / 10
“Dit programma heeft mij het vertrouwen teruggeven. Herstel is mogelijk”
Aanbevelen?
Ja
Erika uit Beverwijk
06-10-2023
Al ben ik nog in de begin fase van deze cursus; ik ben laaiend enthousiast. Het is zo prachtig en liefdevol vormgegeven, opgebouwd, gedoseerd, verhelderend, herkenbaar, troostend, geruststellend en ondersteunend. Het eerlijk en oprechte delen van Jan geeft mij het gevoel dat herstel mogelijk is. De afwisseling van theorie en oefeningen wordt op een zorgvuldige manier aangereikt. Het brengt mij meer compassie en begrip voor mijn situatie. De oefeningen zijn makkelijk toe te passen in de dag.
10 / 10
“Hele goede training, aanrader voor wie met meer vreugde in het leven wil staan”
Aanbevelen?
Ja
Sandra uit Bloemendaal
06-10-2023
Zorgvuldige opzet met heldere uitleg. Gecombineerd met de warmte van Jan en zijn passie om mensen met ontwikkelingstrauma echt verder te helpen is dit echt een aanrader. Zonder het lijf kom je geen stap verder.
10 / 10
“Verhelderend, simpel en praktisch toepasbaar”
Aanbevelen?
Ja
Annet uit Eindhoven
06-10-2023
Ik ben recent begonnen met de cursus en heb veel aan de informatie, het is begrijpelijk, en maakt het eenvoudig toepasbaar voor mij om meer in mijn lichaam te kunnen voelen. Ik neem de tijd zoals Jan adviseert, en stapje voor stapje word ik meer bewust van mijn lichaam en mijn responses op stress, waardoor ik dit in kleine stapjes kan veranderen. Ben super dankbaar!
10 / 10
“Precies de missing link tussen alle eerdere herstel activiteiten!”
Aanbevelen?
Ja
Jeannette uit Nunspeet
06-10-2023
Jan legt duidelijk en rustig uit. Prettig opgedeeld in korte lessen van max 15 minuten per keer. Fijne samenvatting/herhaling van de vorige les. Oefeningen die “te doen” zijn en de werking/het effect wordt goed geduid. Voordoen door Jan en samendoen helpt!

Een aanrader voor iedereen die valt binnen de 60% van de mensheid die enige mate van effecten van enig jeugdtrauma ervaart.

Inzicht, doorleven en helen door iets eenvoudigs fysieks te doen… die combi werkt is mijn ervaring.
10 / 10
“Bevrijdend”
Aanbevelen?
Ja
Anjo uit Amsterdam
06-10-2023
De lengte en de inhoud van de lessen zijn erg prettig. Ook het zelf kunnen bepalen van de snelheid op basis van mn eigen ervaringen vindt ik fijn. Dat Jan elke les weer de nadruk legt op rustig en het volgen van je eigen kunnen helpt, als reminder maar is ook een hart onder de riem. Verder werken de oefeningen bij mij en voel ik dat er iets veranderd.
10 / 10
“Helend, verdiepend, transformerend”
Aanbevelen?
Ja
Noortje uit Heemstede
06-10-2023
Bijzonder plezierig om te volgen. Niet alleen door de rustige en duidelijke manier waarop Jan vertelt. Ook door de fijne combinatie van theoretische onderbouwing en praktische oefeningen. Jan, dankjewel voor je bijzonder waardevolle cursus.
10 / 10
“Stapje voor stapje uit mijn gevangenis”
Aanbevelen?
Ja
Frans uit Joure
06-10-2023
Ten eerste voel ik mij erkent in mijn zoektocht naar bevrijding.
Ik heb meteen mijn wapens( verdediging)
Laten vallen die ik dus ook niet meer nodig blijk te hebben.Mijn relatie met mijn vrouw is er stukken beter op geworden nu ik meer luister en observeer.Mijn trigger respons is wat langzamer en soms niet meer en voelt heel prettig.Er blijft geen emotie meer hangen tussen mij en een ander persoon.
Dus zeer bevrijdend ook mede door het boek over minder moeten , meer flow.
Ik ben nog maar bij punt 12 in de cursus en doe het langzaam…. En veel herhaling dus.
Dank voor de fijne cursus en ben er heel blij mee.Ik kan met recht zeggen dat dit mijn leven veranderd.

Groeten Frans Nijholt
10 / 10
“Jan Bommerez is zeer deskundig, betrokken en helder.”
Aanbevelen?
Ja
Guido Godfriedt uit Tilburg
05-10-2023
De traumatherapie werkt bij mij en dat is helemaal niet leuk.
Maar ik ben er zo blij mee. Ik voel dat ik dat aanraak wat niet aangeraakt wil worden. Waar de reis me brengt is dus altijd goed.
10 / 10
“Super mooie en toegankelijke training”
Aanbevelen?
Ja
Eugenie uit Breda
05-10-2023
Ik volg deze training om zelf de oefeningen te ervaren. Deze oefeningen zijn voor iedereen super. Ook goed als je coacht. Ik vind het ademwerk en de lichaamsgerichte oefeningen top. Ook een aanrader als je geen trauma hebt maar meer wil weten over je brein en lichaam. Mooie korte video’s met goede uitleg. Top
9 / 10
“inspirerend en leerzaam proces”
Aanbevelen?
Ja
Bernard B.G.Bos uit Heerde
05-10-2023
Deze cursus valt voor mij op zijn plek. ik heb jaren geleden ook al adem/lichaamswerk gedaan, en dit is voor mij een waardevolle aanvulling. Mijn lichamelijke klachten zijn nog niet weg, maar wel beter hanteerbaar en te aanvaarden. De aandacht voor mijn eigen lichaam doet goed, omdat ik daar in het verleden niet mee ben verwend en ik het nu mezelf kan schenken. ik geniet van het trage tempo, want dat past erg bij mij.
Hartelijk dank.
10 / 10
“Een verrassend goede online cursus”
Aanbevelen?
Ja
Ria van den Akker uit Arnhem, Gelderland, Netherlands
05-10-2023
Oefeningen lijken betekenisloos, maar heb begrepen dat dat echt niet het geval is.
Ik ga niet snel door de cursus, af en toe zitten en een paar weken tussen, maar té druk!
10 / 10
“Onverwacht precies wat ik nodig had.”
Aanbevelen?
Ja
Werner uit Ravels
05-10-2023
In mijn leven merkte ik dat ik soms zonder aanwijsbare reden emotioneel werd. De ene keer bang, dan weer boos of onzeker. Soms raakte ik volledig geblokkeerd als ik iets moest gaan doen. Mijn lijf reageerde zonder dat ik daarvoor een bewuste gedachte had. Door de oefeningen uit deze cursus heb ik een groot deel van de onbewuste processen die in mijn lijf zijn opgeslagen los gemaakt. Een super ervaring.
10 / 10
“Heel leerzaam”
Aanbevelen?
Ja
Anja van Voorst uit Elst UT
05-10-2023
Duidelijke uitleg en fijne oefeningen. Niet aales tegelijk maar goed verdeeld over de lessen. Er wordt iedere les even teruggekeken naar de vorige les, zodat je het allemaal weer helder hebt.

Met regelmaat wordt het belang van de oefeningen benoemd en ook dat het oké is om bepaalde lessen een paar keer te kijken. Vooral niet te snel te gaan.
Jan heeft een rustige en prettige stem en goede onderbouwing voor de oefeningen.
Al met al, superfijne lessen!
9 / 10
“razend actueel en interessant :”
Aanbevelen?
Ja
Imel uit haasrode
05-10-2023
ik vind het razend interessant en zou maar willen dat ik dit meer dan één jaar kan beluisteren, want ik ben niet meer zo jong en heb nogal wat tijd nodig om alles te verwerken en doe er dus wat te lang over zodat ik vrees dat ik met één jaar niet klaar ben.
2 / 10
“Matig, ik ontving maar een proefles”
Aanbevelen?
Ja
Rosemarie uit Doorn
05-10-2023
Jammer, ik kan dus niet zoveel erover zeggen..
9 / 10
“Een groot kado”
Aanbevelen?
Ja
Emmy uit Hoofddorp
05-10-2023
Inmiddels ben ik bij les 14 en heb nog vele lessen te gaan.

Ik herhaal ook de lessen om het goed in mij op te kunnen nemen.
Ik ben enorm verrast met de manier waarop deze lessen gegeven worden. De prettige stem en rustige houding van Jan vind ik voor mij super fijn en ik had al vele therapieën gevolgd, maar deze manier is denk ik wel zo goed dat het ook echt gaat werken.
10 / 10
“Heel blij dat ik deze training gevonden heb!”
Aanbevelen?
Ja
Nina uit Zaltbommel
05-10-2023
Een fijne training om te doen!

Na 3 maanden voel ik mij al een stuk rustiger en zekerder. Het geeft mij voldoening om te leren begrijpen hoe de dingen zo gekomen zijn.
Zowel de theorie als de oefeningen doe ik graag. Vooral ook omdat het mij het gevoel geeft dat ik nu daadwerkelijk zelf iets aan mijn situatie kan doen.
Jan brengt de benodigde theoretische kennis en de oefeningen fantastisch, en met heel veel liefde!
10 / 10
“Niet te bevatten , impact, interessant, emotioneel Top”
Aanbevelen?
Ja
Stefanie uit Heerhugowaard
05-10-2023
Geweldig niet te bevatten wat een impact deze oefeningen hebben. Interessant om te lezen hoe het werkt en emotioneel om het te constateren en te doorvoelen bij mij zelf . Fantastisch en Dankbaar . Mijn Dank aan Jan geweldige man hoe jij je kwetsbaar opstelt en dat deelt mooi en fijn om naar te luisteren. Amen Lieve groet Stefanie
10 / 10
“Uitstekend”
Aanbevelen?
Ja
Heleen uit Berkel en Rodenrijs
05-10-2023
Ik ben nog bezig met het volgen van de ‘cursus’, maar ik ben zeker blij dat ik eraan begonnen ben. Ik merk nu al dat het me goed doet.
10 / 10
“Een bevrijding in een oogwenk”
Aanbevelen?
Ja
Aida uit Noord-Scharwoude
05-10-2023
Ik heb een forse portie jeugd-trauma en was op zoek naar een manier om de oorzaken onder ogen te zien en ermee aan de slag te gaan. Summa Cum Laude.
10 / 10
“Eye-opener”
Aanbevelen?
Ja
Adele uit Deventer
05-10-2023
Ik ben zeer geraakt door de herkenning van wat Jan vertelt. De oefeningen zijn goed te doen en fijn om het in eigen tempo te kunnen doen.
Ik merk na 10 lessen al verandering in die zin, dat ik meer in verbinding ben met wat ik voel.
Vooral de bevestiging dat ik niet voor niks mijn hele leven al aan het zoeken ben naar wat het toch is, waardoor ik niet helemaal in mijn element ben, is bevrijdend. Ik ben niet fout bezig, maar de juiste tools ontbraken tot nu.
10 / 10
“Bijzonder goed opgezet in zowel theoretisch zin als wel in praktische zin !”
Aanbevelen?
Ja
Joan uit Alkmaar
05-10-2023
Vond het een heel plezierige online training ,vooral ook omdat het zo praktisch werd gemaakt door de vele oefeningen!
10 / 10
“Heel goed!”
Aanbevelen?
Ja
Willemijn uit Ter Aar
05-10-2023
Stap voor stap duidelijke begeleiding bij deze online zelfhulp modules.
Eerst wat theorie , daarna stap voor stap oefeningen om meer bewust te worden van het lichaam. Jan is prettig en rustig in zijn uitleg.
Er zijn heel wat praktische tools om toe te passen. Ik gebruik wat ik fijn en doeltreffend vind. Ik heb ook al eens iemand anders kunnen helpen met kalm worden met een van de oefeningen.
10 / 10
“Transformerend”
Aanbevelen?
Ja
Jacqueline uit Nijmegen
05-10-2023
De lichaamsgerichte theorie en zeer effectieve oefeningen brengen me weer terug in mijn lijf. Ik ontspan op alle niveaus, heerlijk!

Dit zou standaard kennis moeten zijn op scholen, voor ouders, therapeuten, artsen enz. Dit is zo helend! Dank je Jan.
9 / 10
“Zeer helder uitgelegd, praktisch en uitvoerbaar. Veel herkenning”
Aanbevelen?
Ja
Patrick uit Oosterhout
05-10-2023
Goede cursus, met een doordachte opbouw en goede balans theorie en praktische oefeningrn
10 / 10
“Praktisch en direct toepasbaar met voelbaar resultaat”
Aanbevelen?
Ja
Conny uit Zeewolde
05-10-2023
Na meters aan boeken en allerlei zelf onderzoeken ben ik eindelijk op de juiste weg door de cursus van Jan Bommerez. Een ware openbaring en een enorme verandering in mezelf. Ik zit nu op 2/3 van de cursus en voel me compleet anders, beter en gelukkiger.
Elke dag een aantal oefeningen zijn makkelijk te integreren. Ik gun dit iedereen wanneer er en een gevoel is van ‘vast te zitten’ in zichzelf.
Ik van Jan Bommerez enorm dankbaar voor dit mooie werk.
9 / 10
“lekker langzaam maar kloppend bezig zijn met opruimen en hergebruik van wat er onnodig zit.”
Aanbevelen?
Ja
Tr uit bernheze
05-10-2023
werkt voor mij. Grappig dat ik langzaam ga terwijl ik doorgaans ongeduldig heen en weer schiet . Om snel de stof te verkennen. Nu heel anders. En dat heeft met waarheid van doen, het klopt. Eenvoud, geduld en mededogen, daarmee zou je toch uit de voeten moeten kunnen? Klopt aardig.
9 / 10
“Top maar wel doen!!”
Aanbevelen?
Ja
C.D. Nicky Rinsma uit Baarn
05-10-2023
Alleen ern stip bij welke filmpje een oefening bevat zou handig zijn. Steeds terugzoeken.is lastig.
10 / 10
“Duidelijke menselijke verhelderende uitleg wat veel nieuwe inzichten geeft!”
Aanbevelen?
Ja
Ron uit Hillegom
05-10-2023
Jan Bommerez is ervaringsdeskundige dat zie en voel als rode draad door de cursus. Heb er veel aan ook in mijn werk als therapeut.
9 / 10
“Pittig en heel waardevol. Dankbaar”
Aanbevelen?
Ja
Zazie uit Moorveld
05-10-2023
Ontdek de wonderen van je mooie lichaam en meer
10 / 10
“Meest transformerende cursus die ik ooit gedaan heb.”
Aanbevelen?
Ja
Tanja Fortuin uit Apeldoorn
05-10-2023
Deze cursus laat je thuiskomen in je lijf. Theoretisch onderbouwd, maar vooral veel praktische (lichaams)oefeningen. Fijn om het gevoel te ontwikkelen dat je grip hebt op het reguleren van het zenuwstelsel.
10 / 10
“Super leerzaam en toepasbaar”
Aanbevelen?
Ja
Mathilda uit Amsterdam
05-10-2023
Ik ben heel blij met een docent als Jan. Hij legt het duidelijk en helder uit. Eén bron van kennis!!
Een aanrader!
7 / 10
“Ik vind het een mooie trauma-informerende training”
Aanbevelen?
Ja
Ellen uit Tuitjenhorn
03-10-2023
Wat ik wel heel erg jammer vind, is dat je de training niet levenslang mag behouden. Want en vind ik het voor een jaar te kort èn ik vind het fijn om als naslagwerk te hebben.

Het was mij bij aanschaf niet duidelijk dat je de training voor een jaar zou aanschaffen. Dus dat vind ik wel een minpunt.
10 / 10
“Eindelijk hulp die echt de kern raakt”
Aanbevelen?
Ja
Anna uit Vaals
02-09-2023
Een leven vol trauma en praten raakt de kern niet. Eindelijk besef ik dat ik mijn hoofd niet boven water gehouden heb maar dat mijn systeem behoorlijk beschadigd is en dat ik met heel veel inspanning, tijd en toewijding kan repareren wat anderen(opzettelijk) kapot maakten. Ik ben blij met de oefeningen en de theorie die me laten begrijpen wat er fout ging.

Ik ben nog even bezig, vermoed ik. Ik ben nu vooral heel erg moe. Ik vecht niet meer.
10 / 10
“Ik kom thuis in mijn lijf!”
Aanbevelen?
Ja
Michel uit De Lier
01-09-2023
Tijdens mijn eigen reis in zelfontwikkeling ben ik al meermaals tegen Jan aangelopen door middel van podcasts. Deze gesprekken inspireerden mij enorm en luisterend naar Jan dacht ik steeds: het lijkt wel of hij mijn verhaal vertelt! Tijdens de cursus krijg je zulke mooie uitleg over hoe ons lichaam werkt en waar het 'fout' heeft kunnen gaan en er ontwikkelingstrauma heeft kunnen ontstaan. Door dit te begrijpen ontstaat ruimte om te helen, zeker ook met al de oefeningen die Jan met je doet en die je vervolgens kunt integreren door ze vaak te doen. Ik ben pas op een kwart van de cursus en heb al zoveel rust leren ervaren.

Ik ben benieuwd welke oefeningen er nog komen gedurende de cursus. Heel mooi vind ik het ook dat Jan in filmpjes vertelt hoe trots hij op je is dat je dit allemaal onderneemt, wat dat betreft is hij een prima coach en durf ik een beetje te zeggen dat hij een soort van vaderrol is voor mij.
Naast de cursus ben ik cranio sacraal therapie gaan doen om zodoende een nog stevigere basis in mezelf aan te boren. Voor mij werkt de combinatie heel prettig.
10 / 10
“Ontroerend, heel herkenbaar”
Aanbevelen?
Ja
Yvette uit 3620 Lanaken
31-08-2023
Vond het zo mooi dat Jan er voor uitkwam dat hij al jaren van alles gedaan had en dat hij nog steeds een onrustig gevoel had. Heel herkenbaar. Ik ervaarde met de eerste video's herkenning, de tranen rolden over mijn wangen. Ik begrijp nu veel beter dat gevoelsbewustzijn heel belangrijk is, dat alleen mindset niet helpt.
Ik kan elke dag affirmeren dat het veilig is maar als dat niet zo is voor het lichaam, werkt het niet en nu begrijp ik waarom. Deze training is heel waardevol. Heb al vele mensen over deze training gesproken en raad het iedereen aan. Ik kijk nu ook met andere ogen naar mensen, we hebben allemaal wel een onverwerkt trauma.
Dank je wel Jan voor al je tijd die je erin hebt gestoken en voor de lage prijs die je ervoor vraagt.
Warme groet
8 / 10
“veel therapie en oefeningen”
Aanbevelen?
Ja
Frans van den berg uit Den Haag
26-08-2023
De video's bieden je veel oefeningen en theorie. Je moet er echt de tijd voor nemen. Misschien moet je de cursus wel drie x doen om te kunnen ervaren welke oefeningen je goed doen. Zover ben ik nog niet. Wil je meer weten over trauma en handvatten voor heling hebben dan kan ik deze cursus aanbevelen. Veel waar voor je geld. Ik heb zelf een samenvatting gemaakt van de theorie plaatjes en sommige oefeningen. Veel werk maar op die manier kan je het nog eens snel doornemen en de juiste oefeningen terug vinden.
10 / 10
“ik vind de cursus erg duidelijk en verhelderend”
Aanbevelen?
Ja
Aagtje uit Bellingwolde
24-08-2023
Ik volg de cursus om dit in te kunnen zetten voor mijn klanten, ben nog maar in het begin, dus nog vele lessen te volgen. De lessen die ik gevolgd heb zijn zeer verhelderend en goed te volgen/doen.
10 / 10
“Een nieuwe benadering....”
Aanbevelen?
Ja
Claire uit boutersem
18-08-2023
Die benadering geeft een heel goed uitgelegd inzicht in de elementen in de persoonlijke geschiedenis van mensen, die je verdere leven en je gezondheid bepalen. Veel theoretische uitleg in de eerste lessen over de chemische processen, die verschillende zones van het lijf verbinden met de hersenen. Soms is het doorbijten om alles te laten binnenkomen.
De boodschap is heel hoopvol, je kan iets doen aan je gezondheid...
Ik ben halfweg en heel content dat ik, ver weg van het etherische, met eenvoudige oefeningen een helend proces kan aangaan.
Jan geeft de lessen zo rustig, zo doorleefd dat het het goed aanvoelt de cursus te volgen.
9 / 10
“Ik word er blij van❣”
Aanbevelen?
Ja
Jeanet Overweg uit Hardenberg
16-08-2023
Nog maar kortgeleden gestart met deze online training, echt een eyeopener! Ook fijn om het in mijn eigen tempo te kunnen doen.

Ook al een vraag gesteld die in no time beantwoord werd.

Ben er echt blij mee.
10 / 10
“Inzichten die ik nog niet eerder heb gehad”
Aanbevelen?
Ja
Daniëlle uit Waterland
15-08-2023
Ander perspectief geeft weer verandering. Nog maar net begonnen maar vreselijk enthousiast.
9 / 10
“thuiskomen en eindelijk begrip en erkenning”
Aanbevelen?
Ja
Barbara Peeters uit Turnhout
15-08-2023
Ik ben nog volop bezig dus al moeilijk om helemaal te evalueren. Maar ik vind de theorielessen heel duidelijk en de oefeningen ook. Ik vind het erg fijn om eindelijk erkenning te krijgen voor wat ik al mijn hele leven voel. Ook de erkenning dat je niet ' gek' bent maar dat er werkelijk een fysiek probleem is waar je niet voor gekozen hebt. De lessen zijn kort genoeg om het goed vol te houden.
9 / 10
“Onbewust ongekende emoties én bewust gekende emoties worden gezien en geheeld.”
Aanbevelen?
Ja
Greta uit Hasselt
15-08-2023
Er laten zich vele lagen zien in bewustwording. Wat op het eerste zicht heel eenvoudig lijkt, heeft een diepgang in zich die ik niet had verwacht. Door de oefeningen kan je ze aannemen, toestemming geven dat ze er zijn waardoor ze zich gezien, gevoeld, gehoord voelen. Heel intens. De cursus draagt veel potentieel in zich. En ik ben nog niet eens halfweg!

Dank je wel Jan dat jouw eigen proces geleid heeft tot hulp aan velen!
9 / 10
“Zo inspirerend.”
Aanbevelen?
Ja
Rien uit Wetteren, Vlaanderen, België
15-08-2023
Naast extreem veel kennis en ervaring, deelt Jan Bommerez ook heel veel bemoedigende woorden. Hij neemt je mee langs een weg die hij intussen goed kent, waardoor je het gevoel krijgt dat je misschien ook jouw bestemming kan bereiken: naar je echte gevoel en authentieke zelf.
10 / 10
“Helaas nog maar enkele lessen gevolgd, maar die zijn al heel geslaagd.”
Aanbevelen?
Ja
Caroline uit België, Knokke-Heist
15-08-2023
Mijn ervaring is nog zeer beperkt, ik heb mij te vroeg ingeschreven mijn werk laat het momenteel niet toe om mij tenvolle laten leren. Wat ik spijtig vind.
Wat ik gevolgd heb, heeft me al antwoorden gegeven en de weinige oefeningen volg ik bijna dagelijks. Ik heb honger naar meer, hopelijk kan ik dit allemaal waarmaken binnen de duur van 1 jaar.

Dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen.
Met vriendelijke groeten

Caroline
7 / 10
“Boeiend”
Aanbevelen?
Ja
Patricia Rogge uit Koekelare
15-08-2023
Compleet andere zienswijze op wat Trauma met je doet. Heb dit altijd meer met mijn ´denken´ of ´spiritueel ´ benaderd. Nooit vanuit wat het lichamelijk of met je zenuwstelsel doet. Vluchten, vechten, bevriezen. Van de eerste was ik mij bewust en wist dat ik dit deed. De laatste lijkt op een openbaring. Er zit heel wat ´bevroren´ die nu stilletjes lijkt te ontdooien.
10 / 10
“ik wit niet dat er zoveel aan trauma gekoppeld zit”
Aanbevelen?
Ja
Jan uit Tuil
14-08-2023
Deze cursus zou iedereen moet doen.
Wat zou het leven dan een stuk fijner worden.
10 / 10
“Blij met zoveel doorleefde levenswijsheid”
Aanbevelen?
Ja
Marijke Schellinger-Rol uit Oost-Knollendam
14-08-2023
Niet makkelijk om onder woorden te brengen.
Het zo'n innerlijk proces en over spreken of te verwoorden is nog niet makkelijk.
Ik slaap iets beter en doe dagenlijks wel iets van de oefenigen, en doe het rustig.
10 / 10
“Deze cursus werkt heel goed voor mij!”
Aanbevelen?
Ja
Ann uit Amstelveen
14-08-2023
Alleen al goed leren ademen, verbinding vinden met je eigen lichaam, is heel waardevol! Je zou willen dat iedereen dit in zijn opvoeding meekrijgt. Ik kan nu zelfs vervelende spierpijntjes 'weg ademen'. Dankjewel, Jan Bommerez!
9 / 10
“Werken met deze training verruimt mijn ervaring op alle niveau's.”
Aanbevelen?
Ja
Corry uit Kapelle
14-08-2023
De training is heel professioneel in elkaar gezet en benadrukt vooral dat het lichaam langzaam reageert, zeer belangrijk in deze snelle tijden. De samenvattingen helpen steeds om de essentie te pakken te krijgen.
Mijn grootste probleem is dan ook nieuwsgierigheid, waardoor ik geneigd ben, ondanks alle waarschuwingen, alvast vooruit te kijken.
Regelmatig pak ik dus een aantal lessen terug voor de theorie, veel termen, de oefeningen met regelmaat doen is ook wel een puntje voor mij.
Na jarenlang oefenen met allerlei vormen van lichaamswerk, schat ik in dat voor mij het beginpunt, ik bedoel, de grootte van mijn container, al redelijk ruim is geworden.
Is er een manier om dat vast te stellen?

Dank en hartelijke groet, Corry
10 / 10
“Praktische oefeningen, echt een aanrader!”
Aanbevelen?
Ja
Mirjan uit Mechelen
13-08-2023
Heldere, duidelijke en rustige uitleg over trauma en de verschillende aspecten daarvan. Met praktische oefeningen die direct inzetbaar zijn. Aanrader!
8 / 10
“Heftige reactie door oefeningen”
Aanbevelen?
Ja
JUDITH uit Reek
13-08-2023
Beste Jan

Ik ben nog maar bij les 10, mijn lichaam reageert heftig op de oefeningen en moet het dan ook vaak herhalen zoals je zegt en niet te vlug willen.
Tot nu vind ik het erg fijne en zinvolle lessen en theorieën
10 / 10
“Nog volop aan het ervaren”
Aanbevelen?
Ja
Wim Devolder uit Gent
13-08-2023
ondertussen reeds 10 lezen gevolgd
10 / 10
“Transformerend!”
Aanbevelen?
Ja
Marjolein uit Zwolle
12-08-2023
Deze training is een waardevol cadeau voor jezelf, wat eveneens ten goede komt aan de mensen om je heen. Nooit eerder heeft een digitale cursus me zoveel begrip en persoonlijke ontwikkeling gebracht. De woorden van Jan zijn vervuld van kennis en levenswijsheid. De oefeningen zijn zo ongecompliceerd en effectief dat je onmiddellijk verandering bemerkt. Iedere ochtend, voor ik aan het werk ga, luister ik naar een les, en ik voel dat er een verandering op til is... Ik heb meer zelfvertrouwen en glimlach vaker. Enorm bedankt voor deze cursus !
10 / 10
“Helder uiteengezet en zeer goede begeleiding”
Aanbevelen?
Ja
Jeroen uit Alblasserdam
12-08-2023
De cursus bevat een ontzettend goede balans tussen uitleg over ons zenuwstelsel en praktische begeleide oefeningen. Jan legt dit erg goed uit en ik vind de opbouw erg prettig. De lessen zijn qua duur goed te doen, zo'n 10 tot 20 minuten per les. Er zitten diverse oefeningen in die ik nog niet kende en als erg prettig ervaar. Bedankt voor dit prachtige werk Jan. Ik weet zeker dat hier ontzettend veel mensen mee geholpen zijn waaronder ikzelf.
5 / 10
“Onduidelijke voortgang”
Aanbevelen?
Ja
Anita uit Gouda
12-08-2023
Het is mij onduidelijk wanneer je nou door kan naar de volgende les. Eerst moet je een paar keer iets doen. En dan? Weinig vaart. Na de vakantie heb ik het niet meer opgepakt - paar weken terug. Ik weet niet wat ik ervan vind, maar aanbevelen kan ik het zo niet.
8 / 10
“Zeer leerzaam en verhelderend”
Aanbevelen?
Ja
Hanneke uit Amersfoort
12-08-2023
Ik herken de frustratie dat er nog niet één therapie is geweest die me echt heeft geholpen. Deze training geeft me weer hoop dat ik toch iets fundamenteels aan de trauma's die in mijn lichaam zijn opgeslagen kan doen. Ik vind het wel lastig dat je maar één jaar toegang hebt tot de cursus. Ik verwacht meer tijd nodig te hebben om filmpjes nog veel vaker terug te kunnen kijken.
8 / 10
“Blij met de cursus”
Aanbevelen?
Ja
C. uit Amsterdam
12-08-2023
Ik ben nu bij les 10 en ga langzaam met de oefeningen, zoals aanbevolen. Ik heb dus nog niet alles gezien. Tot nu toe vind ik dat de cursus goed in elkaar zit. Ik ben enthousiast over de theorielessen, ze hebben me veel beter inzicht gegeven en dat helpt mij echt. De oefeningen daar merk ik helaas nog geen effect van maar het is natuurlijk een lange termijn project. Dus ik kan nog niet zeggen in welke mate het helpt. Daarom 4 sterren in plaats van 5. Verder zou het fijn zijn als er een online community bij zit om elkaar te ondersteunen.
10 / 10
“Helder, een 'feest' der herkenning en vooral praktisch.”
Aanbevelen?
Ja
Maartje uit Tilburg
12-08-2023
Er zijn met deze training heel wat puzzelstukjes op zijn plek gevallen en ik ben nog maar net begonnen. Wat een verademing dat het naast de theorie zo praktisch is en heel lichaamsgericht.

Voor mij is het nu makkelijker te begrijpen en te herkennen waarom mijn lijf soms reageert zoals t reageert ook al kan ik met mijn hoofd niet bedenken waarom. Ik snap nu ook waarom mijn lichaam traagheid en geduld nodig heeft om iets te verwerken en kan dat beter respecteren en mijn grenzen beter herkennen.
10 / 10
“hoopgevende cursus”
Aanbevelen?
Ja
Kathleen Steyaert uit Gent (Drongen)
12-08-2023
Ik ervaar Jan als een geboren lesgever die aanmoedigt, hoop geeft, zich betrokken toont, en vanuit het hart je aanspreekt.
De theorie wordt duidelijk en gefundeerd gebracht.
De oefeningen doen me heel veel deugd.
Ik had nooit verwacht dat de cursus mij zo zou boeien.
10 / 10
“Een absolute aanrader voor iedereen die los wil komen van zijn/haar getraumatiseerde patronen.”
Aanbevelen?
Ja
Leon uit Alkmaar
12-08-2023
Een van de meest praktische cursussen op het gebied van ontwikkelingstrauma en zelfheling die ik in lange tijd ben tegengekomen. In korte en bondige video's legt Jan uit wat trauma met ons doet en wat we eraan kunnen doen. Verhelderend, verlichtend en vol met handvatten en hulpbronnen die helpen om onszelf te helen. Een aanrader voor iedereen die last heeft van de gevolgen van (jeugd)trauma en mensen die anderen daarbij willen ondersteunen.
4 / 10
“matig”
Aanbevelen?
Ja
Nieki Kleine Staarman uit Lelystad
12-08-2023
Ben nu bij les 9 tot heden komen geen emotie los

wat ik jammer vind.
Ik hoop dat het nog komt ik gaat er wel verder mee
9 / 10
“Nog meer bewustwording van lichaam en geest met de kracht van dit moment.”
Aanbevelen?
Ja
Anneloes uit Maastricht
12-08-2023
Heel waardevol om de uitleg van het zenuwstelsel te krijgen. Polyvagaal theorie was xoor mij nieuw en heel verhelderend. Cursus is heel fijn om te blijven doen. Dankjewel daarvoor.
10 / 10
“unieke cursus gegeven door een pracht van een leraar”
Aanbevelen?
Ja
Tine uit belgie
11-08-2023
Ik heb de cursus nog niet afgerond, maar ik heb het grootste deel al bekeken en ben begonnen met de eerste reeksen oefeningen. Alles wordt heel goed, op een rustige manier en duidelijk uitgelegd, mooi gestructureerd, voldoende herhaling, zeer goede demonstratie van de oefeningen, ... Zelden zo een kwaliteit van online cursus gezien, en dat voor een zeer betaalbare prijs, wat voor mij echt wel doorslaggevend is geweest aangezien ik het moet doen met een minimuminkomen. En het geeft al zoveel rust om te weten dat heling mogelijk is. En dat je heel veel zelf kan doen. Oneindig veel dank voor wat je doet Jan!
10 / 10
“Duidelijke structuur en goede balans tussen theorie en sche oefeningen waar je meteen wat aan hebt.”
Aanbevelen?
Ja
Jose uit Amsterdam
11-08-2023
Een onderbouwd programma. Heldere, doorleefde taal. De manier waarop Jan een en ander uitlegt en voordoet en de aandacht die hij besteedt aan herhaling en het belang van rustig de tijd nemen moedigt aan en daagt uit om er echt mee aan de slag te gaan.
8 / 10
“.”
Aanbevelen?
Ja
Arij jonkers uit enschede
11-08-2023
.
10 / 10
“Ondersteuning bij het "ontvriezen" van mijn trauma.”
Aanbevelen?
Ja
Leen uit Turnhout
11-08-2023
Traumatische gebeurtenissen zetten zich fysiek vast in mij.
De cursus van Jan helpt me bij het herstel, vooral van mijn zenuwstelsel denk ik.
Emoties worden bij mij ook weer opgeroepen om erkend te worden.
Naast de cursus van Jan heb ik nog andere hulpbronnen, ik heb dat wel nodig.
10 / 10
“Heel interessant”
Aanbevelen?
Ja
Jok uit Kinrooi
11-08-2023
boeiend
8 / 10
“Grondige uiteenzettingen”
Aanbevelen?
Ja
Bert uit Stabroek
11-08-2023
Ik heb na een aantal oefeningen moeten afhaken omwille van stekende pijn in mijn linker schouder en linker arm. De pijn is na een maand terug minder .Ik wil wel graag proberen opnieuw verder te doen , als ik daarvoor de tijd krijg en ik nog steeds kan inloggen.
10 / 10
“Ik krijg vertrouwen in heling door de uitleg over t zenuwstelsel.”
Aanbevelen?
Ja
Yvon uit Oegstgeest
11-08-2023
Dankjewel Jan voor de cursus!!
Ik ben zo blij dat er een verklaring is mbt t zenuwstelsel dat ik me zo onveilig voel en angst ervaar. Dat ik t lichaam kan leren in een rustigere staat te komen, door de oefeningen te doen. Het geeft me kracht te begrijpen dat ik niet machteloos moet overleven. Ik ervaar liefde voor m’n hardwerkende lichaam. Ik ga mijzelf helen! Ik doe ook ademwerk online bij Robert Bridgeman waar ik ook veel baat bij heb. Wellicht komt dat in de cursus Jeugdtrauma ook nog aan bod.

Lieve groet

Yvon
10 / 10
“Super goede training. Ruimschoots waar voor je geld.”
Aanbevelen?
Ja
Mar uit Den Helder
11-08-2023
De uitleg is bijzonder duidelijk en prettig. Al vanaf les 1 merk je effect van de oefeningen.
10 / 10
“Deze cursus heeft gezorgd voor een doorbraak in mijn zoektocht naar heling van trauma.”
Aanbevelen?
Ja
Brenda uit Vlissingen
11-08-2023
Ik ben nog maar op de helft van de cursus, hoewel ik hem al eventjes geleden aangeschaft heb. Ik ga er langzaam doorheen en doe de oefeningen met regelmaat.

Tot mijn blijdschap merk ik verandering. Ik zit stukken beter in mijn vel. Merk nu hoe uitgeput mijn zenuwstelsel was en hoe de nieuwe inzichten en oefeningen rust creëren.
Mijn vertrouwen in heling is gegroeid!

Heel blij ben ik dan ook met deze cursus!
10 / 10
“Duidelijk, leerrijk, praktisch!”
Aanbevelen?
Ja
INGE uit Oudenaarde
11-08-2023
Ik ben nog volop bezig en heel dankbaar met de aanpak, opbouw van de lessen en de vele oefeningen! Top Jan!
10 / 10
“Eindelijk iets dat helpt”
Aanbevelen?
Ja
Jolanda uit Haarlem
11-08-2023
De training is heel duidelijk, overzichtelijk en praktisch. Iedere oefening doet me meer zakken in mijn lijf en ontspant me verder. Ik ben blij dat ik voor zo weinig geld zo veel op kan lossen.
10 / 10
“Leerzaam en confronterend”
Aanbevelen?
Ja
Patrick uit Katwijk
11-08-2023
Ik vind het echt zeer waardevol en leerzaam wat Jan allemaal behandeld en uitlegt.
Dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen!
10 / 10
“Duidelijk en het werkt”
Aanbevelen?
Ja
Didi uit Bergen op Zoom
11-08-2023
Ben al een tijd bezig. Het is duidelijk en rustig. Het werkt goed.
10 / 10
“Jan legt heel veel dingen prachtig en zo simpel mogelijk uit.”
Aanbevelen?
Ja
Robbert uit Krimpen aan den IJssel
11-08-2023
Ja Jan Heeft die speciale vibe.
Ik word blij en rustig als ik naar hem luister en kijk. Mooie duidelijke uitleg over ons zenuwstelsel. Fijne oefeningen waarvan ik er meestal maar een paar blijf herhalen.
Liefdevolle groet Robbert
9 / 10
“Mooie cursus met goede opzet en duidelijke uitleg”
Aanbevelen?
Ja
M uit Middelburg
11-08-2023
De kracht van zachtheid
10 / 10
“een super programma dat tegemoet komt aan mijn noden”
Aanbevelen?
Ja
Lucrèce Matthijs uit Brakel
11-08-2023
Het programma gaat traag en dat is goed. Ik voel me na les 20, ongeveer de helft, al beter in mijn vel, lichaam. Zelfvertrouwen steeg, mijn lichaam voelt meer als van mij. Supertof is dat Jan regelmatig zegt dat we dapper zijn, dat niemand schuld heeft. Alle kwaadheid is uit mijn lichaam en ik doe gestaag verder, wetend dat het goed komt, ik heb vertrouwen
10 / 10
“Terugkomen in je basis om vandaar uit te groeien”
Aanbevelen?
Ja
Louise uit Amsterdam
04-08-2023
Heldere uitleg, kleine oefeningen die je weer naar jezelf brengen om vandaar uit te helen en in je kracht te komen.
10 / 10
“Erg Leerzaam en intens.”
Aanbevelen?
Ja
Ingrid uit Houten
02-08-2023
Ik ben nog niets eens halverwege de training maar dit is ook de bedoeling begrijp ik. Ik merk dat de oefeningen tijd nodig hebben om in te dalen. De uitleg en begrip over wat je doet helpt wel heel erg om het serieus te nemen en er niet te simpel van de denken.
10 / 10
“Stapsgewijs en in zachtheid meegenomen worden in het proces en in mezelf”
Aanbevelen?
Ja
F uit A
01-08-2023
Erg prettig qua benadering , stem van Jan, zijn taalgebruik. Zijn ‘zijn’

Veel kennis en wijsheid.

Mooie combinatie en integratie van de in de laatste 30/40 jaar (het)ontdekte wijsheid en praktische zaken.

Oefeningen die raken
Uitleg die raakt
Gevoel wat er mag zijn, wat mag ontwaken en doorleefd worden
Herkenning

Opbouw modules met steeds herhaling begin en samenvatting eind is top
10 / 10
“Geweldig voor zo ver als ik ben nu”
Aanbevelen?
Ja
Cindy uit Heemstede
31-07-2023
Ik ben heel enthousiast over deze training. Heb ook al een aantal mensen enthousiast gemaakt. Ik ben nog niet ver vooral omdat dit ook geadviseerd word. Het maakt dat alles dat ik eigenlijk al 'weet', tot nu toe, simpel uitgelegd word en ik de technieken kan delen met anderen. Simpel en oprecht! Thanks for sharing this amazing work<3
Het is eigenlijk heel lastig om het onder woorden te brengen. De techniek is zo simpel dat ik het onder iedere 'helper' zijn neus zou willen brengen

<3
9 / 10
“ik zit pas aan les 11 maar heb toch al veel geleerd en begrepen.”
Aanbevelen?
Ja
Benten uit Thieulain
24-07-2023
Ik voel dat ik eindelijk op de juiste weg zit in het helen van mezelf, op weg naar normaal functioneren.
9 / 10
“Een extra welkome verdieping op mijn toch al uitgebreide kennis”
Aanbevelen?
Ja
- uit -
23-07-2023
Hoewel ik al best het nodige weet over traumatische stress en de invloed daarvan op het lichaam, geeft deze cursus de nodige verdieping, praktische aanpak en oefeningen.
Het heeft mij al de nodige heling opgeleverd, en ik ben nog niet eens halverwege het cursusmateriaal.
10 / 10
“Grondig, Grondend en diep helend”
Aanbevelen?
Ja
Saskia uit Breda
22-07-2023
Grondig, Grondend en diep helend.
7 / 10
“Uitdagend en confronterend”
Aanbevelen?
Ja
Jan uit Zutphen
22-07-2023
Ik doe elke dag oefeningen: centreren, basisademhaling, soms verbonden ademen, tikken, zachtjes knijpen.
Met sommige lessen kan ik niets en dan gaat door me heen: help, wat nu. Dat zijn de lessen waar je veel vertelt.

Vooral bij de basisademhaling voel ik regelmatig balans.
Zijn er ook oefeningen die helpen om door te slapen? Ik gebruik nu nog homeopathische slaapmiddelen, daar wil ik mee stoppen.
10 / 10
“Ben zeer blij dat ik deze training ben gaan volgen”
Aanbevelen?
Ja
Rosé uit Echt
21-07-2023
Ik vind het een hele fijne training. Alles wordt rustig en duidelijk uitgelegd door Jan. Zeer fijn vind ik de oefeningen. Ik leer veel en het doet me goed. Ik doe het wel rustig aan en ga niet te snel door alle lessen/oefeningen. Heb nog een aantal lessen te gaan, ben pas bij les 13. Dankjewel Jan Bommerez.
7 / 10
“Was goed begonnen.”
Aanbevelen?
Ja
Beatrijs uit Deinze
21-07-2023
Cursus waarschijnlijk heel goed.Doch was goed begonnen,tot les 4,Maar door nog met een andere cursus bezig te zijn,was mijn discipline afgezakt.Ook nog veel kleinkinderen gehad.Dus moet eigenlijk herbeginnen.Ik kan geen resultaat verwachten als ikzelf niet gediciplineerd genoeg was.Beetje teveel hooi op mn vork genomen.Gelukkig heb ik een jaar de tijd.Hopelijks geraak ik er.
Vele groetjes.Bea
10 / 10
“Dankbaar”
Aanbevelen?
Ja
Jess uit IJsselstein
21-07-2023
Dankbaar voor deze cursus, de heldere uitleg en fijne oefeningen. Het voelt ook heel persoonlijk alsof Jan Bommerez naast mij zit in de huiskamer.

Dat iemand de moeite heeft genomen om dit te maken is fantastisch. Ik voel mij gezien en gehoord als mens.

Jan, jij maakt deze wereld een stuk mooier. Keep up the good work.
8 / 10
“Trauma kan niet helen op het niveau van het denken”
Aanbevelen?
Ja
Bob uit Nederland
21-07-2023
De cursus helpt me beter in contact met mijzelf te komen. Weer te gaan voelen, zowel lichamelijk als emotioneel. Dat gaat met de cursus stapsgewijs en heel natuurlijk. Niet zweverig en in (tijd) te behappen stapjes.
10 / 10
“Zeer verhelderend”
Aanbevelen?
Ja
Roel uit Utrecht
21-07-2023
Ik vind deze onlinecursus zeer verhelderend. De oefeningen brengen het nodige naar boven en daar moet je mee om kunnen gaan. Jan geeft goede toelichting hierbij en reageert ook erg snel op vragen nav de cursus. Dit is erg helpend.
10 / 10
“Waardevolle informatie en oefeningen in 1 om te transformeren”
Aanbevelen?
Ja
Tommy uit Den Haag
21-07-2023
Wat een bijzondere mix aan eigen ervaring van Jan, enorm veel theoretische kennis en praktische oefeningen op het gebied van jeugdtrauma. Een aanrader voor een ieder die met jeugdtrauma kampt en wat mij betreft basiskennis voor verantwoord ouderschap.
10 / 10
“Top uitleg en oefeningen”
Aanbevelen?
Ja
Jelly uit Nijmegen
21-07-2023
Duidelijk ondersteunend en helend
5 / 10
“Ik ben gestart en na les twee gestopt.”
Aanbevelen?
Ja
Maria uit Ulvenhout
21-07-2023
Teveel al bekende informatie in begin, waardoor ik vroegtijdig ben gestopt
10 / 10
“Verheug me op iedere les”
Aanbevelen?
Ja
Thea uit Amsterdam
21-07-2023
Jan heeft een hele prettige, rustige stem waardoor ik me goed kan ontspannen. Fijn om het in mijn eigen tempo te kunnen doen. Na de vele therapieën die ik in mijn leven heb gedaan ervaar ik deze lessen als heel zinvol en helend.
10 / 10
“heel verhelderend en ervaringsgericht”
Aanbevelen?
Ja
Monique uit 8820 Torhout
21-07-2023
oprecht dankbaar voor deze cursus, het brengt eindelijk inzicht in de wortel van bepaalde fysieke problemen. De cursus ervaar ik als krachtig en ervaringsgericht opgebouwd, het zijn ook korte video's en de herhalingen ervaar ik als nuttig
9 / 10
“Heel interessant en praktisch toepasbaar”
Aanbevelen?
Ja
Merel uit Amersfoort
20-07-2023
De materie is complex, maar Jan kan het eenvoudig uitleggen. Erg interessant om de onderliggende structuren beter te begrijpen. Daarnaast geeft hij diverse praktische oefeningen die goed toepasbaar zijn en ik voel echt dat ze helpen.

Een online training vergt wel discipline, ik vind het niet makkelijk om daar structureel mee bezig te zijn, maar aan de andere kant benadrukt Jan dat het belangrijk is om niet te snel te gaan. Dat komt me bij deze training dus eigenlijk heel goed uit 🙂
9 / 10
“Heel verhelderend en eenvoudige oefeningen”
Aanbevelen?
Ja
Caroline uit Someren
19-07-2023
Ik ben nog niet zover met de cursus, maar ik ben erg enthousiast en blij dat ik Jan Bommerez zijn werk gevonden heb
9 / 10
“mooie, persoonlijke reis”
Aanbevelen?
Ja
Alexander Vries uit blaricum
19-07-2023
Een heldere en duidelijke uitleg van de methoden. Veel theorie maar nog meer oefeningen. Allemaal goed te begrijpen.

Een ieder dient de lessen op zijn/haar eigen tempo te volgen. Ik heb erg veel geleerd.
10 / 10
“Een volkomen aanrader!”
Aanbevelen?
Ja
Katia uit OVL
19-07-2023
Jeugdtrama verdient ruimschoots vijf sterren!

Absoluut inhoudelijk maar ook wat betreft de vorm, samen met de aanmoedigende en compassievolle wijze waarop de online training door Jan Bommerez gebracht wordt, is Jeugdtrauma minstens het maximum aantal sterren waard.

Ik voel me enorm dankbaar dat deze online training op mijn (traumata) pad gekomen is.
10 / 10
“Het voelt als Thuiskomen en Landen in mijn lichaam en haar taal leren verstaan.”
Aanbevelen?
Ja
Sandra uit Deventer
18-07-2023
Een bijzondere effectieve en affectieve aanpak.

Een gouden mix van kennis en oefening. Stap voor stap. Ik ben niet onbekend met trauma en kennis en kunde rondom trauma, maar deze methode is zo zacht en efffectief! Didactisch erg sterk, want als gebruiker wordt je als vanzelf in actie gezet. Het gaat niet om de cognitieve kennis alleen…het is de taal van het lichaam die geleerd wordt. En die mix is in vrijwel iedere afzonderlijke les aanwezig, waardoor je ‘aan den lijve ‘ ervaart! Het zet alles in beweging.. ik voel meer energie stromen en kan tegelijkertijd meer daadwerkelijke rust vinden. Er is meer vertrouwen, in mezelf en in het leven.

Een fysieke, emotionele, mentale en spirituele sprong!

Jan, duizendmaal dank dat je deze materie zo toegankelijk maakt voor iedereen. Wat een beweging veroorzaak jij hiermee in deze wereld!
7 / 10
“Prachtig”
Aanbevelen?
Ja
Marcel uit Gouda
18-07-2023
Een nieuwe ontdekking, er komen wel veel beelden van vroeger naar boven.
Dit zal er wel bij horen.
10 / 10
“Verademing”
Aanbevelen?
Ja
Sofie uit Nijlen
18-07-2023
De cursus geeft je inzichten in dingen waar je niet bij stil staat.Is zeer duidelijk uitgelegd en de achtergrondmuziek is zeer ontspannend!
Heb eindelijk het gevoel na 20 jaar dat er licht is aan het einde van de tunnel!
10 / 10
“Whaow, eindelijk vallen verschillende puzzelstukjes in elkaar”
Aanbevelen?
Ja
B. uit Antwerpen
18-07-2023
Al heel lang loop ik tegen dingen aan, zeg ik dat ik niet kan voelen, volg ik lichaamsgerichte opleidingen en merk ik de impact ervan bij anderen maar veel minder bij mezelf. Ik begrijp nu eindelijk hoe dat komt. I zeg al jaren dat ik in overlevingsmodus leef zonder te begrijpen waarom.

Dankzij de cursus ben ik mijn lichaamsbewustzijn aan het opbouwen en ben ik langzaam mijn container aan het vergroten zodat ik hier beter mee om kan gaan.
10 / 10
“Duidelijk te volgen en te begrijpen.”
Aanbevelen?
Ja
Trees uit 't Zand
18-07-2023
Je krijgt de tijd om oefeningen te integreren en uitleg is zeer duidelijk.
Ook heel fijn dat je aan het eind een overzicht ziet om te onthouden waar ook de volgende les mee begint.
Terugkijken van de lessen is super.
8 / 10
“Ik doe dagelijks de oefeningen.”
Aanbevelen?
Ja
Sonja uit Amsterdam
18-07-2023
Doordat ik twee keer een week op vakantie ben geweest, ben ik nog maar pas bij les 9. Ik herhaal veel. Vind de informatie heel interessant. Heb ook het boek van Dessel van de Kolk aangeschaft als naslagwerk.

Ik merk nog niet zo veel.
Blijf nog wel dezelfde "beperkingen " in mijn ondernemingen houden.
Maar ik houd goede moed.
Ik ga nu weer verder met de lessen.
9 / 10
“Duidelijk en inspirerend dat de oplossing in lichaamswerk zit niet in de mind!”
Aanbevelen?
Ja
Brigitte uit Helchteren
18-07-2023
Ik zit in les 10 en Slaap sinds enkele weken beter. Doe elke dag de lichaamsgerichte technieken die je me aanleerd en merk resultaat. Ik ben rustiger geworden.
9 / 10
“Zo belangrijk deze kennis.”
Aanbevelen?
Ja
Brigitte uit Helmond
18-07-2023
Ik ben me nog meer bewust geworden van de impact van jeugdtrauma op een ieders leven. Heldere en begrijpelijke uitleg met praktische oefeningen met grote impact. Dank!
9 / 10
“Informatief”
Aanbevelen?
Ja
Klaartje Roukema uit Vroomshoop
18-07-2023
Ik houd ervan om te leren hoe iets werkt. Jaren aan yoga gedaan. Ook lesgegeven maar nu pas snap ik waarom een aantal van die oefeningen zo goed zijn. Dankjewel Jan
10 / 10
“Een ware eye-opener!”
Aanbevelen?
Ja
AnnA uit Liempde
18-07-2023
Omdat zovelen van ons te maken hebben met welke vorm van trauma ook zouden dit soort technieken veel meer toegepast moeten worden in de reguliere therapie!
10 / 10
“Fijne manier om te leren omgaan met zware levens thema’s.”
Aanbevelen?
Ja
Ava uit Ibiza
18-07-2023
Deze cursus sluit erg aan op een behoefte van mij om mijn leven ten volle te kunnen leven. Ik ga erg langzaam, herhaal vaak, doe dagelijks een oefening. Voel mij sterker en heb gemerkt dat ik liefdevol kan begrenzen..

Ik ben heel dankbaar en waardeer erg de wijze waarop Jan deze cursus aanbiedt.
9 / 10
“Prettige begeleiding”
Aanbevelen?
Ja
Ellen Van Riel uit Lith
17-07-2023
Fijne korte filmpjes. Ik volg ze zonder de muziek.
Mooie opbouw met regelmatig herhaling. Op deze manier goed te onthouden.

Fijne afwisseling tussen de theorie en praktijk.
Ben inmiddels bij les 19. Kijk ook regelmatig terug.
10 / 10
“Ga zoals aanbevolen langzaam door de cursus”
Aanbevelen?
Ja
Jeanette uit Maastricht
17-07-2023
Doe de cursus langzaam en vind het fijn om te volgen en vorderingen te maken. Het is een aanrader!
10 / 10
“Geweldig”
Aanbevelen?
Ja
Tineke uit Nootdorp
17-07-2023
De cursus traumaheling wordt duidelijk uitgelegd door Jan Bommerez, zodat je begrijpt wat de oefeningen met je doen. Ik heb er baat bij. Een aanrader om deze cursus te volgen.
10 / 10
“Top praktisch en leerrijk”
Aanbevelen?
Ja
Geert uit Gent
17-07-2023
Ik ben nog bezig met het traject. Ik heb inzichten gekregen waardoor ik nu helemaal anders kijk naar mezelf. Het is bevrijdend om eindelijk te begrijpen waarom ik zo functioneer.
8 / 10
“Heel leerzaam!”
Aanbevelen?
Ja
Anita uit Groningen
17-07-2023
Ik ben heel blij met de aanschaf van de online training. Ik vind dat je het goed uitlegt en je verbindt alle theorieen en modellen mooi met elkaar. Ik ga het echt goed begrijpen.

Ik heb 1 feedback puntje. Ik merk dat ik enorm afgeleid raak door jouw eigen ontlading bij de oefeningen. Je hoest en hebt andere fysieke reacties. Enerzijds is dat boeiend om te zien wat er dus kan gebeuren. Anderszijds leidt het mij af en vind ik het onprettig om te zien en te horen.

Fijner zou het zijn als je de oefening zou voordoen, zonder er zelf zo in te gaan. (indien mogelijk).

Daarom een score van 4 sterren. Want inhoudelijk vind ik het zeker 5 sterren waard.

Dank je wel voor deze waardevolle training.
9 / 10
“Fantastisch!”
Aanbevelen?
Ja
Lieve uit Brugge
17-07-2023
IK ga zeer traag zoals Jan aangeeft.
Goede afwisseling theorie, praktijk.
Het respect waarmee Jan de cursus geeft is ontroerend.
Ook telkens de korte inhoud van het vorige.
Ik doe regelmatig de ademhalingsoefeningen, de oogoefeningen en het tappen.
Dat brengt me dichter bij mezelf.
Een betere therapeut had ik mij niet kunnen dromen.
Van harte dank aan Jan voor zijn respect, zijn duidelijkheid, zijn menselijkheid en warmte.
Lieve Van der Linden
10 / 10
“Geweldig! Prettige stem Duidelijk! De beste training die ik ooit heb gevolgd”
Aanbevelen?
Ja
Trudy uit Hoogland
17-07-2023
Elke dag kijk ik er naar uit weer een les te mogen volgen. Het brengt mij heel veel. Krijg meer inzicht in mezelf en mijn functioneren. Het is een training die precies bij mij past op alle fronten De rust,zachtheid en mededogen voelen erg fijn.Heb zelf een praktijk in energetische geneeskunde en al diverse mensen op deze training geattendeerd. Ook de oefeningen van Stanley Rosenberg geef ik door. Geweldig Jan dat je dit allemaal zo bij elkaar gezocht hebt! Dankjewel!
10 / 10
“Het gevoel begrepen te worden”
Aanbevelen?
Ja
Margot uit België
17-07-2023
Er wordt heel duidelijk uitgelegd hoe het zenuwstelsel werkt , veel losse puzzelstukjes worden samengevoegd.
9 / 10
“Aanrader vr mensen die zelf verantwoordelijkheid voor hun eigen traumaheling op zich durven nemen.”
Aanbevelen?
Ja
Renate Dierick uit Bilzen
17-07-2023
Ik ben zo blij op deze online cursus gestuit te zijn, via Jan's interview bij Univibes... gelijk zoveel herkenning en inzichten dat mijn interesse gelijk gewekt was! Dit zou het kunnen zijn voor mij! Ik voelde al langer dat het 'in mijn lijf' moest gebeuren allemaal... de heling bedoel ik he...
Dat het DAAR begint. In een therapie sessie bij een therapeute duurde het bij mij 3u om bij één traumatische herinnering uit mijn jeugd te komen en ECHT te doorvoelen. Kostprijs 100euro per uur... En ik dacht, hoe ga ik ooit mijn volledige heling kunnen betalen aan die ratio. Nu krijg ik middels deze online cursus tal van praktische oefeningen aangereikt, om steeds beter, meer en dieper te leren voelen en doorvoelen en helen... Ik heb nog een weg te gaan, maar wie niet hier op aarde ? 😉 Ik ben blij met de tools die ik hiermee kreeg om mezelf stapsgewijs te helpen.

Eén opmerking, ik zou het wel fijn vinden, om op geregelde momenten, via een zoom vergadering ofzo, de kans te krijgen in een Q en A vorm, vragen te stellen aan Jan en mogelijks ook ervaringen uit te wisselen met andere cursisten die de online training aan het doen zijn.

Heel erg bedankt Jan, voor deze prachtige kans! <3
10 / 10
“Geweldige cursus. Doen !”
Aanbevelen?
Ja
Josina uit Almere
17-07-2023
Als Hollandse kan ik zeggen, je krijgt ongelooflijk veel waar voor je geld. Video's met heldere uitleg, eindelijk snap ik hoe het zit. Duidelijke oefeningen, waarbij goed wordt uitgelegd waarvoor ze zijn, simpel uitvoerbaar. Alles is behapbare porties. Maar niet schrikken: het werkt......!
10 / 10
“Enorm helend”
Aanbevelen?
Ja
Simone uit Ursem
17-07-2023
Ik zou het iedereen aanbevelen. Het hakt er echt wel even in maar ik voel me zoveel helderder.
10 / 10
“Prachtige reis begeleiding”
Aanbevelen?
Ja
Bas uit Den Bosch
17-07-2023
Iedere dag doe ik de oefeningen en als ik zin heb weer een les. Prachtige opbouw die ik meesterlijk vind. Dankjewel Jan om langs deze weg mijzelf te mogen hervinden…
10 / 10
“Een cursus die ik elk mens zou gunnen!”
Aanbevelen?
Ja
Jozef uit Amersfoort
17-07-2023
Nadat ik de podcast van Jan Bommerez met Tim Douwsma op het platform Univibes viermaal had beluisterd kon ik niet anders dan deze cursus aanschaffen. Dit is voor mij nu al een levensveranderende cursus gebleken. De theorie wordt zeer helder en rustig uitgelegd. Door de theorie over Ik zou elk mens het gunnen om deze cursus te volgen. Ik ben zelf bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijf om met name kinderen en jongvolwassenen die vastlopen in het leven te helpen. Dit doe ik onder andere middels mijn eigen levenservaringen. De informatie en oefeningen uit deze cursus neem ik absoluut mee. Als Jan Bommerez mensen zoekt om deze cursus in een verkorte vorm te geven in NL, dan houd ik mij aanbevolen.
10 / 10
“Helend”
Aanbevelen?
Ja
Josje uit s Heerenberg
17-07-2023
Het werkt, eenvoudig en overal te doen. Instrument altijd bij de hand.
In mijn omgeving bekend gemaakt en meerderen zijn het programma ook gaan volgen.

Zelf het tijdstip kunnen bepalen heeft absoluut ook een meerwaarde.
10 / 10
“Goed”
Aanbevelen?
Ja
Lianne Luijks Luijks uit Bussum
17-07-2023
Heel goed programma.
10 / 10
“Helder en praktisch! Ik kon er op mijn tempo onmiddellijk mee aan de slag.”
Aanbevelen?
Ja
Lies uit Herent
06-06-2023
De training is een ideale combo van een breed gamma aan praktische oefeningen en de perfecte hoeveelheid theorie om te begrijpen hoe je zenuwstelsel werkt.
De modules zijn beknopt en duidelijk. Ik kon er onmiddellijk mee aan de slag op mijn tempo.

Ik heb al heel veel geprobeerd om mijn lichaam tot rust te brengen. Deze cursus is echt het ontbrekende puzzelstuk waar ik al jaren naar op zoek was.
10 / 10
“Wauw wat mooi !”
Aanbevelen?
Ja
Nieki uit Lelystad
05-06-2023
Wat een leerzaam filmpje was dat

dat alles met elkaar in verbinding staat

dat het invloed heeft op het ongeboren kind

was erg mooi en leerzaam
5 / 10
“Verwerking”
Aanbevelen?
Ja
Marianne Kruf uit Bergen op Zoom
04-06-2023
Veel vermoeiend na een sessie, maar ook meer ontspanning
10 / 10
“Trauma helen is je zenuwstelstel herstellen”
Aanbevelen?
Ja
Geert uit Drongen
02-06-2023
Super blij om deze handleiding in huis te hebben. Zo gemakkelijk. Dankjewel Jan. Schitterend. Zeer ondersteunend in mijn opleiding tot holistisch coach bij GEA.
10 / 10
“Een helende ontdekkingsreis”
Aanbevelen?
Ja
Marleen Ronse uit Mechelen
01-06-2023
Mooie balans tussen theorie en ervaringsgericht oefenen.
10 / 10
“Eigenlijk heeft iedereen wel een (jeugd) trauma”
Aanbevelen?
Ja
Praktijk Leonora uit Apeldoorn
29-05-2023
Dankbaar ben ik na ‘Leren Loslaten’ nu voor ‘Jeugdtrauma’. Als therapeut maak ik gebruik van de mooie voorbeelden en loslaat oefeningen die Jan Bommerez geeft in beide trainingen. Het is fijn om naar zijn rustige stem te luisteren en dat je je eigen tempo kunt bepalen. Ik ben er heel blij mee!
10 / 10
“Ontzettend volledig”
Aanbevelen?
Ja
Andrea uit A
29-05-2023
Als systemisch therapeut in opleiding leer ik nog steeds ontzettend veel van de lessen van Jan.
Ik heb de cursus nog niet afgerond maar ben absoluut zeer tevreden en complimenteer Jan met zijn prettige, eenvoudige en complete wijze van uitleggen.

Een cursus die we op het middelbaar onderwijs zouden moeten geven.
10 / 10
“Dankbaar dat je dit naar buiten hebt gebracht!”
Aanbevelen?
Ja
Wies uit Susteren
29-05-2023
Ik ben zoooo blij met deze cursus eindelijk iemand die begrijpt waar het echt om draait ,duidelijk helder en goede oefeningen die heel goed te doen zijn!!maar vergis je niet in de eenvoud !!
9 / 10
“De puzzelstukjes vallen eindelijk op hun plaats.”
Aanbevelen?
Ja
Inge uit Dalfsen
29-05-2023
Wat een herkenning! Ik heb jarenlang gezocht, vele cursussen gedaan en trajecten doorlopen, maar kon het steeds maar niet echt vinden. Ik bleef maar het gevoel houden aan de zijlijn te staan: Wat is er mis met mij? In deze cursus vind ik (eindelijk!) het begrip en de herkenbaarheid. Dat wat door Jan aan uitleg wordt gegeven, resoneert zo. Zo zit het dus bij mij. Het klopt! Het feit dat Jan ervaringsdeskundige is en zijn persoonlijke ervaringen deelt, helpt. Door de progressie die hij zelf heeft gemaakt, geeft hij mij de hoop dat er ook voor mij verandering mogelijk is. De oefeningen zijn praktisch en eenvoudig uit te voeren. De theorie helpt het hoe en waarom te snappen. Ik merk dat het herhalen belangrijk is, zodat de dingen ook echt kunnen beklijven en integreren.

Langzaam, langzaam...is wat ik me steeds voorhoud.

Hoe overweldigend soms ook, ik word blij van deze cursus van Jan!
9 / 10
“Heel praktisch”
Aanbevelen?
Ja
Diane uit Lansingerland
28-05-2023
Heel veel waardevolle informatie die met elkaar verbonden wordt in een compacte training. Korte video´s en veel oefeningen waardoor je er ook echt iets aan hebt. Ik kan het iedereen aanraden.
9 / 10
“Niet hartcoherent worden, overal tegenop botsen,…eindelijk vind ik antwoorden.”
Aanbevelen?
Ja
Marianne uit Lubbeek
27-05-2023
Deze cursus maakt zoveel duidelijk. Ik heb net naar les 16 geluisterd en ik kijk uit naar de rest. Ik heb nog een hele weg te gaan maar ik krijg zoveel inzichten. Het motiveert om te blijven oefenen. Dankjewel Jan!
7 / 10
“Inzichtgevend”
Aanbevelen?
Ja
Ariël van Dijk uit Amsterdam
27-05-2023
Nog bezig

Heel leerzaam !!
Voor mij moeilijk al die benamingen en methodes te plaatsen en te onthouden !

Voor mij is het totaal nog niet echt overzichtelijk !!( les 22)
10 / 10
“Adembenemend boeiend”
Aanbevelen?
Ja
Ria uit Debever
27-05-2023
De gratis lessen en podcasts beluisteren tijdens mijn bijna dagelijks half uurtje treinreis naar m'n werk was echt tof. Voor ik het wist stond ik in Oostende en de zee zag er mooier uit omdat ik me anders voelde. Dankbaar genoot ik stiekem ook meer van de zeelucht! Jan heeft mijn vertrouwen gewonnen en mijn leergierigheid geprikkeld ! Ik heb de volledige cursus besteld! Ik ben echt blij met mijn beslissing!
10 / 10
“Geeft Rust :)”
Aanbevelen?
Ja
Mieke uit Baexem
27-05-2023
Meer rust in mijn systeem.
Meer ruimte om mezelf te ervaren.
9 / 10
“praktisch en voelbaar.”
Aanbevelen?
Ja
Sascha Bouwknegt uit GRONINGEN
25-05-2023
Ik was al fan - door 'leren loslaten' heb ik al een klein beetje beter kunnen voelen, rustiger geworden en beter inzicht in mijzelf gekregen. De mail 'hoera, de cursus jeugdtrauma is af' was dan ook dubbel maar blij dat ik begonnen ben hiermee. Het past voor mij - en mijn problemen waar ik langzamerhand op gestuit ben. Ik ben blij met de herhalingen - de uitleg. De oefeningen zijn relatief makkelijk. En je merkt beetje bij beetje - (was alles maar lineair;) met ongelijke tred verbetering en kalmer kunnen worden, kunnen voelen en je lijf voelen.
Wat ik mis of graag zou willen is een Q & A -deel . Bijvoorbeeld is het 'normaal' dat ik geregeld duizelig ben na de Salamander oefeningen. Of wat doe ik niet goed als ik die hara maar niet voel. Etcetera.
10 / 10
“Intens en toch komt er een kalmte over je heen.”
Aanbevelen?
Ja
Anne Cortens uit Borgerhout Antwerpen Belgie
24-05-2023
Het voelt als sport. Intense ervaring die rust vraagt. Heeft op mij heel groot effect en geeft wel een enorme moeheid en diepe rust. Ik moet nu even heel rustig aan doen en oefeningen integreren. Het zal nog veel tijd vragen. Ik kijk ernaar uit. Danku.

Ah ja, de eerste maand heb ik heeel veel geweend.
10 / 10
“Meer rust in mijn hoofd en meer van ontspanning in mijn lijf”
Aanbevelen?
Ja
Marion uit Den Haag
24-05-2023
Ik ben pas op een kwart van de lessen aangekomen, ik ga langzaam, maar ik voel al meer rust door de oefeningen en ook door het begrip van hoe het zenuwstelsel werkt. Ik begrijp nu waar ik mijn leven lang last van heb en ik begrijp wat ik eraan kan doen.

En het werkt!
Dankjewel Jan voor de heldere uitleg, je aanmoediging, voor deze zeer bijzondere cursus.
10 / 10
“Verhelderend en alles omvattend”
Aanbevelen?
Ja
Anne uit Overijssel
23-05-2023
Mijn ervaringen en fysieke belevingen zijn in een bredere context komen te staan. Een waarin mijn trauma-verleden een heldere plek heeft gekregen. En een waarin ik met meer begrip en met oefeningen die effect hebben op mijn zenuwstelsel, bindweefsel, en verdere fysieke gestel, écht kan werken werken aan mijn Herstel. Met hoofdletter H.
9 / 10
“heel goed”
Aanbevelen?
Ja
Elizabeth van der Helm uit Amsterdam
23-05-2023
Ik heb heel veel profijt van de boxademhaling. Ik wordt er heel rustig van en als ik hem s’avonds doe werkt hij ontspannend en slaap ik beter.
Ook gaat het dieper voelen beter.
De hele uitleg hoe het zenuwstelsel werkt vind ik mega interessant .
Ik doe rustig aan zoals je al aangeeft

om mijn containertje op te bouwen.
Kortom de cursus is inspirerend.
Mijn hartelijke dank.
Elizabeth
10 / 10
“Verdieping door meer oefeningen en heel precise uitleg van theorie met visuele ondersteuning.”
Aanbevelen?
Ja
Ingeborg uit Den Haag
19-05-2023
Inmiddels aangekomen bij les 14. Fijn om te merken dat ik al op het goede spoor zat en nu mijn oefeningen kan uitbreiden. Fijne, heldere uitleg van de theorie met visuele ondersteuning zonder onnodige franje.
Ik heb er vertrouwen in dat ik hiermee verder kan komen met het helen van mijn zenuwstelsel.
10 / 10
“Nu ik de kans krijg om deze nog langer te bekijken , top”
Aanbevelen?
Ja
Reinhilde uit Zonhoven
19-05-2023
Maar eerdere ervaring met cursus loslaten is positief. Afwisseling in theorie en praktijk. Korte opnames werkt voor mij interessanter dan opnames van een uur of langer. Aangename stem en to THE point.

Vraagje: hoe lang blijft de cursus voor mij beschikbaar?

Kan ik nadien nog terug kijken ?

Mvg, Reinhilde
10 / 10
“Heel zorgvuldig opgebouwde training”
Aanbevelen?
Ja
Selva uit W
18-05-2023
Jan geeft veel concrete en zinvolle oefeningen en legt het 'waarom' achter de oefeningen heel helder uit om te motiveren de oefeningen ook te doen. Want de sleutel tot heling is uiteindelijk wel dat je de oefeningen ook met grote regelmaat doet.

Ik vind het heel prettig naar hem te luisteren. Hij is bondig en toch heel volledig. De training is ontzettend zorgvuldig opgezet. Dank Jan!
10 / 10
“Diepgaand”
Aanbevelen?
Ja
Tania uit Sint-Niklaas
18-05-2023
Er zijn nog vele lessen die openstaan en het maakt me nieuwsgierig naar meer. Toch heb ik besloten het rustig aan te doen en te ervaren waar de lessen voor staan. De oefeningen zijn eenvoudig doeltreffend en zeker toe te passen in een druk dagelijks leven.
10 / 10
“waardevolle verhelderende ervaring”
Aanbevelen?
Ja
Cathrienke uit Otterlo
18-05-2023
De rustige wijze waarop Jan Bommerez het ontstaan van (jeugd) trauma's uitlegt is verhelderend. Fantastische dat hij je leert hoe je er veel zelf aan kan doen om je leven 'gemakkelijker' en waardevoller te maken.
10 / 10
“Bewonderingswaardig”
Aanbevelen?
Ja
Annemarie uit Goes
17-05-2023
In een aantal weken tijd heb ik nu al bereikt wat 12 jaar lang ggz met intensieve behandeltrajecten niet kon bereiken. Namelijk, ik kan energieën en bewegingen van emoties in mijn lichaam voelen en daardoor nu dus mijn emoties stapje voor stapje verwerken. Ik heb dit nooit gekund waardoor geen enkele therapie ook maar iets voor mij deed. Wat nu dus betekend dat mijn lichaam momenteel al heel veel aan het loslaten is. Dat is best een pittig proces, maar tegelijk zo enorm bevrijdend.

Ik wist niet dat het kon om op deze wijze emoties te leren voelen en ervaren. Nog altijd ren ik weleens weg bij mezelf en verlies ik mijn gronding, ik moet dan weer echt de oefeningen opnieuw doen om terug mijn lichaam zich veilig te laten voelen, en soms duurt dat best nog wel even. Maar het is al zoveel beter en ik zie langzaam elke week eigenlijk wel een kleine verschuiving. Ik heb mij nergens ooit veilig gevoeld, nergens... en het begint nu langzaam te komen. Voor het allereerst in mijn leven! Wauw ...

Daarnaast ben ik heel ernstig ziek. Ik heb een zeldzame bindweefsel aandoening. Jan legt in zijn cursus heel duidelijk uit hoe de hersenen met de spieren en weefsels in verbinding staan. Mijn ziekte komt vanuit het Fascia, de weefsels zijn bij mij veel te slap met alle gevolgen van dien. Verderop in de cursus komen daar ook nog oefeningen voor, maar zover ben ik nog niet. Ik ben al heel blij met wat ik nu heb bereikt. Werkelijk waar heb ik nooit gedacht dat dit kon!

Deze kennis moet de wereld rond, hoe je door oefeningen de zenuwen kan trainen om deze weer met het lichaam te laten communiceren.

Fantastisch! Zo helen we niet alleen elk trauma, zo helen we de wereld <3
10 / 10
“Enorm waardevolle en praktische informatie”
Aanbevelen?
Ja
Rienk uit Essen
17-05-2023
Ik heb de informatie als zeer verhelderend en waardevol ervaren. Ook zijn de praktische oefeningen heel goed te doen en zeer effectief
10 / 10
“Unieke cursus”
Aanbevelen?
Ja
W uit Katwijk
17-05-2023
De cursus geef veel inzicht in het ontstaan van vroegtijdig trauma. Hoe het werkt in je brein en wat je daar nu nog mee kunt. Ik ben nog niet ver genoeg in de cursus om het totaal te kunnen beoordelen maar tot nu toe ben ik zeer tevreden. De oefeningen zijn eenvoudig en met name de "vierkante" ademhalingsoefening heeft mij al veel gebracht.
10 / 10
“Fantastisch!”
Aanbevelen?
Ja
Pauline uit Middelburg
16-05-2023
Zeer compleet, overzichtelijk, praktisch, alles valt op zn plek.
10 / 10
“Zeer waardevol”
Aanbevelen?
Ja
Bernadette uit Leiden
16-05-2023
Dit traject van Jeugdtrauma heb ik ervaren als een waardevolle bijdrage voor het werk dat ik zelf doe. Praktische oefeningen samen met duidelijke uitleg! Iets wat ik meeneem in mijn praktijk werk.
10 / 10
“Oplossing in eigen handen”
Aanbevelen?
Ja
Liesbeth uit Marvão, Portugal
16-05-2023
Jeugdtrauma is subtiel opgebouwd. De korte lessen laten me iedere keer een stapje verder gaan zonder weerstand op te roepen. Het allermooiste is dat de oplossing in mijn eigen handen ligt. Het enige dat nodig is, is een moedig hart en tijd voor je zelf. De beloning is ultieme innerlijke vrijheid. Geen weerstand meer. En dat werkt door tot in iedere cel van mijn lichaam van iedereen om me heen en van mijn omgeving.
10 / 10
“Een geweldige therapie”
Aanbevelen?
Ja
Elly uit GRAVE
16-05-2023
Zoals Jan ook adviseert ben ik rustig aan begonnen met de oefeningen en ben de oefeningen veel aan het herhalen. Ik heb de cursus dus nog lang niet helemaal doorlopen, maar er verandert al erg veel in mijn lichaam en geest en vind de cursus dus nu al heel erg waardevol. Ben ook erg blij met de achtergrond informatie. Dit vind ik een verrijking voor de oefeningen. Ik ga op mijn gemak verder met de oefeningen, mijn lichaam geeft wel aan wanneer het tijd is voor de volgende stap. Voor eenieder met chronische klachten kan ik deze cursus van harte aanbevelen.
10 / 10
“diep thuiskomen in mezelf”
Aanbevelen?
Ja
Marie-Thérèse uit Holsbeek
16-05-2023
Ik heb al van alles geprobeerd, ben al jaren bezig met persoonlijke groei en heb ook al honderden uren gespendeerd biij psychologen, therapeuten en coaches. Ook deed ik al aan lichaamswerk, maar blijkbaar niet diep genoeg....alhoewel ik weet dat dit pad mij echt naar de binnen bracht.
Ik heb enorm veel kennis over verschillende systemen en past veel toe. Waar andere mensen sprongen maken blijft het resultaat bij mij uit.
Praattherapie alleen werkt niet...de missing link in veel begeleidingen is het contact met het lichaam. Ik ben fan!

Met "leren loslaten" en " jeugdtrauma" ervaar ik het belang van het contact met mijn lichaam nog meer...er zit zoveel pijn in opgeslagen...dat nu , meer dan ooit het licht mag zien en ruimte maken voor flow in mijn leven.

Als coach transformeer ik op die manier meer naar mijn ware zelf en geef ik deze mooie informatie door aan anderen.

Samen maken we de wereld beter. Dank je we Jan Bommerez.
8 / 10
“Praktische oefeningen, zeer waardevol.”
Aanbevelen?
Ja
Nelleke uit Scherpenzeel
16-05-2023
Ik ervaar de cursus als erg prettig, de achtergrond informatie geeft verdieping en duidelijkheid. De oefeningen werken erg goed, zijn helder en duidelijk uitgelegd. Het geeft verdieping en een groot aha gevoel
10 / 10
“Lifechanging!”
Aanbevelen?
Ja
Eveline uit Heerlen
16-05-2023
De combinatie van de theorie en praktische oefeningen maakt het enorm waardevol. Ik ben pas bij les 22 en heb al zoveel mogen loslaten. Ik ben rustiger en reageer kalmer op situaties waarvan ik vroeger in fight/flight modus zou zijn geschoten. Dankbaar voor deze mooie cursus. Écht lifechanging!
9 / 10
“Geeft veel inzicht en handvatten”
Aanbevelen?
Ja
Monique uit Diemen
16-05-2023
Ik ben mij rustig door het programma heen aan het werken- zoals aanbevolen. Ervaringen tot nu toe zijn goed. Veel inzichten die ik eerder ben tegen gekomen - echt een goede samenvatting van de kennis en inzichten die er momenteel zijn.
10 / 10
“Dit programma verandert mijn leven….”
Aanbevelen?
Ja
Wendy uit Edam
16-05-2023
Dit werkt…
Dit klopt…
Dit verklaart alles…Zoveel herkenning en erkenning en zoveel resultaat met zo’n kleine inspanning.
Ik kan weer wat dieper ademen en heb minder vaak pijn in mijn buik.
Mijn zenuwstelsel gaat herstellen…
Ik heb veel herhaling nodig, ondanks de heldere uitleg, en soms snapt mijn lichaam het beter dan ik! 😉
Ik oefen elke dag…
Ik voel me dankbaar dat dit programma op mijn pad is gekomen.
Dankjewel, Jan dat jij dit zo zorgvuldig en met zoveel liefde hebt gemaakt en deelt met de wereld.

Ik voel me nu al een ander mens! Er is voor mij een nieuw, ander leven begonnen.

Ik ben even vooruit gelopen naar de oefening voor de kaak, dit is toveren!!

Liefs, Wendy
8 / 10
“Heel goed tot zover en nog niet volledig afgerond”
Aanbevelen?
Ja
Margriet Knospe uit Den Haag
16-05-2023
Nog niet niet afgerond maar tot nu toe...heel goed.
10 / 10
“Super, waardevol, top !!”
Aanbevelen?
Ja
Anita uit Deurne
16-05-2023
Al de kennis, inzichten en oefeningen die we nodig hebben, in deze online-training !!
10 / 10
“leerzame ontdekking én ervaring”
Aanbevelen?
Ja
Eva lemay uit Nazareth - B
16-05-2023
super leerrijk om de mix van emotie/beleving en fysiologie/fysionomie/anatomie op die manier aangeboden te krijgen. Krachtig gebracht, met de nodige samenvatting en herhaling! Heel sterk. Dankjewel!
10 / 10
“Zeer verhelderend, mijn diepe dank”
Aanbevelen?
Ja
Margo uit Breda
16-05-2023
Na al het zoeken naar heling vond ik hier de antwoorden waar ik naar op zoek was. Er wordt zoveel wijsheid en inzicht aangeboden, ik vind het groots, je voelt dat Jan weet waar hij het over heeft.
10 / 10
“Uniek, doorleeft en puur; het is geen cursus maar life changing . Een cadeau voor de wereld ❤️”
Aanbevelen?
Ja
Ingeborg uit Heesch
16-05-2023
In de zoektocht van m’n 60 levensjaren heb ik eindelijk gevonden wat helend en transformerend werkt. Ik heb eigenlijk niets met online programma’s maar dit is anders. Bij deze cursus werk je in en met het energieveld. Je voelt de verbondenheid en daarmee de veilige basis om echt aan de slag te gaan en te durven toelaten wat er gevoeld mag worden. Het is meer dan een cursus … het is een geschenk voor jezelf en aan de wereld om te Helen.

Het is aan jou en mij om tijd te maken en naar binnen te gaan.
Alles wat in mij geheeld mag worden is mijn bijdrage aan een mooiere wereld voor onze kinderen.

Ik dank Jan vanuit m’n hart dat hij zoveel innerlijk werk heeft verricht waardoor deze doorleefde cursus tot stand in gekomen.
Het voelt voor mij als Liefde in actie.
Dank
10 / 10
“Verhelderende cursus”
Aanbevelen?
Ja
Peter Simoens uit Aalst
16-05-2023
Veel vertrouwen in Jan Bommerez.
8 / 10
“Het is helend en levensveranderend.”
Aanbevelen?
Ja
Rob uit Nuenen
16-05-2023
De uitleg en de oefeningen in de filmpjes geven mij inzicht en de mogelijkheid om zelfstandig en in mijn eigen tempo naar mijn trauma's te kijken en deze op te lossen en of te transformeren.
10 / 10
“Alles verenigd in één man, theorie en praktijk volgens de laatste inzichten en zeer toegankelijk.”
Aanbevelen?
Ja
Eveline uit Rotterdam
15-05-2023
Het voelt zeer authentiek, en de informatie die wordt geboden zit goed in elkaar. De herhalingen, de uitleg, het zelf mee oefenen maken het zeer toegankelijk en zorgen voor een gevoel van niet alleen zijn, en echt worden meegenomen. Jan komt over als zeer betrokken en bevlogen, dit is geen kunstje maar echt doorleefd. Bovendien gebruikt hij alle beschikbare kennis op dit gebied, en legt dit ook nog eens heel begrijpelijk uit voor iedereen die hierin is geïnteresseerd.
De geruststellende toon, de rust, het herhalen van de oefeningen en de stof en de vaderlijke wijsheid zijn een balsem voor de ziel.

Daarnaast zijn de beelden en de geluiden buitengewoon mooi en passend gekozen. Chapeau en ik ben er heel blij mee!
10 / 10
“Heel zinvol”
Aanbevelen?
Ja
Sam uit Amsterdam
15-05-2023
De cursus biedt praktische en toegepaste oefeningen + theoretisch inzicht dat daadwerkelijk en op grote schaal haar vruchten afwerpt op het dagelijks leven. Dat is wat je wil toch? Ik wel in ieder geval.
9 / 10
“De cursus helpt mij via mijn lijf tot een beter contact te komen met mijzelf.”
Aanbevelen?
Ja
Lya uit Nieuwegein
15-05-2023
Jan Bommerez heeft een mooie online cursus gemaakt voor het helen van jeugdtrauma. Hij legt uit hoe ons neurale systeem werkt en hoe het onderdruk is komen te staan door jeugdtrauma. Hij doet dit in duidelijke en begrijpelijke taal. Goede uitleg en duidelijke plaatjes. Maar, denk ik, het belangrijkste deel van de cursus zijn de oefeningen. Eenvoudige oefeningen, met diepgaand effect. Je kunt er echt weken, maanden mee vooruit.
Naast dat de cursus zeer zinvol is voor mij persoonlijk, ben ik ook zeer benieuwd wat er gebeurt als je de cursus van Jan combineert met mijn behandelingen als massagetherapeut.
10 / 10
“Waardevolle cursus”
Aanbevelen?
Ja
Anoniem uit Nederland
15-05-2023
Zeer waardevolle online training die een andere insteek heeft dan alle therapieën die ik reeds heb gedaan. Goed te volgen en je merkt de veranderingen die de oefeningen teweeg brengen. Dit maakt het best confronterend en pittig maar juist daarom ook werkend. Ik volg hem zoals geadviseerd in een kaag tempo met veel herhaling.
10 / 10
“Een duidelijke, verhelderende en bevrijdende uitleg en ervaring.”
Aanbevelen?
Ja
Yola Elst uit Essen
15-05-2023
De tot op heden gevolgde lessen uit de jeugdtrauma-reeks bieden me rust en veiligheid en het vertrouwen dat ik mijn leven kan helen. Het maakt ook dat ik milder en vergevingsgezinder ben t.o.v. mezelf. Toleranter ook en daardoor ook naar anderen, zonder dat iemand mijn grens overschrijdt. De strengheid is minder aanwezig, er komt meer begrip.
Ik versta nu ook beter dat het een en-en verhaal is : zowel cognitief, mentaal, emotioneel, lichamelijk en spiritueel. Ik word er gewoon blijer van !
10 / 10
“Fantastisch”
Aanbevelen?
Ja
Jacqueline uit Huizen
14-05-2023
Na de cursus loslaten te hebben gevolgd was ik blij verrast toen dhr Bommerez een nieuwe cursus over trauma had gemaakt. Wederom zo'n fijne leerzame cursus. Wat weet hij er veel vanaf en wat wordt het goed uitgelegd in begrijpelijke taal. Hij neemt je aan de hand mee in de lessen. Op een rustige duidelijke manier wordt uitgelegd wat en belangrijker nog waarom je de oefeningen doet. Het verraste me hoeveel onbewuste blokkades ik tegenkwam. Gecontroleerd worden ze losgelaten. Dit is life changing en ben zo dankbaar dat je persoonlijk les kunt krijgen van zo'n vakman als Bommerez.
10 / 10
“Korte oefeningen gecombineerd met de theorie, helder uitgelegd, bemoedigend”
Aanbevelen?
Ja
Erna Driesmans uit Heremence Zwitserland
14-05-2023
Stap voor stap leer ik opnieuw voelen wat er in mijn lijf bevroren vastzit. De energie voelen bewegen geeft zo'n fijn gevoel. Soms ga ik te snel en komt er teveel naar boven en moet ik afremmen.
Ook hier toestaan mijn eigen tempo te mogen ontdekken, is belangrijk. Na jarenlang therapie, zowel individueel als in groep, kan ik nu pas voelen hoeveel freeze uit angst en onveiligheid er in me zit. Korte filmpjes, eenvoudige oefeningen, theorie over zenuwstelsel helder uitgelegd geven me opnieuw hoop. Dat ik niet alleen ben, steunt me in mijn gevoel van diepe eenzaamheid en geven me moed om in deze sfeer van veiligheid stap voor stap verder te gaan. Ontzettend blij en dankbaar voor deze online cursus.
9 / 10
“Praktisch en goed”
Aanbevelen?
Ja
Danielle uit Leusden
14-05-2023
eindelijk een diepere kijk op en duidelijke uitleg over de werking van trauma op het systeem en uitwerking in het dagelijks leven. Jan kan goed uitleggen en zijn serieuze aandacht voor de lessen helpt mij er ook de tijd voor te nemen en te blijven oefenen, De afwisseling van theorie en praktijk is fijn. De training geeft mij hoop op een verbetering die ik onvoldoende ervaar. Jan praat en doceert vanuit eigen ervaring dat geeft mij vertrouwen
10 / 10
“goed informatief met praktische oefeningen; eenvoudig en toepasselijk”
Aanbevelen?
Ja
Edith uit Horst aan de Maas
14-05-2023
Ook al is het online, het lijkt net alsof Jan mij persoonlijk begeleidt.
Zijn uitleg is informatief en goed te volgen, met samenvattingen en fijne oefeningen om mee te doen.
Ik ervaar elke keer meer verbinding met mezelf; rust daalt in mijn lijf terwijl ik al dacht best goed geaard te zijn. Ook worden me spanningen merkbaar die ik onbewust draag.
Deze groei in gewaarwording en meer bewustzijn in mijn lichamelijke reacties wens ik iedereen toe.

Dankjewel Jan voor het delen van al jou kennis en inzichten!
10 / 10
“Duidelijk en zeer leerzaam”
Aanbevelen?
Ja
Joan uit ROERMOND
13-05-2023
Het is mooi en duidelijk hoe Jan trauma uitlegt en je leert om het te transformeren.
9 / 10
“Ik ben gestopt met zoeken naar het begrijpen van mezelf door de cursus, die biedt mij de handleiding”
Aanbevelen?
Ja
Lieve uit Steenokkerzeel
13-05-2023
Het biedt mij houvast en eindelijk heb ik gevonden wat ik zocht. Waar ik ben, hoe het met mij gaat; Maar het gaat traag, ik vorder moeizaam met het bekijken van de video, ik kreeg ook wat last van pijn aan mijn ogen. Daarnaast heb ik in dezelfde periode ook een fytotherapeutisch product ontdekt .. dat ver reikt .. tot in de ziel/hart
ik ben dankbaar dat je dit hebt gemaakt, waarachtig, kort en duidelijk met de bedoeling mensen te helpen-
10 / 10
“Overweldigend”
Aanbevelen?
Ja
Thijs uit Sevenum
13-05-2023
Moeilijk onder woorden te brengen , maar er worden dingen helder , en je voelt dat het wat teweeg brengt . Ik vindt super!
9 / 10
“Na 60 jaar zoeken eindelijk contact met mijn trauma’s”
Aanbevelen?
Ja
Piet uit Ede
13-05-2023
Uitgebreide mail volgt
10 / 10
“Het helpt mij zo goed om vooruit te komen”
Aanbevelen?
Ja
Inge uit Vlissingen
13-05-2023
Heel bijzondere cursus, ik voel mij beetje bij beetje mezelf weer worden en sterker worden. Jan bedankt
10 / 10
“Een rakende compassie- en liefevolle ervaringsreis via bewustwording (inzicht en lichaamservaring)!”
Aanbevelen?
Ja
Helma uit Bergen op Zoom
13-05-2023
Herkenning, erkenning ... tot tranen geroerd ... wat je allemaal (mogelijk) al wist wordt op een compassie- en liefdevolle manier zichtbaar en invoelbaar gemaakt. De kracht van herhaling heeft mij eindelijk echte compassie en liefde kunnen doen ervaren. En dat dit inderdaad nodig is om te begrijpen (in hoofd en lichaam) waarom mijn best blijven doen geen effect heeft ... en dat juist met weinig, klein, kort, zacht (de liefdevollere termen) ... er geen overload in mijn autonome zenuwstelsel ontstaat. Daar ligt de weg naar mijn heling ... wat bevroren patronen zijn langzaam laten ontdooien. De innerlijke natuurlijke wijsheid terug in verbinding brengen met mijn hart.

Jan, dank je welk voor het delen van jouw wijsheden vanuit jouw persoonlijke zoektocht. Jouw en mijn eigen wijsheid draag ik graag met compassie en liefde uit als mens in mijn eigen omgeving en als therapeut.
10 / 10
“Transformerend!!”
Aanbevelen?
Ja
Derk uit Drachten
12-05-2023
Al diverse online trainingen gevolgd rond het thema persoonlijke ontwikkeling maar deze steekt er met kop en schouders boven uit. Jan weet in begrijpelijke taal uit te leggen wat er in ons zenuwstelsel gebeurd bij bepaalde ervaringen of gevoelens. In combinatie met praktische oefeningen die hijzelf begeleid is dit een kloppend geheel. Dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen. Keep up the awesome work Jan!
10 / 10
“Neem.de tijd....doe de oefeningen...het werkt echt !!!!”
Aanbevelen?
Ja
Danielle uit Steenwijk
12-05-2023
Na " leren loslaten " is dit de perfecte aanvulling om echt " in mijn lijf te komen !!! Het werkt echt !!! Zoals Jan zegt....herhalen herhalen en niet te snel !!! En dát doe ik ook...tikken ...ogen en blokademhaling.Ik kan het overal doen en ik voel me waarachtig " IN MIJN LIJF KOMEN" ....Mijn container wordt ruimer ( zo'n leuk woord) Dat doet me zó goed, omdat ik niet meer zo gericht ben op de ander en mezelf voorbij loop.Nee zeggen !!! Bv.zonder schuld gevoel 😉 ik ga rustig door...kom mijn pijnpunten tegen ,die ik zó kan loslaten met alles wat erbij hoort,emoties ,krampen,gapen en heel veel huilen...maar ik krijg ruimte !!!! ...door de volledige uitleg van Jan ,voor mij zó een meerwaarde weet ik hoe alles samenwerkt.Sluitzin .....dankbaar dat het op mijn pad kwam en dankbaar voor ál de inzet van Jan !!!!
8 / 10
“Een mooi programma vol informatie en oefeningen waar je echt iets aan hebt.”
Aanbevelen?
Ja
Sylvia uit Apeldoorn
12-05-2023
Met dit uitgebreide pakket heb je een enorme gereedschapskist in handen.
In ruim 40 korte lessen met daarin telkens een korte terugblik kun je in alle rust werken aan het omgaan met trauma, het sterken van jezelf en het helen van jezelf.
De informatie is best veel, maar zeker nodig.
En het is ook absoluut niet de bedoeling om de lessen vlot achter elkaar door te werken. Dit programma vraagt tijd, en eigenlijk best veel tijd als je het goed wilt doen.

Omdat ik zelf erg graag een naslagwerk heb, heb ik voor mezelf van elke les aantekeningen gemaakt, zodat ik op mijn gemak alles kan teruglezen, doorbladeren, de samenhang kan zien enz. Best een klus.
Een werkboek met de oefeningen incl. korte toelichting zou ik dan ook een mooie aanvulling op dit programma vinden. Je hoeft dan niet direct de betreffende les opnieuw te bekijken.

Ik vind het een zeer waardevol programma, het heeft weer voor nieuwe inzichten gezorgd en ik heb er een schat aan mooie, werkzame oefeningen mee gekregen, dus dank je wel!!
10 / 10
“Blij dat dit op mijn pad gekomen is”
Aanbevelen?
Ja
Ken uit Belgie
12-05-2023
Een hele goede cursus , weet echt waar hij over praat , alles helder uitgelegd zonder teveel onnodige info, simpele oefeningen maar o zo efficiënt. Kortom ik kan het iedereen aanraden !
10 / 10
“Zeer duidelijke uitleg en oefeningen, voelt erg fijn aan.”
Aanbevelen?
Ja
Brigitte uit Heerhugowaard
12-05-2023
Ben nu bij les 10 maar wil nog wel af en toe een les herhalen. Hoop informatie maar hele fijne duidelijke uitleg en oefeningen. Ik heb er vertrouwen in dat ik na de cursus een stuk beter in mijn vel zal zitten.
10 / 10
“Geweldig.”
Aanbevelen?
Ja
Thijs uit Reuver
12-05-2023
Mooi uitgelegd. Werkt!
10 / 10
“Fantastisch”
Aanbevelen?
Ja
Francien uit Breda
12-05-2023
Beste Jan,
Ik ben blij met deze cursus, zowel met de (meeste) oefeningen als met de theorie. Wat fijn dat jij dat allemaal onderzocht hebt en samenvat.

Dank dat jij de term fawn bij me geintroduceerd heb en veel dank voor al je werk. Ik blijf je volgen.
Francien
10 / 10
“Heel leerzaam”
Aanbevelen?
Ja
Anré uit Uitgeest
12-05-2023
Fijne cursus en inspirerend gebracht door Jan. Cursus inhoud wordt goed overgebracht en ook de herhalingen zijn fijn.
10 / 10
“Tot de kern”
Aanbevelen?
Ja
Jan uit Schagen
12-05-2023
Een doorbraak in mijn verwerkingsproces en de grote verwondering dat de freez stand ongemerkt mijn hele leven kan infecteren zonder er erg in te hebben. Dank hierover dat Jan iemand tegenkomt die hem de ogen doet openen en zijn ervaringen met de wereld deelt.
Dank voor het Universum die in Jan iemand gevonden heeft om de pijn en heling te dragen zodat hij dit door kan geven.
Hoe wonderlijk
10 / 10
“Jan Bommerez is en blijft de Beste!”
Aanbevelen?
Ja
Alfons uit Leende
12-05-2023
Alles wat Jan Bommerez aflevert is next level Kwaliteit.

Ik ken geen betere Nederlandstalige trainer/coach dan Jan Bommerez.

Als er iemand grondig (doorleefde) studie maakt van onderwerpen is hij het wel. Maximale Kwaliteit.

Volledig de moeite waard dus!
Meer hoef ik eigenlijk niet te typen 🙂
10 / 10
“Uitstekende cursus”
Aanbevelen?
Ja
Arno uit Veldhoven
12-05-2023
Goede en duidelijke uitleg. Eenvoudige en duidelijke, werkzame oefeningen. Korte, overzichtelijke lessen.
10 / 10
“Zou basisinformatie moeten zijn voor zorg en individu”
Aanbevelen?
Ja
Sterre uit Alphen aan den Rijn
12-05-2023
Jan Bommerez heeft zeer waardevolle kennis over hoe het menselijk lichaam en de geest samenwerken bijeengebracht. Korte filmpjes met uitleg met zeer diepgaand lichaams werk. De betaalbaarheid van deze cursus maakt het mij mogelijk mezelf te helpen waar jaren zgn therapie incl medicatie meer schade toebracht.

De waarde van deze cursus zou echt geïntegreerd moeten worden in de westerse wereld. Ik ben hem zeer dankbaar dat hij dit werk de wereld in heeft gebracht.
10 / 10
“Fijne heldere, niet al te lange, zeer waardevolle lessen.”
Aanbevelen?
Ja
Elly uit Spijkenisse
12-05-2023
De video's zijn prettig om naar te luisteren. De lessen zijn helder verteld door Jan en daardoor voor mij begrijpelijk en ook herkenbaar. Mooie oefeningen. Zeer waardevolle cursus. Ik zou deze iedereen aanraden die maar enigszins met persoonlijke issues te maken heeft. Ik begrijp mijn gedrag/reacties op bepaalde dingen nu beter en kan er nu iets aan doen.
10 / 10
“Een geweldige goede cursus.”
Aanbevelen?
Ja
Ria uit Kerkrade
12-05-2023
Enkele weken geleden ben ik met de cursus aan de slag gegaan en ik voel me nu al een ander mens. Een verademing, letterlijk en figuurlijk.
Mijn lichaam is veel soepeler en ik slaap ook veel beter. Mijn fysieke pijnen gaan stapsgewijs minderheden.

Ik kan die cursus van harte❤️ aanbevelen. Dank je wel Jan
10 / 10
“voel me zo gehoord”
Aanbevelen?
Ja
Jet uit Houten
12-05-2023
Hallo Jan

Ik vind je 2e cursus erg prettig.
Je lacht vaker als in de 1e cursus > vat ik op als bemoedigend én de samenvatting na elke les ervaar ik als zeer prettig.
Je weet de tere punten te raken > emotioneel én lichamelijk.
dank je wel dat je dit voor zoveel mensen hebt gedaan!!!

Hugh,
Jet Kleinjan
10 / 10
“Verhelderend”
Aanbevelen?
Ja
Rita uit Beveren
12-05-2023
Prachtig voorgesteld. Ik doe het op mijn tempo. Oefeningen doen is een levenswijze zoals tandenpoetsen, niet overhaasten maar doorleven. Een mooie ervaring.
9 / 10
“Een zeer inspirerend puzzelstukje dat ik nog miste”
Aanbevelen?
Ja
Sabine uit Broechem
12-05-2023
Heel mooie mix van kennis en oefeningen ! een absolute aanrader voor ieder die bezig is met innerlijk werk !
Net wat ik zocht na jaren praattherapie ... Zoals Jan zo mooi zegt : je kan praten tot je een ons weegt, maar op een bepaald moment geraak je daar niet meer verder mee
De cursus en de uitleg is op zich echt al heeeeeel gedetailleerd en compleet maar het zou voor mezelf nog fijner zijn, moest er een community zijn waar je bepaalde ervaringen kan uitwisselen over de oefeningen.
9 / 10
“Geweldig! Heel overzichtelijk en met een brede opzet!”
Aanbevelen?
Ja
Margriet uit Rotterdam
12-05-2023
Ik vind de online opzet van Jeugdtrauma fantastisch. Het zijn veel korte filmpjes met een goede afwisseling tussen theorie en fysieke oefeningen. Ik keek er elke keer weer naar uit om weer een filmpje te kunnen bekijken. De oefeningen zijn praktisch en heel goed in je dag inpasbaar.
Ook de brede kijk en aanpak wordt door mij heel erg gewaardeerd!
Ik ben blij met deze online mogelijkheid
10 / 10
“Heel inzichtgevend en bemoedigend”
Aanbevelen?
Ja
Kristel uit Delft
12-05-2023
Jan is een fijn persoon die alles duidelijk uitlegt. Het is fijn te voelen dat je niet alleen bent met je ervaringen
10 / 10
“Goede training”
Aanbevelen?
Ja
Jolanda uit Biest- Houtakker
12-05-2023
Eindelijk een training die verklaart waarom je zoveel lichamelijke en geestelijke klachten hebt door traumatische jeugdervaringen. En veel oefeningen. Het is niet makkelijk maar je pakt het probleem nu wel aan bij de wortel.
9 / 10
“Verhelderend, toepasbaar en effectief”
Aanbevelen?
Ja
Michael uit Eindhoven
12-05-2023
Ik kan het ten harte aanbevelen. Het heeft mij erg goed geholpen.
9 / 10
“Compact doeltreffend”
Aanbevelen?
Ja
Marjel uit Terborg
12-05-2023
Je krijgt op een plek alles aangereikt om praktisch mee aan de slag te gaan, op te lossen en getransformeerd verder te gaan.
10 / 10
“Geweldig”
Aanbevelen?
Ja
Julia uit Uden
12-05-2023
Duidelijke training met mooie oefeningen
10 / 10
“Fantastisch”
Aanbevelen?
Ja
Mattijs uit Nijmegen
12-05-2023
Hele leerzame en praktische training
10 / 10
“Top cursus”
Aanbevelen?
Ja
Anita Kanders uit Echt
12-05-2023
Erg heftig maar wel leerzaam

Alle reviews worden verzameld via het onafhankelijke reviewsysteem van Kiyoh.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de winkel